Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjhgfds

jestesmy razem 11 miesiecy a nie wiem czy mnie kocha, co to znaczy?

Polecane posty

Gość lkjhgfds

Nie wyznal mi milosci, co mam myslec?

Gość gitarra
a co widzisz po jego czynach?

Gość lkjhgfds
zalezy mu na mnie, ale jednak czuje sie dziwnie w takiej sytuacji

nie trzeba \"wyznawac\" milosci zby to wiedzic to sie da poczuc:o ale skro zadajesz takie pytania widac tego nie czujesz:P

Gość czyje tylko mam powody do wa
tapienia czy naprawde jestem "ta" i tylko zastawnawia mnie, czemu moze nie mowic czy to czuje...po to jest to forum aby pytac, prawda;)

Gość co to są chrostki
Ja bym się zaniepokoiła. Poza tym - nie lubię facetów którzy mają problem z wyrażaniem uczuć. Byłam z takim parę lat i to był horror. Kobiety potrzebują słów i tyle. Jesli facet tego nie rozumie to kopa w pupkę mu. Na szczęście mam teraz kogoś kto rozpieszcza mnie nie tylko czynami, ale słowami również. :)

Gość mon123
no to ja mam podobnie, tylko ze jestesmy razem 5 miesiecy. Czy mam sie zapytac wprost, co myslicie? On tez jest z tych co nie wyrazaja uczuc ale ja to potrzebuje. A moze zerwac zwiazek jesli on nie potrafi nawet nic wyrazic. Czy zapytac sie go?

Gość a po cholere brzydki i niski
podobnio takie rzeczy widać ale sie nie znam

Wszystko zależy od tego jak sie zachowuje względem Ciebie, czy jego zachowanie przemawia za tym, że Cię kocha? Czasem nawet mozna to zobaczyc dzieki sposobowi jak na Ciebie patrzy. Słowa sa tylko dopełnieniem, wazniejsze są czyny.

Na szczęście mam teraz kogoś kto rozpieszcza mnie nie tylko czynami, ale słowami również. a słowa : 1/ podziwiam cie 2/szanuje cie 3/ pociagasz mnie 4/ jestes dla mnie wszystkim 5 / jestes urocza 6/ uwielbiam cie 7/jestes wszystkim dla mnie nie maja znaczenia ? Kobiety sa bardzo uparte w dążeniu do usłyszenia słowa KOCHAM CIE !!! I nie było by w tym nic dziwnego gdyby usłyszenie takich słow było gwarantem szczesliwej i pieknej miłosci :D ale niestety tak nie jest i czesto gesto okazuje sie ze wypowiedziane słowa w nie odpowiednim czasie sa tylko słowami rzucanymi na wiatr ... ps. moze koles nie jest gotowy jeszcze na wypowiedzenie tych słow ?

Gość co to są chrostki
"a słowa : 1/ podziwiam cie 2/szanuje cie 3/ pociagasz mnie 4/ jestes dla mnie wszystkim 5 / jestes urocza 6/ uwielbiam cie 7/jestes wszystkim dla mnie" Facet który nie mówi "kocham cię" raczej nie powie "jesteś dla mnie wszystkim" (mój ex nie mówił). Z exem byłam 2 lata i tyle czasu musialo do mnie dochodzić że w sumie to on mnie nie kocha. Gdybym miała Ci to porównać.... Faceci chcą mieć robionego loda. :) (z czym nie polemizuję bo takie pieszczoty są dla mnie normalne, tak jak mowienie "kocham cię"). Owszem, mógłbyś być z kobietą która nie robi Ci loda, ale czegoś by Ci brakowało, prawda? Zastanawiałbyś się czy ona Cię akceptuje i czy w ogole kocha, skoro brzydzi się pocałować Cię niżej niż po klatce. Ciekawe czy wtedy po roku, po dwóch, po 10 latach wciąż byś ją tłumaczył "może nie jest gotowa". Słowa "kocham cię" SĄ ważne. Facet po roku nie potrafi tego powiedzieć, więc zamiast doszukiwać się przyczyn w tym że ma emocjonalne problemy, boi się związku, nie jest gotowy lub inne pierdoły, proponuję najprostsze wyjaśnienie - nie kocha. Po roku takie rzeczy się wie.

Po roku takie rzeczy się wie. Kolezanko po roku czasu to ty nie wiesz jeszcze czy jestes tylko zauroczona i zafascynowana 2 osoba czy juz kochasz ? Co to jest rok czasu ? chyba nie wielki czas ...co ? Obecnie jestem w 7 miesiecznym zwiazku z kobieta i ani mnie ani jej nie sni sie wypowiadanie słow KOCHAM CIE .... bo TE SłOWA SA NAM DO NICZEGO NIE POTRZEBNE zachowaniem ,czynami i swoja postawa utwierdza mnie w przekonaniu ze zalezy jej na mnie i mnie na niej :D

niedzwiedziu. te slowa SA potrzebne. ale nie w nadmiarze i tylko wtedy, kiedy jest sie pewnym. bycie ze soba, to nie tylko odczuwanie. to rowniez slowa.

Gość oj niedzwiedz
to ci wspólczuje i twojej kobiecie jeśli takie słowa nie są wam potrzebne to znaczy , że jesteście znajomymi , którzy ze sobą sypiają i spedzają czas ..... i tyle

niedzwiedziu. te slowa SA potrzebne moze i sa :) ale jak bedzie 100 % pewnosc ich pokrycia w czynach słowo KOCHAM CIE na dzien dzisiejszy jest czesto wypowiadane z szybkoscia strzelania z karabinu maszynowego ktore czesto okazuja sie złuda ... wiec po co wypowiadac je tylko dla tego ze by zaspokoic czyjes ego ? a pozniej powstaja topiki typu " no dlaczego odszedł ode mnie po roku czasu mimo tego iz powtarzał mi na kazdym kroku ze mnie KOCHA "

jeśli takie słowa nie są wam potrzebne to znaczy , że jesteście znajomymi , którzy ze sobą sypiają i spedzają czas ..... i tyle Kolezanko nie ma czego .... UKłADA NAM SIE WYSMIENICIE :D a słowo kocham cie zastepuje jej pocałunkami :D

czytaj uwaznie, niedzwiedziu :-o cytujesz a nawet nie zadajesz sobie trudu, zeby przeczytac i zrozumiec to, co cytujesz.

Gość a ja bym nie chciała żeby
mi facet zastępował cokolwiek czymś innym, nawet pocałunkami zawsze bedzie to tylko zastepstwo jeśli sie kocha i sie to czuje to sie to mówi i nie stanowi to problemu nie mówią ci , którzy albo nie kochają ( zrozumiałe) albo mają jakieś problemy, dawne rany, nie sa pewni jak określić to co czują itd wchodzi w gre jakas kalkulacja, zastanawianie sie itp jak sie kocha to sie jest szczęśliwym i wszystkim sie o tym chce powiedzieć a ukochanej osobie przede wszystkim .... tak uważam :)

jeśli sie kocha i sie to czuje to sie to mówi i nie stanowi to problemu tak :) a czy wymuszone na kims słowo jest rownie wartosciowe jak słowo wypowiedziane spontanicznie i w odpowiednim czasie kiedy człowiek jest pewny tych słów ..... ?

Gość możesz go sobie spokojnie
odpuścić, po to człowiek nauczył się mówić i przekazywać myśli słowami, aby używać tego daru.

ale kto mówi o wymuszaniu ?? dorosły facet wie po 7 miesiącach co czuje do kobiety , z którą jest ..... a tym bardziej po 11miesiącach jak facet autorki co do tej pewności 100 % przy której sie upierasz , to takowej nigdy miał nie bedziesz w kwestii czy dobrze lokujesz swoje uczucia czy nie troche mi to zalatuje takim próbowaniem po poprzednich porażkach, czy to jest ta czy nie, nadaje sie czy nie, wytrzyma okres próby i nic nie wywinie czy nie, jak wszystko bedzie oki to jej wtedy w nagrode powiem może .... wybacz ale z miłością to nie ma nic wspólnego nie kocha sie za coś, z jakiegos powodu, kocha sie bez wzgledu na to czy sie jest pewnym uczuć tej drugiej osoby czy nie, to nie wymiana ........ po prostu sie kocha.... za nic..... :)

nie kocha sie za coś, z jakiegos powodu, kocha sie bez wzgledu na to czy sie jest pewnym uczuć tej drugiej osoby czy nie, to nie wymiana ........ po prostu sie kocha.... za nic..... oczywiscie ze tak :) Ale za słowa trzeba brac odpowiedzialnosc jesli sie je wymawia w tak waznej kwesti jakim sa uczucia łaczace dwie osoby ... co do pewnosci to sie zgadzam .... nigdy nie ma tych 100 % ;)

no to mamy już jasność :) nie mówisz swojej kobiecie, ze ją kochasz bo jeszcze tego nie jesteś pewien czyli ........ nie kochasz facet autorki ma pewnie tak samo i ot wyjasnienie całej sprawy :)

ale kto mówi o wymuszaniu ?? dorosły facet wie po 7 miesiącach co czuje do kobiety , z którą jest ..... a tym bardziej po 11miesiącach jak facet autorki no z nie wiadomych nam wzgledów facet autorki nie powiedział ze JA KOCHA ..nie wiemy dlaczego ? Zastanawia mnie tylko jedna sprawa ? Dlaczego jest nagle taka nagonka na takiego człowieka ktory nie oznajmił jej tego słowami ? Ze wszad slychac tylko krzyki ....ZE NIE KOCHA ZE NIE KOCHA ZE NIE KOCHA :o a zastanowił sie ktos moze przez chwile ze moga kierowac nim inne aspekty niz tylko wypowiadanie takich sformułowan na potrzeby chwili i zaspokojenia słownego partnerki .... a moze koles zraził sie do takich słow i w poprzednim zwiazku za szybko sie zdeklarował słownie po czym panna go moze zostawiła dla innego ? Moze tez byc tak ze kolesiowi trudno przychodzi formułowanie słowne tego co czuje do tej kobiety , co w niej widzi i co o niej sadzi.... moze jest jeszcze inny powód ? najłatwiej jest zaszufladkowac i stwierdzac ze jesli czegos nie powie to znaczy ze tego nie ma .... BZDURA !!!

hehe nie dorabiaj ideologii tam gdzie jej nie ma :) nie chodzi o potrzebe chwili ani o zaspokojenie słowne partnerki :) chodzi zwyczajnie o to, że dorosły zdrowy psychicznie facet nie ma problemu z tym zeby po 7 czy 11 miesiącach określić swoje uczucia wobec kobiety , z która jest :) jeśli to jest miłość to nie ma problemu z tym, zeby jej o tym powiedzieć :) jeśli szuka milona wytłumaczeń powodu dla którego jej tego nie mówi to ........ powód jest jeden i bardzo prosty ...... nie kocha jej koniec kropka :) możesz napisac jeszcze dwie strony różnych tłumaczeń i przyczyn , nic to nie da :)

miesiącach określić swoje uczucia wobec kobiety , z która jest wiec uwazasz i jestes tego zdania ze magiczne słowo KOCHAM CIE jest jedynym i bezwarunkowym gwarantem udanego i szczesliwego zwiazku ?

jakos osobiscie tego nie odczuwam ..... a wrecz przeciwnie bo.... jestem pewien ze spotykam sie z miłoscia mojego zycia W najsmielszych snach nie marzyłem o tym by miec kiedy kolwiek jak teraz ..... :D mam to wszystko porzucic tylko dla tego ze nie usłyszałem słowa LOVE CIE ... ???????????