Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChcęBycMama

Pomocy, zajrzy, to dla mnie wazne

Polecane posty

Gość ChcęBycMama

Witam ! Od półtora roku próbuje zajść w ciążę, miesiączkuję od 3 lat (zaczęłam bardzo późno miesiączkować bo w wieku 19 lat) Lekarz powiedział mi, że musimy się dla;ej starać i że ze mną jest wszystko ok, tylko trzeba czekać aż "porządnie dojrzeje". Co zrobić, żeby to wszystko jakoś przyspieszyć ?! Czy coś ze mną nie tak ?! Aaa teraz jestem w 20 dniu cyklu, jakie są szanse że się uda ?!

Pytaj lekarza, a nam nie zawracj t..ka:) Albo spróbu z innym, tak jak to słusznie ktoś wskazał wcześniej.

Gość saleminka8
Cartoon Network i kicak śmieszne! bardzo śmieszne każda kobieta ma dawany rok na zajście w ciąże,lekarz nic innego nie powie, jak to ,że za mało czasu się dopiero stara Ja poszłam do lekarza po ponad roku dostałam skierowanie na TSH, prolaktyne a facetowi kazał zrobić badanie nasienia,nie zdążyliśmy nawet bo mój nie mógł iść na badanie nasienia,bo brał wtedy zastrzyki,antybiotyki i silne leki przeciwbólowe,a to niszczy plemniki. Zrobiłam tsh i jakoś zaszłam wtedy w ciąże,a zaczęłam miesiączkować w wieku 16 lat-gdzie to już jest granica. Dlaczego tak późno zaczełaś miesiaczkować i dlaczego nie konsultowałaś tego z lekarzem gdy miałaś 16-17 lat i nadal okresu nie miałaś?? Cykl musi się dobrze unormować by dobrze pracował !

Gość saleminka8
i dobrze lakarz mówi,tego też nie da się przyspieszyć,bo po co ???? Jesteś młoda,późno zaczęłaś miesiączkować,więc chyba nie chcesz sie faszerować tabletkami na każdy dzień cyklu ?? bo jak zajdziesz w ciąże to być może będziesz musiała ją podtrzymywać,róznie się dzieje. Jeśli organizm nie dojrzał za dobrze,bo moim zdaniem 3 lata to mało to po co zachodzić w ciąże i np.płakać gdy poronisz? a jeśli organizm sobie nie poradzi ? moze i da rade,a jeśli nie? 50:50 szanse mogą wynosić Mojej siostrze jeden lekarz wpieprzył się w cykl po 2 latach miesiączkowania-miała nieregularne-co jest normalne,ale brała tabletki a teraz ma akcje takie,że miała cykl 57 dniowy a potem 35 dniowy,zaszła w ciąże i brała 6 tabletek dziennie,aż lekarz powiedział by odstawiła,czyli gzieś około 16tygodnia ciąży ! tabletki tanie nie są jak barszcz,bo jedne kosztują ponad 40zł a starczają na 10dni i do tego inne które starczają na 15 dni(ok38zł) i jeszcze inne za 14 zł i starczają na 15 dni, co daje prawie 1tys zł