Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie o to bardzo

napiszcie prosze bo sie martwie

Polecane posty

jestem w 19 tygodniu ciazy (dokladnie 18 tygodni i 2 dni) i prawie wcale nie czuje ruchow...czasem rano i wieczorem, ale naprawde bardzo malo...wizyty mam dopiero za poltora tygodnia i zastanawiam sie czy nie powinnam pojsc wczesniej, jak myslicie?Jak bylo u was?

spokojnie, mialam podobnie jak Ty, teraz leci 22 tydzien i dopiero ruchy przybieraja na sile:)

Tak? No to mnie pocieszylas troche. Mi sie wydaje, ze tak poltora tygodnia temu czulam wiecej niz teraz i kurcze martwi mnie to troche...choc z drugiej strony wiem, ze jest jeszcze wczesnie, wiec nie wiem czy sie niepokoic czy po prostu jeszcze czekac...

Gość po coooooooo
ale co da interwencja lekarska?

Gość tyulop
w tym okresie masz prawo wclae nie czuc ruchów

Ja sie martwie, bo tak jak napisalam z poltora tygodnia temu czulam motylki i takie laskotania w brzuchu naprawde codziennie, a od kilku dni czuje naprawde mniej i to mnie martwi, ze ta czestotliwosc tak sie po prostu zmniejszyla. nadiewa, jesli jeszcze nie czulas to sie nie martw, bo w sumie mamy jeszcze na to czas. Ja sie martwie tym, ze czulam wczesniej wiecej, niz teraz...

nie ma się co martwić.He he teraz jak mam dziecko to łatwo się piszę ale pamiętam jak sama panikowałam w ciąży.Ruchy dziecka nie zawsze są bardzo odczuwalne, tym bardziej na tym etapie ciązy, czasami przez zwykłe czynności które na co dzień wykonujemy można ich nawet nie zauważyć, tym bardziej w nocy.Dopiero potem(w III trymestrze) to są porządne kopniaki których nie da się przeoczyć(i jeszcze ci się odechce tych kopów jak po nocach spać nie będziesz mogła), chociaż są i tak dni że dziecko rusza się mniej a mama panikuje, tego nie da się niestety uniknąć.Jednego dnia dziecko jest bardziej aktywne, drugiego mniej i to się wydaje normalne.Ja też panikowałam jak słabiej czułam córe ale mi nie miał kto poradzić bo byłam bez netu:-). No ale zawsze można udać się na ktg, chociażby dla własnego spokoju Pozdrawiam

ej, spokojnie :) dopiero wchodzisz w okres, kiedy powinno się zacząć czuć ruchy. pierwsze są naprawdę delikatne, od czegoś trzeba zacząć. jeżeli czujesz je 2 razy dziennie - przecież czujesz :) w miarę rośnięcia ciąży będziesz je odczuwała coraz bardziej, dziecko będzie większe i silniejsze. a KTG nie będą robić w 18-tygodniowej ciąży bo po co? masz skurcze? będzie bardzo trudno złapać tętno, bo dziecko będzie fikać i nie da tak łatwo się złapać. nie ma takiej potrzeby, zresztą nie dzieje się nic złego :)

Dzieki wam bardzo dziewczyny, bardzo mnie uspokoilyscie :) Dzis czuje mojego maluszka wyrazniej od rana, wiec i on tez mnie uspokoil :D Pozdrawiam was i zycze milego weekendu :)

spokojnie, ja zaczełam odczuwać ok 20/21 tygodnia i to takie słabe ruchy i nie co dzień. Jeszcze masz czas. Jak do 24 tyg nie poczujesz nic to wtedy się dopiero martw, ale na pewno poczujesz do tego czasu!

pierwsze \"ruchy\" mojego małego czułam w 21 tygodniu, wcześniej było jakieś bulgotanie... bardzo się martwiłam, \"ruchy\" napisałam bo zaczął od kopnięcia :D, teraz jest już spokojniejszy :) Będzie dobrze autorko :)