Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna 123456

Czy kontroler ma prawo

Polecane posty

Gość katarzyna 123456

czy kontroler biletów ma prawo siłą uniemozliwc pasażerowi wyjscie z pojazdu?

Gość czesio to zakompleksiony
kanar

Gość nie moze cie dotknac

Gość katarzyna 123456
Czy nie powinno to się odbywac w sposób , że wyjdzie ze mną na najbliższym przystanku Zazwyczaj oglądałam taki scenriusz zdarzen z kontrolerami

Gość katarzyna 123456
Sutuacja wyflądała w ten spsób że szykujac sie do wyjscia z tramwaju kanar przyparł mnie do poręczy. Powiedziam że musze teraz wyjsc i aby ze mną wyszedl i porozmawiamy na zewnątrz

Gość katarzyna 123456
Takie zachowanie chyba jest niezgodne z prawem i taki pan powinien wysiasc ze mną

Gość katarzyna 123456
Było to kilku panów , więc miał świadków. Panowie wywieźli mnie w nieznane mi rejony skąd nie miałam jak wróci do domu

Gość nie wyrzucaj kotka
a wysiadl?? mialas bilet??

Gość katarzyna 123456
było kilku panów kontrolerów wie jeden mógl swiadczyc drugiemu

Gość katarzyna 123456
Zapomniałam go , bo zostawiłam miesięczny w innej torebce

Gość nie wyrzucaj kotka
no i wszystko jasne musisz zaplacic mandat;p

Gość katarzyna 123456
No ja wiem że musze , tylko czy ci panowie mieli prawo wywiesc mnie w miejsce skąd nie miałam jak wrócic do domu?

Gość eeeerrrrrrooooooooorrrrrrrrrrr
A dałaś im dowód tożsamości? Nie mieli prawa Cię wywieźć jeśli nie odmowiłaś podania dokumentu tożsamości i danych. Możesz ich pozwać do sądu o porwanie. a do Dyrekcji autobusów możesz napisać skargę, z rządaniem odszkodowania i ukarania kontrolerów. tylko musisz to czymś poprzeć. Szkoda, że wtedy nie zadzwoniłaś na policje, aby podjechali do autobusu.

Gość katarzyna 123456
'pan kontroler' nie spytał mnie o dowód tożsamosci , spytał o niego juz po tym jak mnie wywiózł

Gość tak pozwij ich
O PORWANIE :D:D:D:D:D:D Dawno sie tak nie usmialam :D:D:D

Gość katarzyna 123456
No ale ja tego biletu miesięcznego nie mialam przy sobie

Gość rfefwrfewf
tak tak zakladaj sprawe w sadzie!!! za głupie 100zł przed toba 2 lata kurweskich rozpraw gratuluje rozumu!!!

Gość katarzyna 123456
Tak to jest porwanie , ja poprosilam tego pana aby wyszedl ze mna z tramwaju i o dokonczenie formalnosci na zewnatrz

Gość rfefwrfewf
no to jak nie mialas biletu przy sobie to mandatu nie powinnas dostac bo dajesz im dowod i potem idziesz do oddzialu ztm i pokazujesz ze masz bilet placisz 6zł oplaty manipulacyjnej i tyle

Gość katarzyna 123456
To juz nie chodzi o te 100 bo jezeli niemialam biletu przy sobie to pan powinien mi wypisac wezwanie do zapłaty , a nie wywozic w miejsce którego nie znałam i z którego nie miałam dojazdu do siebie

Gość a ja nieeeeee
ja bym złożyła skargę w MZK o nadużycie przez nich uprawnień bo nikt nie ma prawa Cię wywieźć nigdzie w niewiadomym celu i nie wiadomo gdzie. Równie dobrze mogliby Cię wywieźć do lasu i zgwałcić :o do sądu bym nie poszła ale bym nastraszyła ich bo tak nadużywać swoich uprawnień nie mogą, telewizją też możesz ich postraszyć :D

Gość tak pozwij ich
Skoncz z tym porwaniem :D:D:D Czy ty jestes normalna? Przeciez Cie WSZEDZIE wysmieją jak powiesz ze cie porwał kanar bo nie mialas biletu, hahahahah :D:D: Trzeba bylo nie jezdzic na gape, nie mialabys problemu. A jak juz cie wywiezli gdzies to pewnie po drugiej stronie ulicy byl przystanek w drugą stronę, wiec moglas wrocic. Chociaz nie, przeciez nie mialas biletu, a sie balas nastepnych kanarow :D

Gość tak pozwij ich
"Równie dobrze mogliby Cię wywieźć do lasu i zgwałcić " - tak, zwykle wlasnie tak kanarzy reagują na brak biletu. Ludzie co wy macie w tych głowach...

Gość rfefwrfewf
pisze ci wyraznie!!!!! powinnas dostac taki świstek z którym idziesz do MZK i pokazujesz ze masz bilet miesieczny placisz 6zł i tyle to ty glupia jestes ze dalas sie naciagnac na mandat! nie osmieszaj sie z pismami bo oni cie obsraja na co chcesz ich naciagnac???co??o co ci chodzi??

Gość katarzyna 123456
tylko ze godzina o ktorej mnie wypuscili byla bardzo pózna i zadne tramwaje juz nie kursowały

Gość katarzyna 123456
Byłam pewna ze miałam bilet w torebce jednak nie mogłam go znlezc , bo zostawiłam go w innej torebce w domu

Gość rfefwrfewf
masz ich nazwiska zarzadalas by sie wylegitymowali? wiesz jak maja na nazwisko??? nie?? to gówno możesz pisać!!!

Gość a ja nieeeeee
a poza tym to dlaczego pozwoliłaś się siłą wyciągnąć z tramwaju i wywieść nie wiadomo gdzie? nie wiesz jakie masz prawa? mówisz,że chcesz zadzwonić na policje a jak Ci nie pozwolą to złożysz na nich skargę. Oni nie mają prawa Cię nigdzie zabrać tylko proszą o dokumenty itd.

Gość tak pozwij ich
To trzeba ich bylo spytac jak masz wrocic. Boze, dziewczyno ty jestes jakas na maxa nierozgarnięta. :| Widocznie jakies dziwne akcje tam robilas ze Cie az tak daleko zdazyli wywiezc, zwykle wypisanie biletu jakos maxymalnie dlugo nie trwa z tego co sie orientuje

Gość katarzyna 123456
Co by mi groziło gdybym nie podpisała tego madatu