Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna 123456

Czy kontroler ma prawo

Polecane posty

Gość stuknieta porzadnie w dekiel
co wy pieprzycie - na prosbe pasazera musi wyjsc - nawet na swistku jest takie cos do zakreslenia ze na prosbe pasazera spisany zostal na przystanku - wiem bo nie raz mandat za jezdzenie bez biletu dostalam

Gość kanary nigdy nie wysiadają
w moim mieście nigdy nie wysiadają widzisz sama mówisz, że wyraźnie masz zaznaczone że na prośbe pasażera, bo gdyby pasażer odwołał na przeystanku to oni nic nie mogą zrobić w moim mieście zawsze wywożą , świnie ale ja mieszkam w przeciwnym końcu Polski niż wy...

Gość tak obyczaje zamiast PRAWA

ja z warszawy kobieto, nie daj sie, walcz o swoje!

numery wystarcza, ale najpierw wyjasnij sytuacje w firmie transportowej sąd to ostateczność

Gość tez mi sie zdarazylo..
i zazwyczaj kontroler prosil mnie o dokumenty spisywal, po czym kiedy dojezdzalismy do nastepnego przystanku pytal gdzie chce wysiasc! zazwyczaj nawet kiedy powinnam jechac dalej to ze stresu chcialam z niego wyjsc jak nanjszybciej i czynnosc dokanczal na nastepnym przystanku. ale jak to byc powinno prawnie to pewna nie jestem 🖐️

Kanar nie ma prawa zatrzymywać pasażera, nigdy !!! Jesli to zrobi łamie prawo i można taki precedens zgłosić do prokuratury. Jeśli kanar siłą przetrzymuje Cię w autobusie dzwoń na policję, mają obowiązek przyjąć zgłoszenie, bo są nagrywane takie rozmowy. Wówczas najczęściej kanar odpuszcza i wysiada. Nie ma prawa Cię legitymowac, dotykać, moze jedynie poprosić o okazanie biletu, o tym jak sam okaże legitymacje. Tak normuje to prawo.

hmmm policjant tajniak? coś mi się to nie widzi, nie legitymowali się? idź na policją, złóż doniesienie do prokuratury, weź bilet jeśli masz, podaj na świadka kogoś jeśli mozesz. Wydaje mi sie, ze Ci ludzie nie byli tym za kogo sie podawali. Policjant nie pozwoliłby sobie raczej na coś takiego, sporo by go to mogło kosztować. Powodzenia. Wiem, co przeżyłaś, tez mnie coś takiego spotkało na studiach, teraz douczyłam sie i wiem jakie mam prawa :)

Bardzo Cię prosze jezeli miałas taka sytuacje i się dokształciłas to chciałabym się od Ciebie dowiedziec co teraz dokładnie powinnam zrobic

Często widziałam jak kanary spisują na przystanku więc chyba powinni umozliwic wysiąsc i wyjsc