Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestrasziba

Czy ablacje wykonuje sie nago ? prosz eo odpowiedz?

Polecane posty

Gość przestrasziba

?

Gość przestrasziba
tak na pewno..:/ jakies glupoty gadasz. ablacja to jest taki zabieg

Gość chyba oblucja co /

Gość nie no co ty
w kombinezonie i golfie. BOOOOOOOOSH

Gość a co to jest ablacja
tyle że to zabieg to się domyśliła, ale dziękuje już sobie znalazłam szczegółowy opis.

Gość przestrasziba
jak myslicie bede nago ?

ablacja jest zabieg wprowadzenia elektrody do serca przy częstoskurczu, przez tętnicę udową. Może jest to zabieg podobny do koronografii, miałem taki, byłem całkiem nagi, ale dostałem coś do nakrycia fiuta.

Gość przestrasziba
jejku ja mam jutro powiedz mi czy cie bolało ? ile trwało?

Gość uwaga uwaga uwaga uwaga
przestrasziba a jak czesto masz czestoskurcze? rocznie? i jak dlugo czekalas na zabieg? tez mam te dolegliwosc ale boje sie zapisac na ablacje :(

Gość przestrasziba
czeklam miesac.. mam raz w tygodniu czasem raz na dwa kiedys mialam raz na2 miesiace a z czasem zaczely mis ie nasilac.. i lekarz zaproponował mi ablacje miesiac sie zastanawialam i wkoncu sie zgodzilam i jutro wlasnie bede miala i strasznie sie boje ..:( a Ty jak czesto masz

Gość jak się odczuwa taki skurcz
?czy to takie wrażenie jakby ktoś ściskał ręką serce?

Gość przestrasziba
ja akurat takiego nie mam, mam bardzo szybki puls ponad 200 słabo mi nie dobrze i reka mi dretwieje

ja też mam bardzo szybkie bicie serca, szybkie i mocne, mam nadkomorowy napadowy częstoskurcz, miewam około raz w miesięcy taki atak - trwa ok. 10 min, robię się wtedy blada, jest mi zimno i czuję zmęczenie okropne, chyba też powinnam zrobic te ablacje, ale sie boje

Gość przestrasziba
ja mam idnetycznie jak ty.. dlaczego sie boisz ablacji > znasz kogos po ablacji>

nie znam nikogo po ablacji, ale czytałam na różnych forach, niektórym nie pomagało i należało powtórzyć zabieg.ale niektórzy byli zadowoleni.

Gość przestrasziba
mam nadzieje ze bede zadowolona:( starsznie sie boje jakis komplikacji:(

Gość aggaaaee
ja mialam ablacje 2 miesiace temu...moja dolegliwosc napadowy czestoskurcz nadkomorowy...tak to prawda wykonuje sie to nago ale troche cie przykryja takimi lachmanami i zostawia te miejsca wolne gdzie beda sie wkluwac czyli szyja i uda. moze tez cos wystawac z miedzy nog nie oszukujmy sie:)

Gość przestrasziba
co wystawac z miedyz nog ?

powiem ci jak to wyglądało, przygotowanie do koronografii. Rano musiałem ogolić sobie pachwine prawą, i poszedłem na zabieg. Tam zdjąłem piżamę i dostałem taką zieloną chustę aby się okryć. Położyłem się na stół , znieczulenie miejscowe i spokojnie leżałem, a lekarz coś tam robił i rzucał terminy medyczne zupełnie dla mnie niezrozumiałe. Po wszystkim musiałem dobę przeleżeć bez ruszania prawą nogą, aby tętnica się zrosła i po wszystkim. To jest tak jak wchodzą do serca przez tętnicę udową, przez szyjną inaczej to wygląda, niestety jak to wyglada , nie wiem.

Gość aggaaaee
no troszke cipke moze widac niestety:) ja tez sie tym bardzo stresowalam ale powiem ci ze jak juz bedziesz miala wklucie to dla ciebie twoja nagosc bedzie najmniejszym problemem:) lekarze wykonuja ten zabieg pare razy dziennie wiec chyba jest to pewna okolicznosc ktora lagodzi ta sutuacje...

Gość przestrasziba
a bolał was ten zabieg? nie zalujecie>?

Gość aggaaaee
bmblondyn dobrze to opisal - tak to mniej wiecej bedzie wygladalo... powiem szczerze ze tez bardzo duzo naczytalam sie o tym zabiegu na internecie i tez strasznie sie balam ale zdecydowalam sie i narazie nie zaluje warto sprobowac:) jesli chodzi o najgorsza czesc to szczerze ci powiem ze dla mnie bylo przechodzenie tej rurki przez zyle do serca myslalam ze pawia puszcze ale wiem ze niektorzy tego jakois nie odczuli wiec cyba wszystko zalezy od czlowieka

Gość aggaaaee
zabieg ogolnie nie jest jakos strasznie bolesny...dostaniesz konska dawke znieczulenia w zyle a pozniej jeszcze znieczulenie miejscowe w pachwine lub/i szyję potem przeprowadza ta rurke do twojego serca i wywolaja czestoskurcz po czym beda wypalali dodatkowe przewodzenie..ablacja zazwyczaj trwa okolo 1,5 godziny. moja trwala 4;/ ale da sie wytrzymac

Gość przestrasziba
jaka rurke to przez co ona bedzie wprowadzana ?;/ jak to chcialo ci sie wymiotoweac opisz to :(

Gość aggaaaee
spokojnie nie martw sie tak :) ta rurka bedzie przechodzila przez ciebie tylko kilka sekund a i tak nie wiadomo czy bedziesz to czula. opisac? wszystko bedzie wprowadzane przez twoje tetnice udowe. ja mialam 3 wklucia (do dzisiaj je widze:P) bedzie to elektroda i kamerka (chyba?) ..ta elektroda beda ci wywolywac czestoskurcz zeby zobaczyc jak daleko jest zle przewodzenie od dobrego nasteonie przedtawia ci szanse powodzenia...zazwyczaj jest to 98% ale niektorzy maja blisko siebie te przewodzenia, jesli wyrazisz zgode na zabieg wporwadza druga elektrode ktora beda wypalac zle przewodzenie (ogolnie nie jest to bolesne) niektorzy czuli cieplo w mostrku ja osobiscie nic nie czulam. po wypaleniu sprawdzalaja pradem czy wyzwala sie czestoskurcz jesli sie nie wyzwoli bedzie to oznaczalo ze wszystkio poszlo dobrze. Czasami jest koniecznosc przeproiwadzenia elektrody przez szyje ale ja mialam wszystko w noge wiec na ten temat sie nie wypowiem. a gdzie bedziesz miala ten zabieg? jak wyglada twoj przypadek? jak czeste masz napady? i wogole czemu jutro masz zabieg? nie powinnas dzien wczesniej przyjsc do szpitala?

Gość przestrasziba
?

Gość przestrasziba
mialam dzien wczesniej przyjsc tylko przesuneli mi na jutro i podobno maja jutro to robic. Zdarza mis ie to czasem 3 razy w tyg czasem raz w tyg czasem 2 razy w miesiacu roznie sama nie jestem w stanie tego okreslic , gdy mam ten atak starsznie słabo sie czuje reka mi dretwieje jestem blada duszno mi i mam starsznie duzy puls. Beda robic mi to w krakowie w klinice na kopernika.

Gość aggaaaee
ja mialam robiona w szpitalu wojskowym we wroclawiu. wiesz ja ogolnie rozpoznbalam sie co do najlepszych klinik ktore sie tym zajmuja i wybralam dobra. o twojej nie slyszalam ale jesli jest to duze miasto to powinni miec dobry sprzet. nie martw sie te rozruszniki zdarzaja sie bardzio rzadko a co do tych wszystkich forow ktore czytalas to kiedys przeczytalam taki madry post...ci ktorzy mieli ablcje to siedza na forum i rozstrzasaja a ci ktorym wszystko wyszlo ok to zapominaja o problemie i nie wchodza na fora narzekaja tylko ciesza sie zyciem...dlatego nie warto sie na 100% kierowac tymi forami bo powodzenie tego zabiegu jest bardzo duze i poraktycznie nie ma zagrozenia zycia wieksze zagrozenia sa przy wycieciu wyrostka...

Gość przestrasziba
ja mialam wyrostek juz. podobno to dobra klinika duzo o niej slyszalam no ale n wiem eh oby wystzsko bylo dbrze a ile mialas lat jak to robilas?

Gość aggaaaee
ablacje mialam dwa miesiace temu a obecnie mam 22 lata:) a ty ile masz lat? jaki puls?