Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam27

nie ochrzcze dziecka

Polecane posty

Gość mam27

kto jeszcze?

Ale wiesz że dziecko w przyszłości może mieć do Ciebie o to pretensje? Co jak będzie np. chciało wziąć ślub kościelny? Chrzcić się w wieku 25 lat to już chyba obciach... A poza tym będzie odstawało od dzieci w klasie, nie pójdzie ko komunii, bierzmowania.

Nie wypowiadajcie za głosno swoich mysli bo mozecie jeszcze żałowac tych słow.Troche pokory!

Gość dlaczego obciach
ja sie chrzcilam, bylam u komunii i bierzmowania po 30 tce.( za jednym zamachem prawie)Myslalam,ze to moze cos zmieni w moim zyciu ( bo ludzie tak twierdzili) ale nic, jakos sie nie nawrocilam.

Gość kijowo
nie chodzilam na religie, nie poszlam do komunii Z WLASNEJ WOLI, ani do bierzmowania, do tej pory mam pretensje do rodzicow ze pod presja rodziny mnie ochrzcili :-O nigdy nie odstawalam w klasie, co wiecej - takich dzieci jak ja bylo sporo. mama do tej pory sie smieje, ze jak moja babcia mowila mi jako 7letniej dziewczynce o Bogu, to ja przytomnie stwierdzalam "Brodaty dziadek w chmurach??? bzdura :-D"

Gość hfdglkashdf
Przypuszczam, że jesteś niewierząca, dlatego nie chcesz ochrzcić dziecka. Szanuję takich ludzi jak ty o wiele bardziej niż ateistów, którzy chrzczą dzieci dla kasy i ze strachu przed innymi ludźmi.

Gość lkjljlkjlkj
Byście troche sobie raz na ruski rok poczytali Biblie, to byście może wiedzieli że ochrzczona moze być tylko osoba w pełni tego świadoma, a jaką świadomość ma dziecko 2 miesięczne? to jest robione z dwóch względów: -kaska za tym idzie -jak ktoś zostaje przyjęty do kościoła, to już raczej nie wystąpi, bo mu proboszcz wyda opinie na całą wieś jak nie na cały powiat.

Gość nobo taja
lkjljlkjlkj MODRZEE GADASZ

Gość bez odbioru
Nooo więc uważam, że chrzest powinien być świadomą decyzją. Mój znajomy jest protestantem, jego żona ateistką. Dziecko ma 3 lata, nie jest ochrzczone. Jakoś nikomu to nie szkodzi. Będzie miało 16 lat, samo podejmie decyzję czy i jeśli to jaką wiarę będzie wyznawało. Mnie się to podoba. 🖐️

Ale wy pierdolicie.Przeczytaj sobie biblie z 20 razy zeby ja zrozumiec.Niestety takich pojebow jak wy jest coraz wiecej.Wypowiadacie sie na tematy na ktore nie macie zielonego pojecia.Nie cierpie mocherowych beretow ani nadgorliwcow i hipokrytow ale na temat religi a tym bardziej biblii wypowiadajcie sie po wczesniejszej znajomosci biblii a nie jej przewertowaniu.A ty juz wiadomo jaka bedziesz matka! nie ublizajac ci do d...A mowilem o pokorze do wiary cymbale!

Gość 77777777777777777
chejsula dobrze to ujęłaś! Co to kogo obchodzi? to twój problem - sra ć się chce na te wasze posty nie chcesz - nie chrzcij - możesz od razu zapisać go do satanistów! Będzie miało od małego obrany kierunek życia i światopogląd. Jesteś żałosna -y!

Gość 77777777777777777
--->hfdgl... przepraszam cię - a niby dla jakiej "kasy" chrzci się dziecko --->lkjl... no tak trudno się dziwić sposobu rozumowania - rodem z brzybrzyszewa pod psipsigrodem ciemnogróóóóód! ---> nobo taja on/ona tak MODrze gada, jak ty piszesz --->facet1965 dlatego świat tak dzisiaj wygląda - coraz więcej na nim takich chłopskich filozofów jak nobo taja, lkjl...i im podobni. Żeby przeczytać Biblię, trzeba ją mieć lub przynajmniej wiedzieć gdzie leży. Ci wszyscy, co to tutaj głos zabierają zostawili je tam, skąd pochodzą - u rodziców na wsi, a sami teraz rżną mieszczuchów wynajmując w 15 kawalerkę w Krakowie. Im Pan Bóg już niepotrzebny...oni są w "wielkim świecie"...przypomną sobie jak im się chłopak w mieście trafi i ślub konkordatowy będzie chciał wziąć. Żenada!

Ja przyjęłam chrzest jak miałam 20 lat. Żałuję że rodzice nie zrobili tego za mnie ;-).

nie chrzcij, bedzie chcialo to samo sie ochrzci; jesli nie to oszczedzisz mu problemow ze skladaniem aktu apostazji.

Gość mam całkiem odwrotnie
do "Debile": oby sekty nie wybrało... :(

14:21 [zgłoś do usunięcia] Lily Allen Ale wiesz że dziecko w przyszłości może mieć do Ciebie o to pretensje? Co jak będzie np. chciało wziąć ślub kościelny? Chrzcić się w wieku 25 lat to już chyba obciach... A poza tym będzie odstawało od dzieci w klasie, nie pójdzie ko komunii, bierzmowania. noo i brawo wypowiedz prawdziwej poslkie katoliczki...!!! jesli wejdziesz miedzy wrony musisz krakać jak i ony..no tak:D pieprzyc tam boga i reszte spraw:D nie wazne czy wierzy sie naprawde czy nie:D wazne zeby nie odstawac od reszty:D dziekuje naprawde poprawilas mi humor;)

Gość jakie to głupie
kogo to obchodzi czy ochrzcisz czy nie, to twoja sprawa, nie masz pomysłu na topik to nie pisz nic

Gość paląca
No i ja też się zastanawiam nad tym całym chrztem. Do kościola z mezem nie chodzimy wiec jak niby mamy dziecko w wierze wychowac ale z drugiej strony ja tez bylam ochrzczona, komunia, bierzmowanie a moi rodzice nie praktykowali wiec mam troche metlik w glowie.

Gość to moja sprawa
W co wierze:)Nikogo nie powinno interesowac co wyznaje:)Wiara i Religia to bardzo prywanta i osobista sprawa..a pisanie na forum o tym czy ochrzcze dziecko czy nie..hmm moim zdaniemzenujace,bo niby czego szuka tu autor??Poklasku?usprawiedliwienia??Ja takie decyzje podejmuje sama ,no moze nie sama ale nie pisze o tym topicow i nie daje ogloszenia w lokalnej gazecie.Twoja sprawa co zrobisz i tylko twoja.

Gość to moja sprawa
To juz swiadczy o czlowieku:)(ja nie zakladam idiotycznych topicow i nie pienie sie gdy ktos ma inne zdanie niz ja:) Nikt nie kaze czytac ci topicu o tym,ze ktos ma tylku pryszcze po zjedzeniu 2 kg sledzi z cebulka:) Z BOGIEM:)

Gość to moja sprawa
Autorka czytala Biblie???Kpina ..oj dziecko zajmij sie czyms pozytecznym,na dobre ci to wyjdzie:)Bog z Toba:)

Gość zzzzzzzzzzz
I dobrze! Tak trzymaj !

Gość Wierze w Boga
Nie wierze wlasnym ocza co wy piszecie :O !!!! Ludzie ja mam 25 lat moja mama jest bardzo wierzaca i dziekuje Bogu za to bo od tego czasu co mi wytlumaczyla co znaczy Bog,Jezus i Maryja jest mi duzo latwiej w zyciu ...Gdybyscie wiedzieli co czeka tyk ktorzy nie chca uwierzyc w Boga i wola diabla ....Juz niedlugo sie dowiedziecie,zal mi was ;( i wszystko co moge zrobic to tylko modlic sie za was zeby wam oczy otworzylo bo bedzie kiedys placz i zgrzytanie zebami jesli sie nie opamietacie,zaniedlugo przyjda okropne czasy ,Bog wam da jesczcze jedna szanse On was kocha i chce zebyscie sie nawrocili ,te czasy sie juz pomalu zaczynaja ,diabel szaleje i prubuje przyciagnac do siebie jak najwiecej z was bo wie ze mu nie wiele czasu zostalo...Chrzest jest bardzo wazny bo im predzej dziecko sie ochrzci tym trudniej szatanowi a ci ktorzy nie sa ochrzczeni tym bardziej sie szatan ich czepia!

Gość cytrynkowa pomarańczka
ahahahaha taaa jasne szatan :D i to jest XXI wiek pieknie :D dawno sie tak nie uśmiałam z początkiem dnia :D

Gość owieczkarejestrowa
Mylicie wiare, sprawe prywatna z chrztem, ktory jest w moherowej Polsce czynnoscia urzedowa. Tez kiedys tak mielismy ze samo wybierze bla bla. Zderzenie z przymusowa religia w przedszkolu i dyskryminacja ze strony katechetki szybko postawily nas na ziemi. Dzieci sa teraz ochrzczone, proboszcz ma owieczki w spisie a dzieci wybiora jak dorosna. PS. Nawrocenie nastapilo w przedszkolu w stolicy na ursynowie, zeby nikt nie mowil ze wies i ciemnogrod

Gość 77777777777777777
do debile uderz w stół?.... i słusznie: "nie bądźmy śmieszni" nie pogrążaj się brakiem znajomości Biblii, ale także mitologii, na którą się powołujesz... Kochanie - nie rzucaj się jak wesz na grzebieniu, najpierw podrośnij, miej to dziecko, bo na razie nie masz kogo chrzcić (i nie wiadomo, czy będziesz miał). Nikt ci nie broni uczyć go "religioznawstwa", możesz nawet od razu - jak już pisałam - zapisać je do satanistów. Dlaczego się tak podniecasz, po co tyle wykrzykników? Spokojnie... Mam koleżankę - śmiertelnie chorą, tak samo nastawioną dotychczas do spraw wiary jak ty. Szkoda, że nie widzisz jej frustracji, jej zagubienia, jej pustki, poczucia beznadziei...A ona nie pierwsza, nie ostatnia... Zagorzali ateiści to u nas wyprani mentalnie i umysłowo czerwoni i wsiowi intelektualiści po dwóch latach pobytu w wielkim mieście, którzy zanegują wszystko, byle nie identyfikować się z korzeniami z bzibziszewa. Macie rację ateizm jest cool, jest trendy dla...takich jak wy!

Gość paląca
Ale kto mówi o ateizmie? Chyba cie troche ponioslo. Ja to mialam na mysli to, ze jezeli ochrzcze dziecko to i tak nie bedzie ona wychowywane w wierze tak jak widzi to kosciol dlatego zastanawiam sie czy to ma sens. A co do Boga to owszem wierze, ale nie praktykije swojej wiary w sposób jaki kosciol zaleca

Gość 77777777777777777
do Wierzę w Boga nie tłumacz komuś kto używa argumentu, że "XXI w.".... oznacza, że należy przestać mieć mózg, należy przestać czuć, mieć wyobraźnię.... Dla chołoty "XXI w." oznacza, że należy wierzyć w laptopa, modlić się do sportowego samochodu, a kobietę używać do zabawy. Jeżeli chrzest kojarzy się ludziom z kasą (?!), zaproszeni na uroczystość komunii św. nie jedzą śniadania bo "najedzą się na komunii" (autentyczne!), to o czym ty rozmawiasz?...:)

Gość paląca
Pomijajac kase bo moge dla ksiedza zaplacic za ten chrzest ile chce to pomyslalas o tym ze nie ma sensu chrzcic dziecka skoro jego rodzice nie chodza do kosciola i w ogole nie wierza w ta instytucje?