Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biuralistka40

Zelixa - ktoś zna? dla tych co czytają ze zozumieniem

Polecane posty

----> Bambooshek- wiesz, chodzi li- tylko o poszerzenie wiedzy. Zawsze coś będzie tylko dla Ciebie samej- a to będą tylko dwa zdania artykułu np ;-) ----> ashtraygirl- wiesz co? ja czasem macham nogami w łóżku-hihi ostatnio kolega zapodał pomysł na "pisanie alfabetu" nogami Hehehehe, może kiedyś całą książkę napisze???

Witajcie, ja się tylko wpisuję, ku pokrzepieniu serc - jako przykład, ze można;D:D:D Od listopa do połowy mniej więcej stycznia brałam zelixę, później \"na własną rękę\" - łączny spadek wagi - -23kg:D Od 24-03 wróciłam do zeli, by osiągnąć swój cel nr jeden:D 3mam za Was kciuki, za siebie z resztą też;) Co nie zabije, to wzmocni:)

kisserko .... nie chce Ci e za ba.a.a.rdzo męczyć. bo zaznaczyłaś ze tlyko na chwilę.ę.ę jestes... ale nie moge si epowstrzymac zeby nie zapytać: Co robiłaś? jaka dieta? jakie ciwcenia? jakies spacjalne rady? Widzisz moja waga jest prawie taka jak Twoja ( 91kg/170cm) marze o tym aby w 3 miesiące pozbyc sie 20 kg.... nie zostawiaj mnie w nieiwedzy;) proszęęę.

Gość Bambooshek
Powiedzcie mi porszę, czy to przez zelę mam taki zj...y nastrój, czy dopadło mnie coś innego? Mam dla Was jeszcze ciekawostkę - do przeanalizowania w domowym zaciszu. Czytałam niedano książkę, której teza mówi, ze wszystkie choroby biorą się z braku miłości do samego siebie. Cóż więc jest przyczyną nadwagi? Lęk, potrzeba opieki i oparcia, ucieczka przed uczuciami. Bark bezpieczeństwa, odrzucenie siebie, szukanie spełnienia. Lekarstwo? Afirmacja: "Jestem w zgodzie ze swoimi uczuciami, jestem bezbieczny tu gdzie jestem. Tworzę swoje własne bezpieczeństwo. Kocham i aprobuję siebie" Trzeba powtarzać sobie to codziennie, a po 14 dniach można spodziewać się choćby maleńkich efektów. Może później napiszę jeszcze o otyłości (nie mam teraz książki przy sobie), chyba, ze chcecie poznać podłoże innych chorób. Jak coś to piszcie jakich ;p

----> ❤️ kisserka- i proszę napisz dziewczynom co ze skórą, bo trzy miesiące to dość(??? kuuuurde, co ja piszę-) to PIEROŃSKO szybki spadek. Jestem peeeełna podziwu, zaglądaj tu częściej ;-)

Gość eva27
Witam Wszystkich! Jestem tutaj nowa...więc pewnie wypadałoby powiedzieć coś o sobie...mam do zrzucenia 10 kg i od dziś zaczęłam stosowac Zelixe 15...podchodziłam do tej tabletki dziś rano około 30 minut, bo nie ukrywam, że skutki uboczne które wyczytałam na ulotce- nieco mnie przeraziły... obawiam się czy dam radę...choć na dziś jestem pełna optymizmu... trzymajcie za mnie kciuki..a ja trzymam kciuki za Wszytskich walczących ;) pozdrawiam ciepło! Ewa...

Cześć dziewczyny. Ja też jestem nowa i pełna obaw, jutro mam nadzieję dostac receptę na Zelixę, dzis robiłam badania, mam nadzieje że wyjdą dobrze i dostanę o czym myślę od dawna. Boję się tej tabletki, ale jednocześnie wierzę w jej moc. Walczę już tak długo z tuszą a waga ani drgnie, no może jakieś minimalne efekty widzę, ale 3 miesiące dietkowania i ćwiczonek powinny zaowocować minimum - 8 kg...:(

Słuchajcie czy ktos z was przechodził z 15mg na 10mg zeli?? bo tak sie zastanawiam czy nie zmienic na 10 a poźniej pomalu co drugi dzien ja planowałam brac ja jakos 4miesiace teraz juz biore drugi miesiac 15 , biuralistka a Ty jak ostawiałaś zele??

Gość Benita***
Witam Wszystkich!! Mam ogromną prośbę, bo z ledwością doczołgałam się do komputera by móc do Was napisać. Sluchajcie jestem w trakcie stosowania Zelixy a w sumie już bliżej końca bo zostało mi jeszcze 8 tabletek do zakończenia serii i narazie robię przerwę. Problem tkwi w tym ze od dwoch dni czuje się okropnie, mam straszny kaszel meczacy, goraczke, wszystko mnie boli :( bylam wczoraj u lekarza i okazalo sie ze mam ostre zapalenie krtani. Lekarz przepisal mi antybiotyk" Ramoclav" i tabletki "Thiocodin" MAm goraca prosbe do Was bo od wczoraj nie zazylam jeszcze tych antybiotykow bo wczoraj wzielam Zelixe. Dzisiaj juz nie bralam Zelixy ale mam watpliwosci czy ja moge ze spokojem zazyc te antybiotyki??? Czy nie wywolaja one zadnych interakci w zwiazku ze stosowana przeze mnie Zelixa?? Prosze pomozcie mi!!

Witajcie!!! tu jak zawsze cos sie dzieje. dzien mam kiepski wiec musialam popatrzec cu u was bo wiem ze pocieszenie i dobre slowo napewno tu znajde. 10lat temu mialam ciezkie chwile.wyszlam z choroby z obronna reka. dzis uslyszalam ze nie powinno sie tak myslec bo w koncu znowu dopadnie mnie nieszczescie. trzymam sie mam dla kogo zyc a dzis moj maz mnie...przeprosil. wiecie ze on tez to przezywal podobnie jak ja. wiem juz ze o tym nie zapomnial tylko bal sie ze mna o tym rozmawiac...nie wiedzial tez jak.wiem ze ja tez nie jestem bez winy bo ostatnio chodzilam jak burza. mam dla kogo zyc.moj maz moja kochana coreczka ktora ma tylko 5.5roku. Renatka3355 jestem z Toba calym sercem i trzymam kciuki Agixa----nie zostawiaj mnie:-) Kajair i Biuralistka40---dziekuje Wam Jutro moze bedzie juz lepiej

Witam wszystkie zelowiczki🖐️nie było mnie pare dni i nie moge nadążyc z czytaniem wszystkiego a widze że bardzo dużo sie zdarzyło; renatka3355 trzymaj sie ja 11i 4 lata temu przeszłam to samo tak zmarli moi rodzice; kasiek30- zawsze trzeba byc dobrej mysli życie przed Tobą widac że jestes silą osoba-pozdrawiam biuralistko40-cos mnie omineło ale to chyba dobrze ze tego nie czytałam- a Ty jestes naprawde boska tak trzymaj👄 A ja od 2 dni jestem bez zeli tak jak kazał lekarz ale gdy przychodzi godzina kiedy brałam to czuje sie jak bym była na\" głodzie\"wypijam litry wody śmieszne to może jest ale faktycznie tak sie czuje. Pozdrawiam wszystkich pozostałych;)

Witam o poranku A co tu tak cicho??? Pouzupełniałam troszkę, jak kogoś pominęłam to proszę się upomnieć Agixa po 26 tabletkach -6,7kg Ada3115 , 18.03.09 24l/165cm/80kg Agalipa, 164cm/93kg Amanda_mn 19.03.09 -->86kg/170cm. 23.03.09--> 82kg/26.03.09 -->80 kg Ashtraygirl 20.03.09 21l/170cm/91kg Ata26 15.03.09 165cm/ 73kg- po 10tabletkach -3kg Bambooshek...Start - 24.03.2009...wzrost - 160cm.. Waga startowa 67,2, tabl. 2, waga 67,9 Catca Caterpillar 11.03.2009 172cm/74,1kg emipog83 Facet 35 lat 26.02.2009-po 20 dniach -5kg Fiorella_27 – 16.03.2009 (-10kg) Gosik39 156cm/93kg, 11.03.2009 Hera1 28.02.2009 .....160......86,7..... 25 tab.....82 Ikrolik 170cm/68kg po 9 tabl. (brałam w je przez 12dni) -3KG MNIEJ! Iwcia73 157kg/73kg Iwona111- ....24.03.2009........168.......70kg juz bez tabletek Iza26, 26.03.09(?) 169kg/91kg juz -6kg Joasia2106 ......14.03.2009..........156 ..........76kg Joasia27 17.03.09 165cm/70kg Julia Agnieszka 01.03.2009(?) Kajar 156/91kg-01.02(bez zeliksy) 85.4kg-03.03start 81.kg-23.03 po( 19 tabletkach)czyli -10kg po 51dniach Kasiek30 15.03.2009 (-8kg) dwa mieś. Lenka203 34l/165cm/85kg, 10.03.2009 24.03.09 82kg Livi1982 27l(?)/164cm/68kg Lola-dz 17.03.09, 170(?)/69kg Lucia12 164cm/95kg/38l- 06.03.2009 89kg, start 17.01.2009 18.03.09 – 9kg Maciek1234 25.03.09 178cm/90kg Madziunia88 Majko 77 25.03.09 32l/170cm/118kg Mama1971 –18.03.09, 35l/170cm/98kg po tygodniu -1kg Men 21- czy to kuba? 16.03.2009 Monikap667 07.03.2009 175cm/85kg, 16.03.09 175/81,5kg MONIUSIA35 16.02.2009, 155/80kg -23.03.09 72kg Nadiia 02.01.09/31latek/170cm/90kg 23.03.09 78kg naturalna27 157cm/63kg Niecha Nikita30 Nowa ala 17.03.2009 31 l/171 cm/ 74 kg nutella prosto ze słoiczka 26.02.2009 173/93,5kg Olus23 start ?wiek?/ wzrost?/ 160 cm/69kg Paczulek 173cm/79kg Renatka3355 16.02.2009.....165cm....76kg......29tab.....74kg....dalej bez zeli Ruda102 10.03.09 43l/166cm/78,9kg 23.03.09 75,4kg sylwia1203 19.03.09r 25l/162cm/75kg 24.03.09 72kg Zielonooka27 01.03.09, 27l/170cm/79kg, 23.03.09 75,5kg

Gość Goplanka
Jestem nowa. Mam na imie Ania. Zanim zaczełam stosować zelixe wazyłam 88kg przy wzroscie 170 cm. Więc jak same widzicie mam bardzo dużo do zrzucenia. Nie wiem czy mi sie uda...Dzisiaj wziełam 14 tabletkę, waże o 4kg mniej.....

Gość 92kg170cm
Cześć wszystkim! Jestem nowa, to forum czytam od jakiegoś czasu i w końcu się skusiłam i zaczynam razem z wami od dziś biorę zelixa15.Mam 92kg i 170 wzrostu, a mój cel to waga z przed ciąży czyli 70kg. ***26.03.09r - 92kg waga startowa *31.03.09r - ?

Witajcie- ja tylko na momencik, bo tyle co wróciłam do domku z egzaminu- ehhh, totalna porażka, ale normalnie miałam taki zawias, że nie tknęłam tego co dobrze umiałam. zaraz pomykam na basen- odstresuję się. ----> ❤️ Paczulek- miałam 15 i jadłam ją chyba ze trzy miechy-hihihi. Bo dzieliłam tableteczkę na pół, jak miałam jakiś wyjazd to nie brałam w ogóle. Z drugim opakowaniem też tak zrobiłam a nawet mi cały listek został. Jeśli bierzesz regularnie, to bierz połówkę 15 przez ok 10, później co drugi dzień też przez 10 dniu. I kolejne 10 co 3 lub 4. Ja odstawiłam ot, tak i nic mi nie było. -----> Benita***❤️ jak nie brałaś zelixy, to weź ten antybiotyk, bo się wykończysz. Szkoda, że nie zapytałaś lekarza ;-( Dla upewnienia się po prostu zadzwoń do apteki, zawsze to człowiek spokojniejszy- bo ja na medycynie i lekach to się niestety nie znam. ❤️ kasiek30 - no to dobrze, że się polepszyła sytuacja u Ciebie. Buziaczki👄 ----> {usta]- nie żałuj- bo nie ma czego-to o ominięciu ;-) Hihihi, noooo, pięknie- uzależniłaś się- hahaahha, zaraz Twój wpis powędruje na inne fora- z info. jak zelixa uzależnia, hehehe ---->92kg170cm, 🌼 Goplanka- Tobie gratuluję a Was obie bardzo serdecznie witam ;-) Mam nadzieję, że znajdziecie tu tego co szukacie. Proszę bez złośliwości- to tak na przyszłość- a całkiem chętnie będziemy tu wszyscy zaglądać. No, spadam- miłego wieczorka życzę Wam wszystkim, trza pomyśleć o tym by uniknąć rozdrażnienia :-)

Gość olus23
Trzeci dzień brania zelixy i juz kilo mniej

Cześć dziewczynki :) Widzę, że pojawiło się parę nowych osóbek :) Fajnie zawsze, to świeża krew (hmmm zabrzmiało jak z filmu o wampirach :P ). Biuralistka40 - pewnie na pięć, a teraz tak tylko piszesz, że niby tak źle. Już my Ciebie znamy :P Amanda_mn ładny to poranek :P 19.27. O której to dziewczyno się wstaje :P Tak swoją drogą, to widzę że znów przytyłam :P Kasiek30 skarbie nie opuszczę Ciebie :) Jak możesz, to odezwij się do mnie na maila (znajdziesz go parę stron wstecz) Bambooshek wiesz coś w tym jest. To co napisałaś, to chyba będzie moja kolejna kartka na ścianie :) Póki co wisi dekalog zachwianej wagi od biuralistki :) Tak swoją drogą, czemu nie zrobiłaś się czarna, tylko nadal razisz pomarańczką :)

Gość olus23
no i co najważniejsze nie chce się jeść!!!

A właśnie, widziałam, że co niektóre odstawiły kawę. Ja nigdy nie piłam nałogowo kawy, ale czasami jak mnie dopadnie "chcica kawowa", to mogłabym ją pić litrami. Tylko, że musiałabym się od razu podłączyć do aparatury. Znalazłam jednak dobre rozwiązanie. Nie chcę robić reklamy, ale fajna jest kawa nestle ricore. W jej skład wchodzi 38% kawy naturalnej, 60% rozpuszczalnej cykorii oraz inne (np. wapń, magnez). Jeśli ktoś pije rozpuszczalną kawusię, to poczuje lekko inny smak.

Gość olus23
moja waga z przed ciąży to 60kg a największa to 2,5 tygodnia temu to 71 obecnie 68

Gość olus23
co do kawy to nie wiem bo nie piję

Benita-niby amoxycicline mozna brac z sibutramina, ale lepiej sobie daruj bo nigdy nic nie wiadomo, a pozatym to i tak przy antybiotykach musisz sie dobrze odzywiac i nie mozesz sie ograniczac do bardzo malych ilosci jedzenia wiec wsumie to by bylo bez sensu, wiec jedz zdrowo odstaw zelixe i szybko sie wylecz, i wracaj do walki z kg Pozdrawiam :) Tutaj oczywiscie młyn sie zacznie jak zwykle o 22 :)

Gość goscccccccccccccc
byc moze agixa ma brudne okulary

Gość Ambra1986
Cześć wszystkim.Jestem nowa ale jak dobrze pamiętam to wczoraj napisałam kilka słów o sobie. Dziś mija 14 dzień z Zelixą i schudłam 4kg. W sumie jestem zadowolona :) :) :) :) Do zrzucenia mam jeszcze jakieś 16kg. Przez te dwa tyg nie ćwiczyłam ale od przyszłego tyg mam zamiar regularnie chodzić na basen. Pozdrawiam :)

Jakoś tu spokojnie dzisiaj. Właśnie wróciłyśmy z córką- tą najstarszą- z basenu. Nie popływałyśmy dzisiaj. Siedziałyśmy w jakuzzi i klachałyśmy. Ja robiłam non-stop rowerki. Zatem luzik-blusik ;) ----> olus23- trzeci dzionek i 3 kg na minusie ???? Ile ja już tą cholerną meridię biorę? Gdzieś już z 10 dni? Kurde nie wiem :-( A schudłam CAŁE KILOOOO! Hehehehe, chyba załamka z depresją i nerwica z trzęsawicą mnie weźmie. Ale ten mój m chrapie, że aż mi myśli zagłusza :-P A tak w ogóle to jest tu ktoś?

----> Witaj Ambra1986 🌼- dzisiaj już lepiej, prawda? Sorki, za wczoraj. Co do Ciebie to, masz tego troszkę do zrzucenia, ale młodziutka jesteś to szybciutko zleci. A tak w przybliżeniu, na czym Twoja dieta polega? Zawsze warto coś nowego się dowiedzieć ;-)

Gość lucia1
Te goscccccccc o co Ci chodzi bo jesli masz cos przeciw Agixa to uważaj z kim zaczynasz bo my tu nie tolerujemy takich.Agixa jest super i mam nadzieje że własnie to małaś na mysli? Agixo co do kawy to właśnie miałam pisac ze też poczułam lekki wstret a mogłam pic podobnie jak Ty litrami,teraz wypije jedną i dośc własnie sie zastanawiałam jak oszukac mój organizm dzieki za propozycje jutro wypróbuje. Widac nasza Biuralistka40 mocno wypoczywa na basenie bo nic sie nie odzywa dzis wieczorkiem pewno wypoczeta spala kalorie z mężem....🌼[myslę że nie obraziłam ]dobranoc