Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Promien slonca___

Wizualizacje,afirmacje,Prawo Przyciagania - Nasze doswiadczenia i sukcesy

Polecane posty

Gość Energetic Boy
Kiedyś zdawałem poprawkę z bardzo trundnego egzaminu na moim Uniwersytecie, to było dla mnie być albo nie być!Wtedy moje pragnienie zdania tej poprawki było niemal najważniejszą rzeczą w tamtym okresie.Był lęk,była obawa lecz zacząłem gorliwie się modlić do Boga przy czym wizualizowałem,że profesor zadaje mi to i to pytanie a jemu Bóg dyktuje,które pytanie ma mi zadać.Wchodzę do gabinetu profesora wraz z jeszcze jedną studentką i studentem, który prawie zajął mi moje miejsce,które sobie zwizualizowałem lecz on przechodzi na inny fotel.Najpierw zdaje ten chłopak,poźniej ta dziewczyna i na końcu ja.Dokładnie profesor zadaje mi te pytania,które sobie wyobraziłem wtedy a byłem w tamtym czasie bardzo,bardzo,bardzo pragnący tych dokładnie pytań.Zdaje egzamin nawet na 4!Odczułem wtedy prawdziwe szczęście,byłem wstanie wtedy góry przenosić!Ten stan,w którym wtedy byłem wiem że to ten stan,który pozwala realizować marzenia-wiem to na 100%!!!!Czasami nie ma tych emocji i uczuć we mnie,aby wizualizować to czego aktualnie pragnę,ale zaczynam znów dochodzić do tego co odczuwałem w tamtym czasie.Tamten okres to Joseph Murphy i jego książki-aktualnie zamiennie pozycje Esther i Jerrego Hicks-ów.Niedawno miałem totalną depresję a ta tematyka znów powróciła do mnie i znów zaczynam ŻYĆ.Ps.zmiana mentalności nie jest łatwa,ale można tego dokonać!

Hallo Pozytywkowcy :) Kawusia na Was czeka ! Energetic Boy , Mozesz wizualizowac kilka rzeczy na raz, wlasciwie to nawet dosc logiczne bo jak ktos marzy o mercedesie to przydalby sie garaz...jak juz masz garaz i mercedesa to jakis domek...jak domek to pieniadze na utrzymanie...itp Wtedy na egzaminie to absolutnie zadzialalo. Radze Ci (jezeli moge cos poradzic) probowac jednoczesnie z czyms malym i maloznaczacym jak np slynne \"niebieskie piorko\". Ja klilka dni temu nucilam nie wiem skad piosenke \" I\'m barbie girl\" taka glupowata sama nie wiem dlaczego weszla mi do glowy :classic_cool: i zastanawialam sie co sie z nimi dzieje. Co dzis robia. Dzisiaj przeczytalam ,ze ten zespol powraca...kilka lat bylo zupelnie cicho na ich temat. Latwiej jest pracowac nad glupotami bo tu nie mamy obaw , nie ma strachu.Ale prawo dziala tak samo co do zlotowki i bogactwa.

Promyczku Słoneczka dzięki za odpowiedź :) Ps.piszcie,bo ostatnio jakiś zastuj się tutaj zrobił a trzeba naszą wiarę w swe cele podsycać,aby nie zanikła.

Dziś zaczynałem odczuwać już jakiś wewnętrzny niepokój,że czas biegnie do przodu a ja stoję dalej w miejscu.Znów czułem,że nachodzi mnie pesymizm,bo nie mogłem miejsca sobie znaleźć.Na chwilę się oderwałem od tej rzeczywistości i zacząłem wyobrażać sobie to czego pragnę.Mniej więcej po 5 minutach otwierając oczy odczułem niesamowity spokój wewnetrzny i znów nabrałem wiary w swe cele.Czasami nie umiem się skupić tak jakbym tego chciał i poczuć już stan osiągnięty,jednak w tej chwili udało mi się tego dokonać i czuję,że jestem na drodze,która zaprowadzi mnie po to czego bardzo chce!

Hallo Pozytywkowcy! Energetic - bardzo wazne jest miec tzw \"zmieniacze humoru\" i uzywac ich gdy cos jest nie tak.Moze to byc piosenka , wyobrazenie sobie czegos, scena z filmu...cokolwiek co na nas dziala! Sloneczne buzuaki ;)

Gość bb..
a jak wejsc na tresc? czy to sa darmowe ebooki czy trzeba placic?

Marzyłem,aby mieć pieniądze jednak nie widziałem źródła, z którego miałyby one napłynąć.Poprostu wizualizowałem sobie,że moje konto zapełnia się pieniędzmi i stało się - wprawdzie to kwota na przeciętnego laptopa,ale pojawiła się z najmniej oczekiwanej strony. Odkąd zmieniam swoją mentalność pojawiają się rzeczy,których pragnę.Wprawdzie są to miniaturki moich pragnień lecz materializują się :) Ps.zmiana mentalności jednak nie jest tak prosta,pojawiają się dawne schematy myślowe i przyzwyczajenia,które musze zamienić na nowe bardziej pozytywne!

\"Là où sont tes pensées, tu es. Veille à ce que tes pensées soient bien là où tu veux être. \"Rabbi Nachman \"Jestes tam gdzie sa twoje mysli.Uwazaj wiec,by twoje byli byly tam,gdzie CHCESZ BYC!\" Energic - gratuluje sukcesow!!!

darmowe są ale tylko fragmenty a ja dostałe nowe meble chociaż marzyłem tylko o biurku na kompa oczywiście biurko też dostałem

Promyczku-fajny cytacik :) Dziś również spełnił się dokładnie taki scenariusz jaki sobie napisałem w mojej wyobraźni,lecz tutaj sprawa była bardzo błacha jednak dokładnie to się ziściło w tym miejscu i czasie jaki sobie wizualizowałem! Moje typy co do książek to jedne z najbardziej kojąco wpływających na umysł to : 1.Joseph Murphy \"Magia Wiary\", 2.Esther i Jerry Hicks \"Proś A Będzie Ci Dane\" (obecnie jestem w większej połowie tej ksiażki). Ps.czasami nie umiem się skupić na tyle ,aby moć wizualizować-wtedy sięgam po książkę,czytam jakieś 2-3 kartki,tym samym podsycam moje cele i w taki oto sposób już w 90% jestem gotów do wizualizacji :)

Hmm czytałam we wczesniejszych wpisach że wizulazując naszą szczęśliwą miłosć nie możemy wziualizować konkretnej osoby... Tego robić nie zamaierzam bo ten ktoś jest zajęty. Czy mozna jednak wizualizoać ze ktoś jest podobny do tamtego gości afizycznie. Choć troche?

Gość a po co Wizualizuj raczej
cechy osobowości i ogólne poczucie szczęścia. Gdy ktoś da Ci to szczęście, to mało będzie znaczyło jak wygląda. A od tej osoby, która Ci się podoba, może być o niebo przystojniejszy.

Zawsze obca - Dokladnie tak.Wyobrazaj sobie siebie szczesliwa,spelniona,zadowolona z zycia. A to z kim zostaw komus kto zna Cie lepiej niz Ty sama ;) Poranna kawuuuusia !!!

Tak jak już w poprzednich postach pisałem,że wyobrażam sobie pieniądze napływające do mnie tak i dziś przyciągnąłem odległe pieniądze,które miały się i tak pojawić,ale za jakiś dopiero czas.Hmm sam się zastanawiam czasami czy to faktycznie przypadki jakie się mi zdarzają czy może jednak przyciągam to co chcę.Chyba jednak bardziej przyciągam to,gdyż przedtem nie zdarzały mi się tak miłe niespodzianki.Wprawdzie jest to jeszcze wszystko na małą skalę,ale czekam na dalszy rozwój wydarzeń.Pozdrawiam Pozytywnych i Promyczku Ciebie :)

Gość śmiała
"Zbiegi okoliczności to Boski sposób na pozostanie anonimowym" Einstein

Gość DirtyJean
Jest taka sprawa, proszę o pomoc. Wypisałam na kartce jaki ma byc moj przyszły partner romantyczny itd. Ale jak mam wizualizowac, nie mogę sobie wymyślec jakiejs twarzy, bo cały czas wyobrazam sobie chłopaka, którego juz widziałam? Czy to przeszkodzi w spełnieniu marzenia?

Gość aburrida
Ja się na tym nie znam Dirty Jean, ale wydaje mi się że LEPIEJ by bylo wizualizować twarz nieznaną... tzn. nienależącą do kogoś konkretnego. To jest naturalne że chętniej przywodzimy na myśl tych których już znamy i nam się podobają, ale chyba warto zacząć inaczej ;) Wolimy konkrety niż to co niedookreślone... Stwórz sobie wizję twarzy koncentrując się nakażdym elemencie z osobna -nosie, ustach, czole, ksztalcie twarzy , wielkości grdyki... :D a potem zlóż mdel z częsci... ;) Od dziasiaj tak tez zacznę ,choć wiem że bedzie to trudne afirmować KOGOŚ KOGO NIE ZNAM podczas gdy jestem zauroczona kilkoma facetami których ZNAM! ;) Cóż- powodzenia! :)

Gość DirtyJean
Kurczę to trudne jest :P nawet bardzo. Nie mogę sobie wymyślic tej twarzy :/ ale jeszcze sprobuje Aburrida jak tam u Ciebie, są już pierwsze 'znaki'? :D Po jakim czasie to się spełni? Dzięki z góry :)

Gość dziewczyny wygląd nie gwarant
uje udanego związku. Jeśli szukacie szczęścia, to wizualizujcie to uczucie. Myślcie o cechach charakteru jakie powinien mieć idealny facet, o jego talentach i o szczęściu jakie wam da. A jak bedzie wyglądał? To najmniej ważne. Jeśli będzie wam dawał szczęście to będziecie go miały za najprzystojniejszego faceta na ziemi choćby nim nie był. :-)

Gość the opus
fakt ten temat jest za mądry na to forum ktoś tak napisał wcześniej...the secret i the opus to co mogę powiedzieć i tyle jak ktoś sie wysili to poszuka i zrozumie pozdr

Witajcie Kochaniutcy , wybaczcie,ze rzadko bywam...obiecuje poprawe. A teraz jeden z moich ostatnich "wyczynow". Tydzien temu w niedziele bylam w obcym miescie. Zauwazylam,ze moj psiak krwawi , na gwaltu rety potrzebowalam weterynarza. Podjechalam samochodem, zatrzymalam sie kolo Pani idacej z psem , spytalam gdzie jest czynny w niedziele weterynarz...Byl 15 metrow obok mnie. Dyzury niedzielne on 10 do 12... byla 9.50 ...

Gość pozdrawiam was
mam kilka pozytywnych doświadczeń

Gość Szczęśliwa żona milionerka
przyciądam szczęście jak magnes ;-)

Gość mnie też chyba wspiera