Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Promien slonca___

Wizualizacje,afirmacje,Prawo Przyciagania - Nasze doswiadczenia i sukcesy

Polecane posty

Gość cytat z książki The Secret -
ten cytat pokazuje , ze prawo przyciagania tylko na mysli dziala - mysle dobrze - przyciagam dobre mysli - jestem zadowolony, mysle zle - przyciagam wiecej zlych mysli - jestem smutny. Ale co to wnosi?

Gość nie tylko na myśli ale na całe
twoje życie działa prawo przyciągania ;) poczytaj se kilka wątków o tym i tu od początku Myśli tworzą twoją rzeczywistość

Gość próbował ktoś metody z sekretu
o zmianie swojego samopoczucia??

Cinamonn Tea, najgorzej jak sie człowiek -> wiecie co ręce mi teraz opadły... pisałam w tym watku o takim koledze z pracy... i on sie przestal odzywac do mnie w kwietniu jakos.... i ja sobie wizualizowalam kontakt z nim jakis czas...i teraz sie odezwal..oczywiscie z jakimis bzdurnymi wyjasnieniami i rozmowa o niczym, do niczego nie prowadzaca, ale ... zastanawia mnie czy to sekret zadzialal, czy po prostu jemu sie nudzilo i postanowil pozawracac d.... ;]

Gość ja tak kiedyś przelotnie
zrywami 2 3razy pomyślałam o koledze z mojego miasteczka i spotkałam go tu gdzie studiuję już ze 2razy

Oczywiście ten kolega to nie ten, co bym chciała teraz, no ale prace nad tym trwają ;)

Gość najpierw warto poćwiczyć
odnośnie małych rzeczy może one na sam początek

I pamiętaj Wella że tu jest gruap wsparcia jakby co ;) Ten sie odezwał i tamten przyjdzie, A mi praca z rysunkami zdziałała coś bardzo ważnego. Osłabiła do minimum toksyczną więź do sąsiada. Bo wiem jedno - kiedy ona minie pojawi się Facet w Niebieskim Swetrze. Ja jeśli chodzi o dowody działania siły przyciągania w moim życiu. Jako mała dziewczynka z dziką zazdrością czytałam relacje laureatek konkursów z wycieczek do disneylandu. Często brałam udział w losowaniach ale z marnym sukcesem. Z biegiem czasu inne wązniejsze sprawy zajęły moją uwagę. W drugiej klasi egimnazjum nasze miasto organizowała konkurs na opowiadanie fantasy. Nagroda główna miała być wycieczka do Francji i do Disneylandu. W sumie wzięłam udział ale bez pzrekonania, bo u nas w mieście i tak zawsze wygrywali krewni radnych. I wygrałam wycieczke. drugi raz byłam w Rzymie na pielgrzymce, pzred wyjazdem mama kupiła mi taki jesienny płaszczyk. I tak sobie szlismy do autokaru, byłam zmęczona i myślałam w sumie że jak wrócimy do Polski to sobie do tego płaszcza taki śliwkowy szaliczek kupię. Czekamy na autokar a tu pochodzi handlarka z Bułgarii handlująca szalikami. I ma taki szalik jaki chciałam. Z takiego materiału i w takie wzory.

Hej wszystkim,tak Was czytam i zazdroszczę trochę,bo ja im więcej mi na czymś zależy i myślę o tym,to tym gorzej jest i wcale to się nie dzieje... Spróbuję tej metody z wizualizacją odnośnie odnowienia kontaktów z pewnymi osobami,zdam relację co i jak;) Czy jak sobie wyobrażacie różne sytuacje,to przy jakiejś specjalnej muzyce,czy tak poprostu?

czerwona pomarańcza -> jasne, że muzyką można się wspomagać Cinamonn Tea -> oj chciałabym, żeby ten upragniony się odezwał albo żebyśmy na siebie wpadli ;) oddałabym za to całą biżuterię jaką mam, a mam hopla na tym punkcie :D "grupa wsparcia" to jest to:) A apropos małych sukcesów to dobrze, że wspominasz takie, bo to znaczy, że prawo przyciągania działało zawsze, jeszcze zanim przeczytałyśmy/obejrzałyśmy Sekret i inne książki.

Gość no dobra a jak to jest
jak się usiłuje wpłynąć na konkretną osobę np kolega kolegi chciałabym,żeby się we mnie zakochał (ale np nie wiem czy jest sam czy jest zajęty i np nie wiem czy on mnie w ogóle kojarzy) wg prawa coś tam sie chyba wydarzy ale jak usiłujemy na kogoś wpłynąć co wtedy będzie??

jeśli wasze interesy nie będą zgodne to wszechświat nie umieści was w tej samej przestrzeni, czyli będziecie się mijać albo to nie wyjdzie po prostu. Mówią o tym w filmie Sekret. Zmuszanie myślami, żeby ktoś się w nas zakochał nie jest etyczne i zakrawa na magię.

A moze od złej strony próbujesz. Bo rzeczywiście na niczyją wolę nie mamy wpływu. A moze spróbuj wizualizowac siebie w jego towarzystwie dobrze się bawiących. Tak po prostu.

Gość dziwne max
kto w takie g... i zabobony wierzy jeszcze

Gość ile trzebabyło czekać na trole
szkoda mi tych co nie znają prawa przyciągania i twierdzą ,że to zabobony ;) dzieci neo mają sprane mózgi ;)

Hehe, no bo trole chcą wierzyć, ale im nie wychodzi ... jakby mnie nie interesowała np. nauka jehowych to bym na takie tematy nie wchodziła , nie? A jak oni wchodzą to znaczy, że ich coś ciągnie do tego i że szukają informacji o tym ;] takie moje zdanie.

nie wiem nie wiem ale różne zdania się słyszało na temat pozytywnego myślenia ;) mi zawsze bardzo pomagało ;) i działa super każdego dnia ostatnio(przedwczoraj) poszliśmy na zakupy i przy okazji na promocji była moja ulubiona kawa cena przez pół i dosłownie 2opakowania jakby na mnie czekały, no ale wziełam jedno ;) jak jeszcze było ciepło i w nudne weekendy nie było co robić dosłownie chwytając chwilę też gdzieś jechaliśmy;) a odnośnie troli chyba się nudzą;)i są niedopieszczone

Wiecie co ja jeszcze się złapałam na tym, ze nie rozumiem w Sekrecie jednej rzeczy... Mianowicie: żeby otrzymać to co się chce to trzeba to wizualizować i czuć się przy tym dobrze, radośnie itd. bo wtedy się jest w zgodzie z tym życzeniem. No ale jeśli ktoś 'przyciągnął' do siebie wypadek samochodowy, to chyba tego nie wizualizował i nie był z tego powodu uradowany? ;p Z drugiej strony, jeśli myślenie, że czegoś nie chcemy bardzo, ściąga to wydarzenie na nas, to równie dobrze możemy sobie wmawiać "nie chcę wygrać w totka!!" i to też zadziała? ;] Albo "nie chcę , żeby ten chłopak się do mnie odzywał i żeby stawał mi na drodze!!" i wtedy będziemy go spotykać? Czy mógłby mi to ktoś fachowo wyjaśnić?;]

kurcze cos mnie blokuje przed tymi wizualizacjami, mam takie silne przeswiadczenie jak staram sobie cos wyobrazac,ze to nie ma sensu bo i tak sie nie zdarzy,tak jakby wiem o tym,ze sie nie zdarzy intuicyjnie....czy tylko ja tak mam??

No wlasnie to zarzucają Rondzie Bhyrne jej przeciwnicy - ze według niej by wychodziło ze sami jesteśmy sobie winni wszystkiego co złe. Ale przecież nie jesteśmy. moim zdaniem 3ą trzy grupy tego c nam się zdarza: te sprawy losowe (ktiore maja za zadanie być dla nas nauką, dobre rzeczy, ktore sobie przyciągniemy i ten "wilk wywołany z lasu" czyli wszystkie złe rzeczy które sobie rzeczywiście wykraczemy.

Czerwona pomarańcza - kwestia ćwiczeń. Ale skoro teraz napadają Cię czarne myśli, to może to po prostu nie ejst czas na to. Może spróbuj jak bedziesz w lepszym nastroju.

dzien dobry :) ze sie tak wetne w pol zdania .... Cynamonowa herbatko, jezeli piszesz ze powinna poczekac na lepszy nastroj- uznajesz tym samym ze nastroje maja nad nami wladze ? dobrze rozumiem ? nasze mysli sa w pierszym rzedzie odpowiedzialne za nasze nastroje , dlatego powinnismy sie im przysluchiwac , w miare mozliwosci korygowac .... wtedy i nastroje ulegna poprawie :) a emocje? nastroje? to nic innego jak nasze zmateriaizowane mysli, odczuwamy je realnie , te ostatnie tez mozemy poobserwowac ... zdystansowac sie , ich intensywnosc zalezy tylko od nas samych , wywlecz swoj strach i bol na powierzchnie , pozwol mu byc, nie walcz z emocja - a straci wladze nad Toba :) 🖐️

Autorka topicu na razie nie protestowała więc chyba nie ma nic przeciwko żeby ktoś wyraził swoje zdanie. A ja po prostu uważam że najpierw trzeba dojść do pożądku z samym sobą a dopiero potem wizulaizować. A żeby taks ie stało trzeba iwelu rozmów z samym sobą - sama to przerabiałam.

może i napisze jak jakś smarkata ;) wiecie co obok mnie otworzyli wielkie centrum handlowe i sie przeszłam tam z ciekawości no i o rossmana zahaczyłam ;) ostatnio potrzebowałam kilku rzeczy no a na otwarcie promocja lampa sollux wygrzewająca za niecałe40 zł(a w hurtowni medycznej ta sama 100-150 no może mocniejsza żarówka)kupiłam no i w promocji był lakier w ulubionym przeze mnie kolorze śliwkowym :) przedtem nawet sama mieszałam lakiery aby taki kolorek uzyskać ;) to takie moje małe dowody ;)