Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RacjonalizmtoCnota

O czym nie wiedzą katolicy...

Polecane posty

Heh a może by tak od początku? Mało kto wie, że Jezus miał kilkoro starszych braci (ojcem Józef, matką Maria), z czego jeden z nich już przed Jezusem zaczął nauczać i jego jako pierwszego zaczęto nazywać Mesjaszem. Pozdrawiam ;)

Gość RacjonalizmtoCnota
Początek to w ogóle inna bajka...- starożytny egipt i jego bogowie, na nich oparte jest chrześcijaństwo...

Gość ta jasne... phi
a jakie masz dowody na to?? żadnych

Gość A co jesli...
Religia religia a prawdziwe fakty wynikaja z ewolucji. Takie jest moje zdanie.

Gość
Więc katolicy nie byli tacy święci:)

Gość szatańskie werset na forum
Heh a może by tak od początku? Mało kto wie, że Jezus miał kilkoro starszych braci (ojcem Józef, matką Maria), z czego jeden z nich już przed Jezusem zaczął nauczać i jego jako pierwszego zaczęto nazywać Mesjaszem. JAHOWI TAK PIE RD OLą

Gość grunt że mam cycki
ja bym raczej napisała - pierwsza lepsza obiektywna charakterystyka poczynań kk -

Gość szatańskie wersety na forum
Precz z tąd !!

to chyba normalne, że katolicy nie byli święci. Tylko idiota może tak pomyśleć. Biografia Jezusa, chrześcijańska, katolicka, nie-katolicka... Jaka to może być wiarygodna biografia po 2000 lat? Trzeba być idiotą by brać to wszystko dosłownie.

Gość grunt że mam cycki
P.s skoro są daty musi być potwierdzenie w historii, więc uznałabym to jako prawdę ;) Zresztą nie od dzisiaj wiemy, że KK zaskarbił sobie władzę poprzez rzeź i stopniową eksterminację rodzaju ludzkiego - niewygodnego -

Gość Idź presz szatanie
A kysz...

Gość ateistka co pyta
Dziękuję za ten link. Przyda się do wczorajszej dyskusji.

a jak ja napiszę 20.05.1867 Pan Jacek Bąk z Warszawy poleciał balonikiem z jarmarku do Krakowa - też uwierzysz, bo jest data? Sięgnij do źródeł i sprawdź to, to zobaczysz jak wiele uproszczeń, zdań wyrwanych z kontekstu próbują wciskać ludziom, którzy łykają wszystko co widzą.

Gość no niestety krk nie ma
się czym pochwalić, to fakt :O

Gość ta jasne... phi
a niby skąd ta pewnośc, ze była jakakolwiek biografia jezusa?? objawienie miałas, ze tak strasznie wierzysz w to?? dziwne, ze tak ochoczo nie wierzysz po prostu w pismo swiete. no ale sa tacy, co zawsze musza szukac dziury w całym..

Gość ciekawa Kasia z gimnazjum
jak srasz na kościół to idź i się wysraj do chrzcielnicy.

Gość grunt że mam cycki
nic nie boli tak jak życie - jeżeli Pan Jan Bąk ma swoje poparcie na kartach historii - dosłownie i fizycznie - to jestem skłonna uwierzyć :) Nikt nie obala chrześcijaństwa, gdzież by śmiał. To tylko fakty dotyczące kościoła. Jeżeli chrześcijaństwo dla ciebie ma tylko znaczenie instytucjonalne, to przykro mi.

Gość A co jesli...
W tamtych czasach Jezusem to nazywano co drugie dziecko. A religie (kazda) wymysylili ludzie zeby latwiej pogodzic sie z faktem ze kazdy z nas umrze

Gość RacjonalizmtoCnota
Chodzi tez o absurd wiary w boga....poczytajcie gdzie są jego początki, wcale nie tam gdzie jezus a grubo wcześniej...tylko wtedy był modny politeizm...który stopniowo przerodził sie w monoteizm, choc nikt nigdy zadnego boga nie widział..

Gość A co jesli...
Taka nasz natura ze chcemy dowodow, czegos co mozemy dotknac, zobaczyc...a wiara to neguje. Ona nakazuje wierzyc bezwarunkowo bez pytania o dowody. Dlatego dyskusja z kims kto wierzy i nie szuka dowodow z kims kto nie wierzy i ich szuka nie doprowadza do niczego.

Gość Niezrozumiałe
Religia została stworzona przez ludzi by kontrolowac i manipulowac innymi ludżmi, oto skąd wziela sie religia. Nie mogę zrozumiec jak to jest mozliwe ze w czasach takiego rozwiniecia technicznego, w czasach istnienia tylu dowodów przeczących temu co mówia religie nadal jest tyle baranów które slepo wierzą...

Gość A co jesli...
Strach prze śmiercią. Aby go zniwelować, człowiek wymyślił sobie, że po śmierci coś istnieje. ... Powoli zaczyna tworzyć się religia. Ewoluuje. No i mamy religię, mamy bogów ...