Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aulllee

co kupic chlopcowi na komunie jestem mama chrzestna

Polecane posty

Gość tylkome
aaaaaa moj syn też nie chce prezentow ponieważ chce quada juz o tym pisalam,poinformowal wszystkich gosci o tym,ze chcialby pieniazki ale to wcale nie jest rownoznaczne z tym,ze to muszą byc setki zlotych ,jestem swiadoma,ze sa osoby ktore stac na to zeby dac mu 50 zl i bedzie ok.. dlaczego mialabym informowac tesciowa i cala inna rodzine kto ile dal?

Gość aaaaaaaaaaaa
tylkome bo jestes madra osobą. znając siostrę mojej teściowej jak będzie np 200 zł to jej powie że niby z kasą nie mamy źle a na chrześniacce żałuje. a jak teściowa na mnie wejdzie to już koniec. mimo że mieszkam daleko od niej to tak i tak czasami musze jechac no i bede wysłuchiwała :( eh dla świetego spokoju dam 500 zł i tyle i niech wie wypchają...

Gość tylkome
wspólczuje takiej rodziny,jak juz ktos napisal to wina rodzicow a nie dzieci niestety,ze komunia i inne uroczystosci sa dla chrzestnych i innych gosci proba portfela i stresem zamiast radoscia z rodzinnego spotkania i mozliwosci przezycia tak waznej chwili z chrzesniakiem.. dobrze,ze moja rodzina nie jest nastawiona tak bardzo na korzysci finansowe

Gość aaaaaaaaaaaa
tylkome tylko pozazdroscic :) moja rodzina też jest taka i tak kreuje swoją rodzinę. jednak rodzina męża jest strasznie przeliczona...

Gość wandeczka z tarnowa
aaaaa, ja bym na twoim miejscu zrobiła bilans zysków i strat. Jak zaczniesz dawac mniejsze prezenty -przestaniesz czuć sie wykorzystywana -zostanie ci wiecej kasy w portfelu, za co bedziesz mogła pojechać ze swoimi dziecmi gdzieś, cos im pokazać albo kupić okazalsze prezenty np. na urodziny -zyskasz uczucie, ze ty decydujesz, na co wydajesz pieniadze i ile -teściowa będzie ci urzadzać sceny A jak dalej bedziesz sie dawac terroryzowac teściowej -bedzie ci i tak robic sceny, bo spokój będzie tylko no nastepnego prezentu -bedziecie dalej jeden drugiemu nakrecac spirale "bo on dał wiecej" -bedziesz wiecznie chodzic spłukana -będziesz miec poczucie, że nie decydujesz sama o własnych finansach Co z tego, ze dziecko powiedziało, ze chce pieniadze? W tym nie ma nic złego. 50 zł to tez sa pieniadze, 100 zł tym bardziej. Ty jest poza tym tylko złudne wrazenie, że jak sie zrobi tak, jak każe tesciowa, to bedzie spokój. Trzeba raz powiedzieć, że ja to GÓWNO OBCHODZI, co wy komu z własnej kieszeni dajecie i nie dyskutować wiecej na ten temat. Co siemoze złego stac ? Nic. Tym bardziej, ze mieszka daelko od was.

Gość stwierdzająca
My idziemy na komunie mlody chce "telewizor,helikopter sterowany ale taki porządny ..kase itd"Jeszcze mi na dekiel nie padło ja jak miałam komunie to rarytas było dostac rower aaa teraz dzieci by chciały auto najlepiej a na wesele kupie dom ??Dostanie duzy zestaw klocków lego i 200zł i tak wiem ze kase rodzice biora wiec....

Gość jak juz to
Chłopcu a nie chłopcowi,chodziłaś wogóle do szkoły?

Gość kup lepiej
jakiś prezent,żeby miał pamiątkę,bo pieniądze to wezmą rodzice i tyle je zobaczy,już wiem to po sobie,bo tez jak szliśmy na komunie,to rodzice chcieli pieniądze bo kupią mu komputer a od komuni minęło już 4 lata a młody nadal nie ma komputera bo rodzice zgarnęli pieniążki dla siebie,wiec wole kupić jakiś chociażby drobiazg żeby była pamiątka,takie jest moje zdanie.Teraz ide na komunie do chrześniaka i kupujemy mu pleja3

Ludzie opamietajcie sie i zacznijcie zmieniac te glupie zwyczaje z prezentami na komunie. Prezent na komunie to: Biblia, lancuszek z medalikiem,obrazek swiety z dedykacja z tylu, drobny upominek do tego , a zeby nie bylo 10 Biblii to moze karnet na basen (po ustaleniu z mama)

Gość stwierdzająca
my chcielismy pleja ale ja stwierdziłam ze to jest dziecko i komunia wiec dam mu to co chce rozmawiałam z nim co by chciał wiem ze jest rozpieszczony i większość zabawek ma ale może mieć marzenia co do rzeczy których nie ma.Wogole to zapominamy o najważniejsze to są dzieci i dzieciom sie kupuje albo coś przydatnego albo zabawki a nie wyposażenie mieszkania czy sprzed na którym sie może zabić...

ja za rok bede mieć komunie i to x 2 - jestem chrzestna chłopca i dziewczynki, odoje mają już komputery - ufff - ja kupię po aparacie cyfrowym - i to tych samych firm, może tylko w innych kolorach. myślałam co kupić aby było po równo, i o ile dziewczynka może ucieszyłaby się z łańcuszka to chłopiec już nie koniecznie. do tego dokupie taki album - pamiątka z komuni do uzupełniania i wklajania zdjęć i tyle.

Gość tak malo
tak małe prezenty po 100-300 zl, u nas to pożyczkę się bierze i co najmniej 500 zł daje, moja mama wzięła na ślub swojej chrześnicy pożyczkę i 1500 zł dała, także na komunię leciutko 500 zł. Prze to ja nie chcę mieć żadnych chrzesniakow.

Jak nie ma roweru to myślę, że to najlepszy prezent i w tym wieku bardzo pożądany. Jak nie rower to może rolki. A jak jest typem domownika i ma już komputer to nawet jakąś nową grę do komputera można mu sprawić :) W ostateczności załóż konto oszczędnościowe na niego i wpłać gotówkę :)

Gość Andrea$$$$$$
Żeby nie było poruty to tak co najmniej 1000 zł w koperte i jakaś duperela typu zegarek aparat foto. a jak się będzie żenił to dostanie 300 stówki by poczuł że sielanka się skończyła i czas spojrzeć realnie na świat :)

jak mój syn będzie szedł za 3 lata do komunii to goście dostaną zakaz kupowania prezentów powyżej 200-300 zł ewentualnie zgodzę się na rower. dziecko ma się cieszyć z samego faktu przystąpienia do komunii a nie z tego że dostanie prezenty za 10 tys . to co się dzieje teraz to jest jakaś przeginka. za rok mam w rodzinie komunię kupię siostrzeńcowi aparat albo dam 100-150 zł wiem że on to uszanuje i kupi sobie coś co będzie mu naprawdę potrzebne.

ja mam dwojke chrzesniakow ale za kilka tyg. bede znowu chrzestna i w przyszlosci wiem ze napewno przynajmniej jeszcze raz bede chrzestna (chyba ze kuzynka nie bedzie miala dziecka). moj maz tez ma chrzesnice :O juz moj jeden chrzesniak mial komunie 3 lata temu, w tym roku chrzesnica ma komunie. jemu kupilam aparat i jej tez kupilam aparat bo nie chce wyrozniac chrzesniakow. nie wiem czy rodzice spodziewaja sie wiekszych prezentow, dzieci tez sie nie pytalam co chca dostac. moze i spodziwaja sie wiekszych przezentow bo nie mieszkam w Pl to sie moze ludziom wydaje ze pieniadze zbieram z drzewa co rosnie na podworku, ale moze nie. nie wiem i naprawde nie pytam sie i w nosie mam czy obrobia mi pupe czy nie. daje to na co mnie stac i tak zebym ja sie nie zazynala przy tym. chrzestny 3 lata temu dal quada temu mojemu chrzesniakowi ale ja nie czuje ze musze "dorownac" prezentem. naprawde nie dziwie sie ze ludzie nie chca byc chrzestnymi jak wymagania potem sa tak wielkie. ja wybralam dla synka fajnych chrzestnych ktorzy wiedza jakie mam do tego podejscie i nie kupuja drogich prezentow bo nie od tego sa i nie dlatego zostali wybrani na chrzestnych.

Gość chrzestna
Witam, rowniez mialam powyzszy problem, co kipc jako prezent, zadanie nie bylo latwe tym bardziej ze chrzesnik wszystko ma, a jedyne o czym marzy to iphone, doszlam do wniosku ze to troche za drogi prezent jak na dziecko i dlatego kupilam rolki renomowanej firmy, ochraniacze a do tego stroj pilkarski FC barcelony do tego pilka i korki, kosztowalo mnie to wszystko ponad 200 a czy sie spodoba to sie dopiero okaze za 2 tygodnie.

Gość gość
Kredyt Na Przyjęcie Pierwszą Komunie Świętą Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyk.net.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Pożyczki na Dowód - kredyty dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!