Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaaaaaa

nie umiem ocenic stopnia znajomosci jezyka obcego

Polecane posty

Gość asiaaaaaaa

nie wiem co wpisac w cv jaka jest znajomosc jezyka nmie umiem tego sama ocenic .... co pracodawcy maja na mysli komunikatywna dobra? raz w ogloszeniu chcieli osobe z dobra znajomoscia ros a jak zadzwonilam okazalo sie zema byc biegla znajomosc bo potzrebuja osobe do tlumaczenia dokumentow i teraz nie chce sie "zblaznic" piszac w cv np dobra a pracodawca powie ze wg niego jest inaczej

Gość mo.mo
dobra to jesli potrafisz sie porozumiec podstawowa, to raczej gramatyka i tyle

Gość asiaaaaaaa
porozumiec to tez jest szeroko rozumiane chyba bo inny jezyk uzywa sie ze znajomymi a inny w pracy w pracy jest bardziej biznesowy , chyba nie wiem i zalezy pewnie tez od stanowiska pracy nie wiem co wpusac w cv

Są dwa sposoby: test w internecie (ang, hiszp i niem na pewno są) lub przejście się do szkoły językowej i poproszenie o zakwalifikowanie na dany poziom (to zwykle jest bezpłatne).

Gość asiaaaaaaa
ale ja musze wyslac cv i nie wiem co wpisac na studiach bylam w grupie sredniozaawansowaniej ale to studia:O

Gość mo.mo
porozumiec sie , a nie prowadzic prezentacje w obcym jezyku;) -odbierac tel, cos przeczytac, opowiedziec o sobie itd.

Gość asiaaaaaaa
a akcent? wlasnie pisze podanie o prace i nie wiem jak wpisac znajomosc jezyka:O nie wiem czemu pracodawcy pisza dobra znajomosc a pozniej mowia jak sie zadzwoni ze biegla:O taka zmylka celowa czy jak? teraz to ja juz boje sie cokolwiek pisac:)

Gość She83
powinnas prawde pisac w cv. Jesli biegle wladasz jezykiem, dogadasz sie ale nie w sensie kali jesc kali pic, potrafisz tlumaczyc dokumenty itp. to wtedy masz biegla. A jak tak tylko tak mniej wiecej sie dogadasz ale robiac bledy, nieznajac odpowiedniej ilosci slowek zeby plynnie mowic to wtedy jest komunikatywna. A podstawowa jest wtedy jesli znasz troszke gramatyki, potrafisz sie przedstawic i cos tam o sobie powiedziec.

Gość asiaaaaaaa
a dobra znajomosc?

Gość ewelkaaaaaaaaaaaa
pracodawcy sami nie wiedza czego chca czesto pisza w ogloszeniu ze potzrebny jezyk a tak naprawde nigdy go nie uzyjesz:O

Gość asiaaaaaaa
Angielski chyba znam dobrze. I being an educatted womman und I wants to workk in a ofice

Gość swietny ten podszyw
:D