Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia_____--

wczesna ciąża 4 t lekarz nic nie widzi

Polecane posty

Gość monia_____--

byłam wczoraj na usg. i lekarz powiedział że widzi ciąże ale nie widzi zarodka.. czy ktos tak miał?

Gość ooollllllllllljjjjjjjjjjaaaa
w 4 tygodniu to chyba każdy.Cud że chociaż pęcherzyk zobaczył:) za wcześnie poszłaś.U mnie serce widać było dopiero w 8 tygodniu wyraźnie,a w 6 to zarys pęcherzyka tylko

Gość
w 5tc na dobrym sprzęcie mozna zobaczyć zarodek wszystko jakości sprzętu i doświadczeniu gina nie martw się i poczekaj cierpliwie :)

Gość monia______--
czy po badaniu i usg. mogą wystąpić plamienia, miał ktoś tak? bo ja właśnie plamie od rana .

Gość monia______--
niema nikogo? mam od rana brązowe plamienie jest niewielkie martwie sie

Gość monia______--
brzuch boli tak tylko troszke od rana miałam lekkie brązowe plamienia ale myslałam że to może po usg dopochwowym, teraz jest troszkę mniej i kolor żółty

Gość monia______--
do cho;ery jasnej nikt mi nie odpowie czy co. jak ktos ma problem to macie w dupie a o duperelach piszecie😡

Gość qwertyui
a moze zamiast pytać na forum pójdziesz albo skontaktujesz się z lekarzem? czego oczekujesz po forum? Że ktoś ci powie że jest ok a może nie być? Nie wolisz sprawdzić? Mnie tam po usg nic nie bolało ani nie krwawiłam więc norma to nie jest.

po usg nie powinno być plamienia, to plamienie nie jest dobrym objawem, przy pierwszej niedonoszonej ciąży która obumarła mi w 6 tyg miałam bóle brzuch i plamienie aż dostałam krwotoku. teraz jestem w kolejnej ciąży 19 tydz i miałam plamienie bo miałam krwiaka ale wchłoną sie, krwiak może spowodować poronienie. radzę ci iść jak najszybciej do lekarza, półd twój jest jeszcze malutki dlategomoże lekarz bo nie zobazyć dokładnie szczegolnie jak ma stary sprzęt do usg

Gość w razie czego jak
ja mialam najpierw brazowe plamienia, potem troche bardziej czerwone, a 3 dnia krwotok i poronilam, tez sam poczatek, na USG lekarz nic nie widzial, dopiero beta wykazala, do lekarza juz!!!!!!!!!!!!!

Gość podobny problem
FRANKA Z WARSZAWY PROSZĘ NAPISZ CZYM BYŁ SPOWODOWANY U CIEBIE KRWIAK. MOJEJ KOLEŻANCE TEŻ ROBIŁY SIĘ KRWIAKI, KTÓRE DOPROWADZIŁY DO PORONIOENIA, ALE LEKARZE NIE WIEDZĄ SKĄD ONE SIĘ BRAŁY. PROSZĘ ODPISZ. GG 6893442

Gość po usg
dopochwowym nie powinno byc zadnego plamienia . idz do lekarza .bo plamienie moze sygnalizowac poznijesze poronienie . ja tez plamilam w 9 tc i dostalam na potrzymanie luteine ktora musialam brac az do 20 tc , odpoczywaj duzo , nie wysilaj sie , nic nie rob nie spaceruj a nastepnego dnia udaj sie do gina.

Gość mamamartynki
ja plamiłam po każdym badaniu czy to usg czy takim zwykłym, ale byłam po dwóch poronieniach i ciąża trzecia donoszona na podtrzymaniu.

Niestety ale po USG przezpochwowym może wystąpić plamienie. Z tego głównie powodu lekarze nie chca wykonywać tak wcześnie ani USG przezpochwowego ani czasem nawet badać ciąży na fotelu (czyli uciskać szyjki i macicy). lekarz przykłada głowicę do okolicy szyjki macicy podczas badania, stąd ewentualne plamienia mogą się pojawić.Inna sprawa, że w 4 tc nie ma prawa być jeszcze widać zarodka. Więc to akurat żaden powód do zmartwień. prawidłowo na tym etapie jest widoczny tylko pęcherzyk. A i tak nie zawsze lekarz dostrzeże.

Gość u mnie w 6
u mnie w 6 tc było widać pęcherzyk i bicie serca, ale lekarz i tak kazał przyjść po 8 tc, żeby sprawdzić, czy zarodek się rozwija.

Pytająca_niewiedząca - ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, 3ci tydzień to statystycznie 7 dzień po zapłodnieniu a wtedy komórka najczęściej jest jeszcze w jajowodzie - więc pomyliło Ci się coś i albo mylisz tydzień ciąży z wiekiem zarodka (3 tygodnie po zapłodnieniu = statystycznie 5 tydzień ciąży), alb źle pamiętasz.

Gość krotkie pytanie
kolezanka tak miala - w 8 pusty pecherzyk na usg :(