Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

ile wczesniej kupuje sie obraczki?

Polecane posty

Gość kotka222

ile przed data slubu powinno sie zamowic obraczki?

my mamy ślub 8 sierpnia,a obrączki kupiliśmy już pod koniec lutego-klasyczne,grube 5 mm,14 karatów,w malutkim sklepiku jubilerskim znajomego-800 zł. w aparcie powiedzieli nam 800 zł za jedną obrączkę.

aha,do Polski przylatujemy tydzień przed ślubem,i znajomy powiedział,że jakby coś się zmieniło,to zrobi pomniejszenie/powiększenie i grawer w ciągu kilku dni.Moją obrączkę-była za duża-zmniejszył w ciągu 3 dni.Na mojego G.rozmiar był gotowy :-)

Gość czarna koala
NAJPÓŹNIEJ tak z miesiąc przed ślubem. w trzy tygodnie uwiną się nawet z bardziej skomplikowanymi wzorami, wiec starczy. dolicz troszke czasu na grawer czy cos tam... oczywiscie najlepiej by bylo zapytac u jubilera. generalnie mozna niby kupic obrączki nawet na tydzien przed slubem jak sie chce klasyczny wzór bez graweru...

my ślubujemy w pażdzierniku, złotnik doradził żebyśmy przyszli z obraczkami ktore chcemy przerobic w lipcu wczesniej nie ma sensu zeby sie nie okazalo ze sie przytyło albo schudło i obraczka do przerobki

Gość ja biorę ślub za 6 tygodni
obrączki kupujemy w poniedizałek. już przymierzaliśmy, wybralism ywzór, grubość itd znamy rozmair, mamy już zarezerwowane dla nas obrączki. bez graweru, klasyczne obraczki - białe złoto 14 karatów, grubośc dla mnie 4mm, dla męża 5 mm (ja mam szczupłe place on ma wieeelkie łapska, dlatego różnica) ;)