Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majulek

USG 6t3d zarodek jest, tętna brak.

Polecane posty

Gość majulek

Witajcie, Wczoraj byłam na USG, jest zarodek 6 mm ale nie ma tętna, lekarz nawet szukał aparatem dopplera. Opisując badania tak bardziej do siebie powiedział "Dziwne, że nie ma tętna" a potem już do mnie, że 90% szans, że będzie ok za tydzień. Ale potem jeszcze wspomniałam, że jestem podziębiona od tygodnia a on mi na to, że wirus jakikolwiek w tak wczesnej ciąży może zabić dziecko. Potem poszłam jeszcze po skierowanie do drugiej pani doktor i ona obejrzała wyniki i powiedziała, że nie ma się czym martwić, że serduszko może się na tym etapie pojawić w każdej chwili, ze przeziębienie nie jest groźne. I bądź tu człowieku mądry - dwóch lekarzy - dwa nastawienia. Czy ktoś tak miał na wczesnym USG, ze zarodek już był a tętna jeszcze nie a potem było ok?

Gość majulek
Proszę odpowiedzcie, denerwuję się a kolejne USG dopiero za tydzień...

u mnie w 6tc nie było tętna, poszłam w 8 tc to juz widziałam bijące serduszko :) nie przejmuj się :)

Gość majulek
Ale czy był widoczny zarodek? Bo to własnie zdziwilo tego lekarza - że widzi zarodek (6mm) a tętna brak. Staram się nie denerowować ale łatwo mówić, jednak do czwartku jakoś wytrzymam :-) Dziękuję Ci za pocieszenie :-)

szczerze to nie pamietam :) rok temu to było... poczekaj troszkę. jak sie do 8 tc nie pojawi to będzie problem...

u mojego malenstwa tez jak bylam w 6 tetna widac nie bylo..dopiero jak mialam wizyte w 9 tygodniu to widac bylo bijace serduszko:)..nie martw sie...a teraz malenstwo dokucza w brzuchu i spac niedaje:)

Gość majulek
A widać było zarodek tak? Sorry, że tak dopytuję, ale właśnie to chcę wiedzieć - czy zdarza się, że zarodek widać a tętna brak a potem wszystko jest ok.

ja też byłam w 6 tc i był zarodek tylko, za miesiąc było już widac piekne bijące serduszko. Nie martw się, pozytywne myslenie najważniejsze!

Gość grtyy
akuat tak pechowo pewnie uchwyciliscie ten moment ,że zarodek był a tetna nie.Dzoeń później mogło być już serduszko:) nie martw się ,u mnie w 6 tygodniu był pusty pęcherzyk.

Gość majulek
Dzięki, no to mi lepiej :-)

Gość misia misia
To jest normalne, często jeszcze w 7 tygodniu nie słychac tętna, co nie znaczy, że go nie ma.

Gość
Nie martw sie.. u mojego malenstwa było widac serduszko bijace w 8 tc...Na pewno za tydz ,dwa bedzie juz slicznie widoczne!:)

Gość ajatujestem
Dokładnie jak mówią dziewczyny - nie ma powodu do obaw! Acha, ja byłam przeziębiona w 5 i 6 tygodniu ciązy, co ja mówię, to była regularna grypa z wysoką gorączką - dziecko zdrowe, już się urodziło więc mówię to jna 100%. Tak więc głowa do góry :-)

Gość majulek
Dzięki :-) Lepiej mi po tych odpowiedziach.

Gość na opakowaniu
tak to wlasnie jest jak nie mozecie na tylku wysiedziec i poczekac z tym usg - po co to chodzic na usg w 6 tyg???? a pozniej sie zamartwiacie przez wlasna glupote....

Gość majulek
A dlatego, że lakarz nie skierował z powodu dużego krwiaka wykrytego przed ciążą. Wystarczy wyjaśnień czy jeszcze chcesz podogryzać kobieto?

Gość jstem-mamą
Olej te czepiające się, po pisza wogóle. ja też miałam USG w 6 tygodniu i 2 dniu i był tylko pęcherzyk, za dwa tygodnie w 8 tygodniu i 3 dniu był maluszek i tętno więc nie denerwuj się. A przeziębienie, zawsze może zaszkodzić ale przeciez wiele osób choruje i nie da się ciąży przejśc bez żadnej choroby. Bądź dobrej myśli.

Gość mama_J
JA miałam usg w 5tc, chciałam się upewnić i już, pęcherzyk był, tętna brak w 9tc serduszko już biło, a teraz mój 10 miesięczny cudny łobuziak słodko śpi :)))) nie troskaj się na zapas, będzie ok!!!!! dobre myśli wspierają organizm :)))

Gość krzymina
dziewczyny ja jestem w 5 tyg ciąży i sieją panikę że na USG nie ma zarodka-nie widzą go i że nie ma tętna ,pytam się lekarza czy w 5 tc powinno być już tętno a on że raczej tak.W szoku byłam.Na dodatek mam odklejanie kosmówki,bardzo się martwię i zastanawiam się jak może być ciąża bez zarodka

krzymina >> po pierwsze, przyłączyłaś się do wątku sprzed dwóch lat ;) po drugie - u mnie w 5 tygodniu lekarz też nie widział zarodka, tylko pęcherzyk ciążowy. po niecałych dwóch tygodniach był już i zarodek, i serduszko :D także może po prostu za wcześnie poszłaś na usg, niech ci lekarz powtórzy badanie za 2-3 tygodnie.

Gość Retuncja
6 tydzień to jeszcze może być za wcześnie na tętno. Ja pamiętam, że 7-8 tydzień to taki optymalny czas na zbadanie tętna zarodka.

Gość bo tak i już
po pierwsze chyba durnego masz tego lekarza. Mi powiedzial od razu że patrzymy czy jest pecherzyk bo na zarodek i serducho to jeszcze za wcześnie. USG w 8 tygodniu pokazało już zarodek i mogłam posluchać jak bije serce :) także radze się nie przejmowac póki co i poczekać do 7/8 tygodnia :)

Gość gość
Jestem koniec drugiego miesiąca ciozy jest zarodek tetna brak dostałem skierowanie do szpitala boję się bo poronilam już

Gość Ola m87
Jestem koniec drugiego miesiąca ciozy jest zarodek tetna brak dostałem skierowanie do szpitala boję się bo poronilam już