Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaaaaaaaaaaaaaaaa

choroba dziecka a nastepne potomstwo

Polecane posty

Gość brak słóww
czy wy naprawdę nie rozumiecie co autorka topiku napisała. Ja jej nie potępiam za to, że urodziła chore dziecko, bo każdej z nas może się to zdarzyc, ale jakbym miała już jedno dziecko a tak autorka napisała, ze ma jedno chore dziecko i jest drugim w ciąży, to nigdy a przenigdy nie zdecydowałabym się na drugie dziecko, bo skąd wiadomo, czy drugie nie będzie chore. I w obawie, ze to jest niewiadoma to nigdy nie zdecydowałabym się.

dziekuje chociaz ty jedna mnie rozumiesz;'-)

zmartwiona napisze ci to oczywiście do ciebie:)

Gość zmartwiona napisze ci
brak słów gdybyś mialą to jedno chore dziecko to byś tu wtedy mogla napisać nam na co byś sie zdecydowala a na co nie. Narazie nie masz chorego dziecka i nie życze Ci zebyś kiedykolwiek miala!!! więc guzik wiesz o tym co byś zrobila! Nie oceniaj bo nie masz prawa!

do brak słóww ty bys sie nie zdecydowala bo balabys sie jak ognia ze bedzie chore czyli to w pewnien sposob obrazuje jaki stosunek masz do chorych

Gość ech......
moja znajoma miała chorą córeczke po kilku latach zdecydowali sie na drugie dziecko.... chłopczyk jest zdrowy i świetnie sie rozwija ma juz skonczone 4 latka teraz sie zastanawiaja nad kolejnym

Gość brak słóww
a dla mnie głupota jest stwierdzenie, że drugie dziecko będzie zdrowie. Jeżeli zdecydowałabym się to po bardzo dobrych badaniach. A, ze dziecko chore jest szczęśliwe nie wątpię, ale ja nie wybaczyłabym mojej matce tego, ze mając jedno chore urodziłaby mnie jako drugie też chore. Bo nie sztuka narodzić chorych dzieci, szkoda tylko tych dzieci. Porozmawiajcie o ich marzenaich, tylko z nimi. Zmienicie zdanie, że są najszczęśliwsze na świecie. te osoby chca by normalnymi osobami, no ale jeżeli rodzice decydują się w takich sytuacjach na dziecko, no to o czym mówi. Jak mogą by normalnymi osobami.

Gość brak słów w jakich
sytuacjach? ZAWSZE masz 50% szans że urodzisz zdrowe dziecko! To ze ty akurat takie masz to wcale nie oznacza ze 2 ktore urodzisz też bedzie zdrowe tak jak u autorki nie oznacza ze to drugie bedzie chore!

Dokładnie. Tez nie rozumiem myslenia,że skoro pierwsze chore to nie decyduję się na drugie.Fakt, gdyby pierwsze urodziło się chore i STAĆ BYŁOBY MNIE na drugie (bo nie ukrywajmy, NFZ nie refunduje wszystkiego), to zrobiłabym badania genetyczne i w przypadku braku zależności - postarałabym się o drugie. Bo wówczas oznaczałoby, że choroba jest przypadkiem i nie wynika z dziedziczności.Taka sytuacja może zdarzyć się każdemu. Z pierwszym albo tylko z drugim dzieckiem.Dlatego w takim przypadku decydowanie się na drugie dziecko jest dokładnie takim samym ryzykiem, jak w przypadku posiadania pierwszego zdrowego.Inna sprawa, że Autorka badań genetycznych nie zrobiła i w tej sytuacji chyba nie miałabym odwagi się decydować na drugie. No ale to nie moja sprawa. Piszę, jak zrobiłabym ja.

Gość nglka zgadzam sie z toba
w 100%. Zresztą ja sie zawsze z Tobą zgadzam :)

Gość niććc
ja również w 100 % zgadzam się z tobą ngLka. Bardzo przykre słowa padły z ust autorki "mam nadzieje ze waszym okazom zdrowia BÓG pokaze co to znaczy choroba " nie wiem jakim trzeba być złym człowiekiem aby takie słowa wymawiać,są one niestety bardzo przykre :( Życzę abyś 2 dzidzie urodziła zdrowiutką,pozdrawiam.

Gość brak słóww
też życzę aby się dzidzia urodziła zdrowa, ale dalej utrzymuję, że bez badan penetralnych napewno nie zdecydowałabym się na drugie. Przykre to ale niestety prawdziwe, to jest życie innej osoby, nie moje, bo gdybym tylko ja z tego powodu cierpiała, nie ma sprawy, chciałabym to mam, ale tylko ja bym cierpiała. Ale nie mam prawa decydować za czyjeś życie.

Gość fgggstre
JA UR WCZESNIAKA...PO MIESIACIU wazac 2 kg zarazila sie paciorkowcem , i przez to ma teraz problemy z nerkami, narazie mam uraz- NIE CHCE DZIECKA! boje sie i to bardzo!!! moze za kika lat bede silniejsza psychicznie bo teraz nie daje rady i ciagle sie winie ze to moja wina! bo jagbym ja urodzila troszke pozniej nie zarazila by sie tym paskudtwem!