Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problema

wiem że to GŁUPIE PYTANIE

Polecane posty

Gość wyrastają w różnym wieku
no pewnie jest coś nie tak, nalezy zacząć porządnie dbać o zęby - myć jak trzeba, nitkować, używać szczoteczek między zębowych, itp. do tego trzeba się przyjrzeć swojej diecie.

Gość mam problema
może mi ktoś doświadczony odpowiedzieć na pytanko:)?

a na jakie pytanko?

Gość mam problema
czuje ze sie jeszcze z tym pomęcze.. czy taki zwykly stomatolog ze wsi usunie mi od reki tego zęba? a własciwie to zalążek? na to ;)

najpierw idź na konsultacje do ortodonty. weź ze sobą zdjęcie pantomograficzne - aktualne. ósemki zazwyczaj usuwa chirurg - lepiej nie zdawać się na stomatologa ze specjalizacją z zachowawczej, no chyba, że jest to pasjonat. jednak jeśli ósemka jeszcze nie wyszła to juz tylko chirurg.

Gość mam problema
i jak wygląda taki zabieg:( ???mam zdjecie rtg z przed ponad pół roku a teraz nie mam nawet 20zł żeby robić nowe:(

rozcina, wyjmuje i zaszywa. nie przejmuj się, ósemka do jutra ci nie wyjdzie - to dość powolny proces. zbieraj kase na zdjęcie, ortodontę i chirurga:)

Gość mam problema
to za chirurga trzeba płacić?????????:( ile:(?????? ale to mnie bardzo boli:( boje sie ze to moze mi pokrzywic zęby bo nie mam tam miejsca juz:(

nie trzeba od razu panikować, skonsultuj się ze stomatologiem Mi wyrosły dwie ósemki górne równocześnie i też się bałam szczękościsku albo że jedynki mi wykrzywi, a okazało się że spokojnie się zmieszczą. Teraz ząbkuję z górnymi ósemkami, znowu równocześnie - byłam sie pytać i też dają rade sie zmieścić. A wydawało mi się że żaden ząb już sie nie zmieści ;p I generalnie nie muszę ich usuwać, tylko dbać i porządnie tyły szczotkować. Jedyny minus tej sytuacji to to że od ponad roku (jak zaczęłam ząbkowanie) mam usprawiedliwione marudzenie, co denerwuje mojego mężczyzne, bo każdy foch zwalam na ząbki :P

Gość mam problema
tylko ze ja juz nie mialam miejsca na siódemki bo mi wyrastały dość długo i jeszcze do konca nie wyrosły na samym tyle ... ehhh własnie ogladam swoje zdjecie rtg i widze wlasnie po tej stronie ukrytą ósemkę :(( dobrze ze tylko po jednej stronie na dole , ale u góry widac jak sie wbijają w siódemki:O a ja mam aparat na górnej i boje sie ze cała kasa pójdzie w błoto przez te ósemki pieprzone:(

aha, no to jak masz aparat to do wywalenia. a boleć cię może jeszcze wychodząca siódemka jak do końca nie wyszła. weź nie panikuj tylko idź do lekarza.

Gość mam problema
co do wywalenia:(? uff jednak zle zdjecie złapalam i u góry mam jedna ósemkę a na dole dwie to moze ta ósemka u góry nie przeszkodzi bo mam wyrwane dwie czwórki

i dlatego mówię o konsultacji, przecież jak masz aparat to chodzisz do ortodonty, nie?

Gość mam problema
no chodzę, ostatnią wizyte miałam tydzien temu a nastepna za 5 tygodni wiec do orto raczej nie pojde bo mi zawoła z 5 dych i co zrobie, przy nastepnej wizycie zapytam ją o tą góre, bo na dole nie mam aparatu

no to idź do stomatologa jak cię ten dół boli i niech zobaczy. może to nie ósemka.

Gość mam problema
myślę że to ósemka , oki dziękuje bardzo;*

Gość fjfhfjh
ja mam 14, ale mam też ósemki. już jako dziecko miałam wyrwane wszystkie 'czwórki' ale kiedy wyrosły mi ósemki to znowu za mało miejsca :( pozdrawiam autorkę 🖐️ p.s. mam 20 lat i od dawna te ósemki..