Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakazg

Tabletki anty a pójście na całość

Polecane posty

Gość zakazg

Biore tabletki anty (novynette) od stycznia czyli teraz koncze 3 opakowanie. Nie wiem czy mogę zaufac tym tabletkom..boimy sie z chlopakiem isc na calosc, ciagle jeszcze uzywamy prezerwatyw, jak myslicie czy mozemy z nich zrezygnowac? czy moze używać ich w konkretnych dniach cyklu? doradzcie...

Gość ejejejj
ja równiez biore pigułki ( yasminelle) mam 17 lat i nie używami prezerwatyw, lecz moj chłopak nigdy we mnie nie konczy. Ma opanowane to , że wyjmuje przed wytryskiem. I tak jest ok. Myslę jednak, że może kończyć w Tobie w okresie 5 dni przed i po menstruacji. ze nmą to inna sprawa bo mam fobie na tym punkcie, ale uważam że przesadzam. Jeśli bierzesz je na czas i nie zapominasz to nie ma obaw

coś okropnego po co się wobec tego trujecie skoro i tak to robicie w opakowaniu a swoją drogą jak sie bierze tabletki nie ma się owulacji wiec nie wiem 5 dni po czym się powstrzymujecie no i najbardziej lubię jak smarkule doradzają nie znając sie :D

Gość ejejejj
wiem głupia mądralo, że nie ma owulacji, ale różne rzeczy się zdarzają dlatego wole zachować ostrożność, i takie cwaniaczki jak Ty kończą zazwyczaj niekorzystnie

Gość zakazg
Może i ręce opadają ale wole byc pewna ze nie zajde w ciąze...

Gość skoro takie dylematy
to szklanka wody zamiast najskuteczniejsza :)

Gość zakazg
Na ulotkach napisane jest ze tabletki dzialaja juz od pierwszej przyjetej, a lekarze mowia ze moga zaczac dzialac dopiero gdy organizm sie do nich przyzwyczai (3 miesiace), dlatego chcialam zapytac was o zdanie czy poczekac do konca tego 3 opakowania i od 4 juz nie uzywac prezerwatyw czy juz teraz je odstawic?

Dziecko drogie. Po to używasz antykoncepcji hormonalnej, żeby nie zajść w ciążę nawet gdy Twój chłopak nie ma prezerwatyw, a Ty masz dni płodne. Żadna metoda nie daje 100% gwarancji, ale nie przesadzaj. Już dawno mogliście zrezygnować z prezerwatyw.

Gość zakazg
To jak wytłumaczysz tłumaczenia ginekologów o dostosowaniu sie organizmu do tabletek?

A ilu ginekologów odwiedziłaś? Rozumiem odczekanie jednego cyklu, ale trzy? Po co?

Gość kwiatuszek 22.
ja juz wspolzylam od 2 opakowania bo w pierwszym moj organizm sie przyzwyczajal, ufam tabletka wiem, ze maja skutecznosc 99,9% przy regularnym braniu, bez wymiotow , biegunek i antybiotykow.

Gość zakazg
Byłam u 4 ginekologów bo sprawa wydała mi sie dość niejasna, ale jeden mówił zeby przeczytac ulotke a inny ze organizm potrzebuje trzech miesiecy na przyzwyczajenie sie do tebletek i ze dopiero po 3 miesiacach zaczna one dobrze działać... Zdam się na to co mówicie bo jesteście doświadczone i myśle ze po miesiączce będziemy robić to z chłopakiem bez prezerwatyw.. Dzięki za odp :)

Gość stwierdzenie lekarza....
po prostu widzisz jak twój organizm reaguje przez pierwsze dni czy nie jest ci niedobrze, czy masz duże plamienia, czy nie masz zawrotów głowy. Zwykle takie objawy pojawiają się już dzień czy dwa po czaczęciu danych tabletek, więc dla świętego spokoju można miesiąc przeczekać i apotem hulaj dusza. Skąd te 3 wyszły lekarzowi - nie mam pojęcia. On pewnie nie łyka tabletek anty :)

Gość zakazg
Nie łyka, bo to mężczyzni taką teorię mi przedstawili :) Zdam sie jednak na opinię doświadczonych kobiet :)

to jesli przez pierwsze kilka dni mialam zawroty glowy a plamienie prawie dzien w dzien a jestem przy 1op tzn skonczylam pare dni temu tzn ze tabletki dzialaly u mnie slabiej ?