Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katamorgana

Tabletki na zanik lakatacji

Polecane posty

Gość katamorgana

Jak dzialaja, ile trzeba ich wzisc, jaka daja pewnosc? macie doswiadczenia, jeszcze nie urodzilam ale wkrótce mam cc i nie bede karmic naturalnie zastanawiam sie jak wyglada sprawa z tymi tabletkami, ktos bral?

Hej! :) Widzę że nikt nie odpowiada więc ja odpowiem tylko będzie to troche głupia odpowiedz, ale ssak to ssak. Nikt u mnie nie brał tych tabletek, ale moja mama kiedy przyniosła dla psa. Z tym że były one takie zwyczajne dla ludzi, przepisane przez kolege mamy ginekologa. I w sumie 2 razy daliśmy tej psince tą tabletkę. I zadziałało świetnie.

bromergen jeśli jestes pewna że nie będziesz karmić to proś od razu o nie po cc, nie czekaj bo może laktacja nie ruszy.;) cc to pestka w porównaniu z faramakologicznym zatrzymaniem laktacji - jak dla mnie

Gość mamadwojeczki
bromergon ja bralam ale to pod okiem raz ginekolog a drugi raz poloznej, bo to trzeba wiedziec kiedy brac, polozna poinstruuje Ciebei tez co robic aby laktacje wstrzymac

Gość mamadwojeczki
ja bralam przez kilka dni po pół tabletki 2 razy dzienie, ale najpierw karmilam przez m-c i jedno i drugie dziecko, ale mialam powazne problemy (nawracajace zapalenia piersi) Poza tym trzeba nie odciagac pokarmu, czasami mowia tez zeby pic szałwie, ona tez powstrzymuje laktacje

nalezy tez obandażowavc piersi ja tak potrzymałam w bandazu i bromergon i straciłam pokarm :)

Gość Anialisa
Ja też aktualnie biorę Bromergon. Bardzo szybko zatrzymał mi laktację. Biorę dwa razy dziennie po jednej tabletce.

dziekuje za inforamcje, ja juz podjelam decyzje ze nie bede karmic piersia bo spodziewam sie 2 dzieci i doszlam do wniosku ze stucznie bedzie dla mnie lepiej, lekarzowi oswiadcze to na nastepnej wizycie ale chcialam wiedziec jak to przebiega

osobiscie na Twoim miejscu karmilabym choc przez 2 tygodnie, troche tych przeciwcial dziecko dostanie no i bliskosci mamy. Ja po pierwszym dziecku i koszmarach z piersiami powiedzialam ze syna nie bede karmic od razu, ale na koniec podjelam decyzje ze bede walczyc, no i walczylam przez m-c, nie dalam rady dłuzej, ale nei zaluje straconego zdrowia, bo synek tez troszke mamuski poczul ;) Poza tym nastaw sie na antystosunek do Ciebie ludzi w szpitalu no i kto wie czy nei ginekologa, bo taka nagonka na naturale karmienie jest ze szok.

najgorsze są te nawały mleczne w przeciągu 10 dni, tzn chyba na 2 dobe i jakos pozniej tez, takze to bys mogla chociaz wykarmic, bo i tak najprawdopodobniej bedziesz musiala odciagac

no mialam zamair zeby dzieci dostaly choc to pierwsze mleko lae z tego co lekarz mi mowil to po cc beda przez 2 dni karmione stucznym a pozniej jak bede chciala karmic piersia to na 3 dzien dopiero a wazne jest zeby pierwsze mleko to bylo naturalne a u mniej juz to bedzie na odwrot, pozatym jestem sama do opieki i nie ma mi kto pomoc tak ze karmienbie sztuczene jest lepszym wyjsciem niz trzymanie jednego przy cycu a drugi sie drze

nie mieszkam w polsce i tutaj nie ma takiej nagonki jak w polsce tu jest to normalne ze matka podejmuje decyzje

no nie ma nagonki bo tu robia co sie zechec chcialbym cc na zyczenia to by byla, nawet wczesniej niz pownna jakby mi ise juz nie chcialo chodzi w ciazy to by nawet w 34tc zrobili a nie czekali do 36tc - wiec nie wszystko jest takie ok, ale fajnie ze kobieta moze zdecydowac, ja w sumie sama nie wiedzialam czy chce miec cc czy sn bardziej bylam za cc ale decyzji nie podjelam - poprostu dzieci tak sie ulozyly ze nie ma wyboru - maja takie polozenie ze nie ma na sn szans - tak ze zdecydowano za mnie i w sumie dobrze