Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie was bo jestem

kiedy pojawiaja sie rozstepy w ciazy?

Polecane posty

tak jak w temacie: kiedy zaczynaja sie pojawiac? Kiedy robia sie najwieksze?

Gość wezwijcie lekarza
czasem w i-mcu, a czasem w 9 mcu

A mnie się juz koło 4 miesiąca zrobiły, choć brzuch mi jeszcze zbyt nie urósł, a swędzą mnie czasami tak, że oszaleć można :O

nie u kazdej kobiety muszą pojawic się rozstępy U mnie tylko trochę na pupie się porobiło i to pod sam koniec pierwszej ciaży, przy drugiej ciąży żaden rozstęp mi nie przybył :)

Pytam sie tak z ciekawosci, bo jestem w 21 tc (prawie 22 tc) nie mam narazie zadnych, ale w wieku dojrzewania pojawily mi sie na pupie..., wiec tak sie zastanawiam jak to wyglada w ciazy

Gość moze jeszcze ktoras z mam
sie wypowie?

Mnie się nie pojawił ani jeden, namiętnie wciarałam w brzuch maści i balsamy po 3 x dziennie nawet - może to dzięki temu?

mi w okresie dojrzewania pojawilo sie kilka rozstepow na biodrach... ale w ciazach nie zrobil mi sie ani jeden i niczym sie nie smarowalam... ale mam kilka kolezanek ktore po ciazach maja tragiczne brzuchy... z tego co sie dowiedzialam to zalezy od tego jaka kto ma skore i jak ktos ma miec rozstepy to chocby nic innego nie robil tylko sie ciagle smarowal to i tak bedzie mial...

za to na piersiach mam mnostwo, ale to juz mi sie po porodzie zrobily jak karmilam piersia...

Gość Eva-20
Ja jestem w 18tygodniu ciąży i jak narazie nie mam rzadnych.Podobno słyszałam ze już od 20tc powinno się używać krem dla dzieci "bambino" gdy brzuch rośnie to mięśnie sie rozciągaja i moga sie pojawić małe rozstepy lub pękniecia skóry.Ja już zaczełam używać i ciekawa jestem czy poskutkuje:) ale żeby tego uniknąć trzeba raz dziennie smarować i natłuszczać skóre szczególnie w tych miejscach gdzie brzuch rośnie:) mam nadzieje że komuś pomogłam jeśli chodzi o rozstepy:)

Gość Dziewczynaa_Szamanaa
Ja całą ciążę smarowałam się kremami dla kobiet w ciąży. I co z tego jak w 9 miesiącu rozstępy się pojawiły. Nie dużo, ale jednak. Na szczęście teraz są praktycznie niewidoczne (zasługa kolagenu).

Mi się pojawiły rozstępy w 8 miesiącu, nic nie pomogło smarowanie. Mam cały brzuch popękany, ale już się z tym oswoiłam. Nastolatka już nie jestem ,więc bikini nie muszę nosić ;) Na szczęście, te partie ciała, których na plaży nie ukryję, są ok.

ja nie mam żadnych rozstępów po ciąży, ale może dlatego że od 1 miesiąca codziennie po każdej kąpieli/prysznicu, jeszcze na mokre ciało smarowałam się oliwką Johnsona oraz smarowałam brzuch, piersi, uda, pośladki i biodra maścią Fissan. Ma niezbyt ciekawy zapach, ale jak widać było warto :-D A do końca ciąży przytyłam ponad 20 kg...

Gość ale o so chodzzzziiii
ja jestem w koncu 8 miesiaca i mi wylazly 2 krechy :O rozstepowe na podbrzuszu i dziwie sie bo nie mam w ogole napietej skóry na brzuchu wiec nie wiem jakim cudem wylazlo... :O

Gość wder
jest to bardziej podobno genetyczne jeśli Twoja mama nie miała masz duże szanse nie mieć, kremy cóż - smarować warto ale czasami nic nie dają poza dobrym samopoczuciem i nawilżeniem skóry

Gość moja mama nie miala
mi zrobily sie dopiero na poczatku 9 miesiaca. Na szczescie teraz 4 miesiace po porodzie juz jest o wiele lepiej. W miare chudniecia nie sa tak bardzo widoczne.

Gość moja mama nie miala
dodam, ze obsesyjnie smarowalam sie roznymi specyfikami, oliwkami i kremami i to nie pomoglo

Gość mama juleczkii
ja nie mialam ani jednego niczym sie nie smarowałam moze dlatego ze nic nie przytylam tylko brzuszek mi urusł mialam ogromne szczescie

Gość moja mama nie miala
no wlasnie ja mialam ogromny brzuch, mnostwo wod plodowych........

Gość ja nie miałąm zadnego
cieszyłam sie jak dziecko, bo bardzo się obawiałam "popekania" No i w 6 dniu po porodzie pokazały sie na górze ud u sporo na tyłku:o Nie są jakieś straszne ale mimo ze mineło sporo lat od porodu to poza tym zę zbladły nic sie nie zmieniło :(

Gość Agaciaaa
Witam jestem w 35 tygodniu i Niemam ale smaruje die 2 razy dziennie . Zobaczymy

Gość gość
Jak ktoś pisze, że jest w 18 tygodniu i nie ma rozstępów to trochę jest to śmieszne, bo ja w tym miesiącu nie miałam prawie w ogóle brzucha, więc nie wiem skąd by te rozstępy miał mieć, no chyba, że przytył jakoś dużo. U mnie na razie 37 tyg i brak. Ad skłonności genetycznych, to moja mama ma straaaaszne, no ale myślę, że u mnie nawet jak wyjdą to już niedużo. Skóra na brzuchy wygląda bardzo ładnie, ma normalny kolor i jest mało napięta. Najważniejsze wg. mnie to nie utyć zbyt dużo, u mnie póki co +11-11.5 czyli w normie

Gość gość
u mnie w 8 miesiącu 1 rozstęp na piersi. zobaczymy co będzie dalej, obecnie 38 tc

Gość gość
In mnie w 9 miesiącu. A wcześniej się cieszyłam jak głupia że nic. Córka ma 4 lata a ja cały brzuch w rozstepach.

Gość gość
Ja mam stare pogojone rozstępy z okresu dojrzewania, teraz 31tc i na razie nic. Nawet pępek mi nie wyszedł, ale nie cieszę się na zapas bo dziecko jest małe, a najwięcej rośnie pod koniec ciąży. Więc teraz się smaruję i smaruję bo czasem tak skóra ciągnie, że aż swędzi i boję się czym to może się skończyć. Moja siostra urodziła trzy lata temu nie ma rozstępów, bratowa tak samo choć przytyła 25kg. Teraz już schudła i wygląda super. Oby nam się udało.

Gość gość
Moja mama nie miała rozstępów w ogóle po dwóch ciążach a ja nie miałam jeszcze na początku 9. miesiąca, choć miałam na plusie ponad 20 kg (bardzo puchłam) i cieszyłam się jak idiotka. Dopiero tuż przed porodem (38-39 t.c.) wyszły mi na brzuchu pod pępkiem. Dość liczne ale krótkie, lekko różowe. Do tego po parę na pośladkach, ale jaśniutkie, że trzeba było z bliska spojrzeć, żeby je zauważyć. I na piersiach po kilka malutkich, ledwo widocznych. Po porodzie jeszcze mi przybyło parę nowych, głównie na brzuchu. Teraz jestem pół roku po porodzie jeszcze 3 kg do wagi sprzed ciąży a rozstępy są praktycznie niewidoczne. Na piersiach i na pupie w ogóle nie widać a na brzuchu ledwo z bliska, bo już mają normalny kolor skóry. W ciąży się smarowałam różnymi, specjalnymi specyfikami a i tak się porobiły (choć może bez smarowania byłoby ich więcej). Po porodzie stwierdziłam, że to i tak strata czasu i pieniędzy, i zaprzestałam. Mimo to zniknęły. Dziwne to. Chyba te mazidła to pic na wodę fotomontaż.

ja miałam bardzo mało i nie były one zbyt widoczne, od trzeciego miesiąca smarowałam się krememi z serii sexi mamy, wybrałam te bo były przeznaczone dla kobiet w ciązy a więc nie miały jakiś nieporzadanych składników. Poza tym starałam się pić duzo wody i ogolnie starać się by skóra była ciągle nawilżona

Gość gość
Mnie zrobiły się na 2 dni przed porodem :(