Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia176

Bóg istnieje, teraz jestem tego pewna, przejżyjcie na oczy.

Polecane posty

Gość Monia176
ok. moim idolem jest Tomek Jacyków

Gość Monia176
A czym niby są księża jak nie ludźmi poświęcającymi swoje życie dla Boga?? Owszem zdarza im sie zbłądzić i ulec kuszeniu szatana, ale to tylko dla tego że to właśnie ich złe duchy najbardziej nie na widzą za moc odpuszczania grzechów podarowaną księżom przez Boga. A my jako chrześcijanie [powinniśmy sie za nich nieustanie i szczególnie gorliwie modlić.

Gość Monia176
Podszywanie sie pode minie i moje wypowiedzi jest żenujące. Proszę cię wypowiedz się we własnym imieniu jeśli masz coś interesującego mi do powiedzenia.

Gość bttrw
nie widze autorytetu duchowego w osobie ktora np. zjada zwierze dla zaspokojenia zmyslu laknienia wierze w to ze zwierzeta maja dusze i nie jestem w stane zaakceptowc takiego faktu choc oczywiscie nie jest to jedynym wyznacznikiem

skoro wierzysz ze zwierzęta mają duszę, to jak możesz wierzyć w Boga. Jezus jadł zwierzęta czyli według ciebie tym grzeszył?

Gość bttrw
nie uwazam ze Jezus nie jest Bogiem jedzenie miesa jest dopuszczane ,,w ciezkich sytuacjach ,, -za tak powiem ,Jezus lowil ryby(ktore nawet przez niektorych ze wzgledu na sposob oddychania sa uwazane za nizsze niz rosliny ale to juz inny temat) nie zakladal rzezni a jedzenie nie marnowlao sie lowil tyle aby sie na jesc

Gość bttrw
to cos innego niz kaczuszka czy schabowy dla smaczku u ksiedza na plebani :-)

Gość bttrw
przepraszam nie uwazam ze Jezus jest Bogiem o jedno nie za duzo sie wkradlo (Jezus to syn Bozy)

Są trzy osoby Boskie Bóg Ojciec, syn Boży i Duch Święty. Czyli jeden Bóg w trzech osobach. Główne prawdy wiary sie kłaniają. Czytałeś Biblię? Skoro mówisz że nie wierzysz w takie świadectwa tylko w słowo Boże to powinieneś wiedzieć co jest w niej zapisane. I wierzyć w to.

Czyli twoim zdaniem wszyscy powinniśmy być wegetarianami.Szlachetne ale nie możliwe

Gość bttrw
tak znam biblie ale ja wierze w pisma objawione nie mam obowiazku wierzyc w biblie przecież pytanie co jestes w stanie poweidziec o Bogu ojcu ??tak osobowo

Gość bttrw
tak wszystcy ktorzy bez miesa nie umra z glodu (sa rozne sytuacje) dlaczego to nie mozliwe wystarczy swiadomosc Boga i to dziala i wystarczy

ach, ja sie poddaje po twoich wypowiedziach wywnioskować można że nie jesteś katolikiem i nie przyjmujesz do siebie nawet najbardziej oczywistych prawd. Mogę ci powiedzieć że jest dobry, ze poświęcił dla nas ludzi swojego Syna który umarł za nasze grzechy na krzyżu.

Gość bttrw
ale nie pisz mi o jego synu napisz mi o nim osobowo (przecież jest osobowy ?? koncepcja Boga jest potrzebna do zrozumienia Go :-)

Bóg jest sędzia sprawiedliwym, który za dobre wynagradza, a za złe każe.Jest stworzycielem świata.

Gość bttrw
jezeli to Ci wystarcza aby Go wielbic i pelnic sluzbe oddania dla Niego to bardzo sie ciesze:-)

Tak wystarcza, to sie nazywa wiara. Poza tym to nie tylko to ale to nie jest miejsce by o tym pisać.

Gość bttrw
bardzo sie ciesze --ciesz sie z tego kazda forma uwielbienia ma swoje znaczenie :-)

Gość maligrossa
bttrw , witaj ! zainteresowały mnie twoje wypowiedz... Obecnie jestem na etapie "poszukiwań" , niegdy prawie zupełnie nie jadłam mięsa, a teraz staram się zupełnie je z mojego sposobu życia skreślić. możesz mi powiedzieć coś wiecej o Twoim świato poglądzie, o tym co czytalaś/es jak doszedleś do tego co masz? To ty jesteś jak TOMASZ , "TERAZ JESTEŚ TEGO PEWNA", po przeczytaniu świadectwa. a wcześniej nie?

wcześniej miałam wątpliwości, każdy je ma. Świadectwo mnie tylko utwierdziło w wierze. tak, jestem a może byłam jak Tomasz nie przeczę

Gość bttrw
witaj maligrosa widzisz czasem dzieje sie tak ze od pewnych rzeczy nas odrzuca jak w Twoim przypadku- mieso- ja wierze w reinkarnacje byc moze jest to pamietanie z poprzedniego wcielenia to jest tak ze w swiecie materialnym nie dokonczona praca nie ma znaczenia nie daje rezultatu np. rozpoczete a nie skonczone studia , w duchowym swiecie kazdy wysilek nawet najmniejszy krok jest nam ,,zapamietany,, i pozwala na dlaszy postęp juz nie od zera ale od momentu ukonczenia danego dzialania wiec byc moze Ty podswiadomie nie chcesz jesc miesa bo juz kiedys je odrzucilas :-)

Gość jhbfvhb
Chcecie poznać Boga? Proponuje oprzeć się o Biblie, zacząć od Starego Testamentu. Jest tam napisane co Bog oczyścił człowiek niech nie nazywa skażonym. Jedzenie mięsa nie jest grzechem, jeśli odmawiasz sobie mięsa to będzie to sposób na życie, a nie na uświęcanie siebie.

Gość maligrossa
bttrw, a mogę zapytać jakiego jesteś wyznania? czy może w co tak dokładniej wierzysz?

Gość bttrw
tak Krysznaizm :-)

Gość bttrw
wierze w Boga:-)

Gość jolahalinaannazygmunt
Ja wierzę w Boga bardzo głęboko, Wydaje mi sie ze ISTNIEJE TYLKO JEDEN BÓG - inaczej sie go wyznaje. często wstepuję by kontemplować jego obecnośc w świątyni, nie potrzebna mi do tego niedziela, by jak wszycsy leciec na msze a potem jeden na drugiego nadawać, kląc, nie szanować drugiego człowieka. ale to co ktoś powiedzial ze ksiadz potrzebuje naszej modlitwy i ze bladzi itp... owszem- ale przez co kosciol odpycha mlodych ludzi? przez zamyaknie oczu na wybryki naszych :"PASTERZY" : gwałty, seks, kłamstwo to jest na codzien, i ja spotkalam sie z tym kilka razy. a potem tylko przelozeni udaja ze nie bylo takiego zajscia, jakoby ten ksiadz zgwalcil tego chlopca, lub ta mala dziwczynke. Gdyby potrafili sie przyznawac do bledow a nie ukrywac mlodzi nie szukali by boga gdzie indziej.

Gość maligrossa
To łaczy się jakoś z medytacją, jogą, buddyzmem?

Gość bttrw
w buddyzmie bog jest bezosobowy wiec raczej sie nie laczy madytacja oczywisie mozna bez konca medytowac(rozmyslac) o Bogu i jego rozrywkach to oczyszcza-------dla tego wieku (Kali Juga)szczegolnie wskazana jest medytacja Swietch Imion zapewne slyszlas o mantrze Hare Kryszna :-)