Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

fajne obraczki ze zlota za 800zl??

Polecane posty

Gość kotka222

czy to mozliwe? widzialam takie w sklepie jubilerskim 800 zl za pare i mnie zastanawia czy to cos nie za tanio? to maly sklepik a obraczki raczej zwykle klasyczne, ale mimo to czy to nie dziwnie tanio??/

Gość kotka222
prosze o jakies porady bo jutro sie tam wybieram kupowac

Gość właściwie czemu nie
Złoto może być niższej próby.

Gość kotka222
kurcze nie wiem moze jednak dolozyc troche i kupic drozsze

Gość właściwie czemu nie
Im wyższa próba, tym bardziej złoto będzie miękkie. Będzie się rysować itp. - co za różnica czy obrączki są drogie, to jest symbol, a nie rzecz do szpanowania. Metkę przywiesisz na palcu czy jak?

Gość kotka222
chodzi mi wlasnie o to zeby byly trwale/ bo maja byc na cale zycie, dlatego nie chce jakis ze wzorkami tylko najzwykleksze klasyczne, najbardziej chodzi mi trwalosc dlatego pytam.

Gość czarna koala
zapytaj się z jakiego są złota, jakiej próby. jak 14 karatów to jak najbardziej OK. salony jubilerskie przycinają na cenach obrączke potwornie, przepłacasz trzy razy względem teog co mozesz miec u małego jubilera. juz pisałam, napisze jeszcze raz - nasze obączki w YESie kosztowałyby 3200 za parę, u jubilera małego mamy identyczne za niecałe 1300. za parę.

Zapytaj sprzedawcę jakie one będą \"wysokie\", nie grube/szerokie (najczęściej 3-6 mm),a właśnie grube:).Ja chciałam przez allegro kupić tanie obrączki, bardzo mi się podobały, miały 5 mm szerokości ale okazało się, że są cienkie jak kartka papieru...a to się nie sprawdza.pozdrawiam

Jak zapytałam sprzedawcę z allegro właśnie o grubość to mi napisał,że mają 0,7 mm...a takie "porządne" jeżeli moge tak to nazwać powinny mieć od ok. 1,1mm grubości...a to już spora różnica:)pozdrawiam

Gość ja mam obraczki
za 600 zł, klasyczne złoto, 14 karatów- czyli ta najtrwalsza próba. Są grube, na wysokośc około 4 mm. Kupilismy u zwykłego jubilera który w naszym miescie ma długą tradycję i dobrą opnie. Byliśmy tez w innych małych sklepach i ceny były takie same. Ale to było prawie rok temu, ceny zlota mogły iśc w góre

Gość kotka222
no to fajnie, dzieki za rady, mam nadzieje ze cos wybiore jutro i nie wydam fortuny

Gość obraczki..
za nasze obrączki placilismy nieco ponad 800 zł u jubilera (nie sieciówce typu apart itp) wzór klasyczny, 5mm, nie są cienkie, jednym słowem jestem z nich bardzo zadowolona

Gość kotka222
z tego wniosek ze w aparcie, kruku i innych takich nie mja sensu kupowac. podobnie jak ogladalam pierscionki to przesliczne i bardzo oryginalne wzory maja takie male pracownie jubilerskie, widzialam dzis taki sliczny pierscionek motylek z cyrkoniami i jakims granatoym oczkiem, polcvam wszystkim chlopakom ktorzy chca kupic na zareczyny zeby chodzi do wlasnie takich malych zakladzikow. w aparcie wszystko na jedno kopyto jest. sama dostalam pierscionek zareczynowy z aparta podoba mi sie nie powiem ale identyczny prawie ma kolezanka tez zareczynowy

ja kupiłam obrączki 5 mm z 14 karatowego złota,klasyczne.mają 1 mm.i za pare dałam dokładnie 750 zł.wcześniej byłam w aparcie i powiedzieli mi 600 zł za jedną obrączkę.więc powiedziałam nie znanym salonom z biżuterią i poszłam do malutekigo sklepiku jubilerskiego,gdzie kupiliśmy obrączki za 750 zł,dopłaciliśmy 50 zł i jeszcze naprawił zapięcie w bransoletce narzeczonego i zmniejszył jego sygnet.dodam,że na swoją obrączkę czekałam,bo rozmiar który był gotowy był za duży i facet zmniejszył mi ją w ciągu 2 dni.i grawer powiedział że zrobi nam gratis jak przylecimy w lipcu;-) jednak opłaca się czasem zajrzeć do mniejszych saloników.ja mam tańsze niż te które oglądałam na stronie aparta-a uważam że nasze wcale nie są w niczym gorsze lub brzydsze od tych apartowych.

Gość kotka222
podobnie z sukniami slubnymi, jak by;lam w madonnie to ceny od 3 tys-12 tys, a niektorw byly takie ze bym za 100 nie chcila. swoja suknie kupilam tez w malym nieznanym sklepiku i dalam 1700 zl

Gość kotka222
tu jest link tego sklepiku w ktorym kupowalam suknie reklamuja sie ze sa nawet po 600 zl ale nie wiem kotre to http://www.ewaslubne.pl/

a,pani w aparcie zaproponowała mi wzór klasyczny,grube 3 mm,za jednen krążek 600 zł.bez możliwości zmniejszenia.ale złoto chyba 14 K. więc nie widziałam sensu.a pozatym trochę rozeznawałam się w biżuterii,i w tych malutkich zakładach jubilerskich można dostać piękne pierścionki-oczywiście nie tylko po niezbyt wygórowanych cenach a spełniają wszystkie standardy.i od możliwości wyboru aż może się w głowie zakręcić-wyroby ze złota i srebra są nietuzinkowe.

kotka222 ja jak się rozglądałam za suknią,to byłam w salonie Ewy Sass u mnie w mieście i pani znudzonym tonem oznajmiła mi,że sukienki są od 2 tysięcy w górę.a w całym sklepie z 10 sukenek na krzyż.i mnie osobiście się nie podobała większość.a poszłam do malego saloniku,pani odrazu mnie wymierzyła,poradziła coś na moją figurę i ramiona,pokazała chyba z 4 katalogi,sama podpowiadała co z wybranych przezemnie wzorów najlepiej będzie na mnie leżeć.na koniec wyrwała kartę z katalogu,zaczęła kreślić na sukni moje pomysły,wytłumaczyła krok po kroku co doszyje,co usunie,jaki doda kolor.więc suknia szyta na podstawie wzoru z własnymi modyfikacjami wyszła mnie 1000 złotych.jedyna zmiana może dotyczyć materiału co wyniesie nie więcej jak 100 zł.

to ja jeszcze dodam, że warto dać swoje złoto (może macie jakieś nienoszone pierścionki, kolczyki, zerwane łańcuszki?) my dzięki temu zaoszczędziliśmy ponad 900zł i zamiast 1300 zapłaciliśmy 380 zł ;) oczywiście robiliśmy w niewielkim salonie. chociaż dla przestrogi dodam, że nie warto kupować w pierwszym, lepszym małym złotniku. my początkowo poszliśmy do polecanego przez moją siostrę. babka miała ceny jak z aparta (nasze obrączki za 1700zł) i jeszcze źle nam złoto wyważyła (zamiast 13 gram wyszło jej 10)...

Gość kotka222
kasienka ja kupowalam suknie w krakowie bo tu mieszkam ty chyba bylas w innym sklepie

kotka222 zgadza się,ja byłam w innym sklepie u siebie w mieście-a mieszkam w Sosnowcu.dodam,że jestem osobą dobzre zbudowaną,a nie miałam specjalnego problemu ze znalezieniem sukienki-problem był z decyzją która,bo wiele mi się podobało ;d

Gość nie dokońca zgodzę się z tym
porównywaniem sukien ślubnych do obrączek. złoto to złoto, w sumie nie ważne skąd obrączka jest, szczególnie te proste wzory można kupić o wiele taniej. natomiast jeżeli chodzi o suknie to byłam w wielu salonach, tych drogich, średnio drogich i tanich. te drogie nie zrobily na mnie wrażenia, suknie po prostu markowe, cena raczej za nazwę. w tych malutkich zazwyczaj obsluga super, suknie taniutkie, okolo 1000 za kupno, ale jednak wiedać tą taniość. słaby materiał, pomysły i kroje fajne. ale w jednym salonie nawet nie było co przymierzać. na perwszy rzut oka było widać gorszą jakość koronki i tafty itp. wybrałam ten pośredni salon. jakość o wiele lepsza, a że cena trochę wyższa? taki był moj wybor i mojej mamy. ale nie mam nic do nikogo kto decyduje się jednak na te tańsze a gorsze jakościowo. (choc na pewno nie zawsze cena=jakość, ale przynajmniej u mnie w mieście tak było)

Gość tak cena może i równa się jako
ale kupujesz sukienke która nie ma wystarczyc na lata a na jeden dzień. Nawet jesli materiał jest troche gorszy jakościowo to warto kupic o ile suknia rzeczywiście jest ładna i dobrze lezy

Gość ale ślub jest tylko raz
w życiu. dlatego ja wolałam wypożyczyć suknię lepszą i bardziej efektowną niż skromną i bardziej tandetną, tyylko dlatego że dobrze na mnie leżała. inne leżały jeszcze lepiej, wybrałam taką by czuć się wspaniale tego dnia. suknię która lezala na mnie najlepiej.

Gość kotka222
i zamopwilam dzis obraczki ale za 980 zl i bardzo mi sie podobaja, tylko mam problem z rozmiarem mam jeszcze przyjsc do sklepu za miesiac jak sie jeszcze cieplej zrobi...dziewczyny jakie wy macie rozmiary obraczek??/

Gość bgfg
ja zamówiłem tu pierścionek, moja narzeczona była zachwycona (przynajmniej tak sądzę ;)) – http://savicki.pl. elegancko zapakowany i wygląda nieziemsko. postawiłem na łączenie klasyki z nowoczesnością – piękny czerwony rubin, ale osadzony w białym złocie, raczej minimalistyczny, prosty wzór. oryginalnie to wygląda.

Gość Jarosław457
Ja uważam, że lepiej trochę dołożyć i mieć pewność, że obrączki są wykonane z najlepszego materiału. Kupiliśmy z żoną obrączki za nieco więcej niż 800 zł w Gold W.A.J.R, ale uwierzcie mi było warto! Oryginalny wzór, grawer i wykonanie na najwyższym poziomie! Polecam :)