Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tego nie rozumiem

uwazam homoseksualizm za chorobe

Polecane posty

Gość tego nie rozumiem
i tez maja prawo do szacunku i szczescia? :O

Gość tego nie rozumiem
Homoseksualizm tam bmial byc... nawet nie zauwazylam literowki :O

Gość tego nie rozumiem
poza tym znow zeszlo na temat istoty homoseksualizmu... A mi chodzilo tylko o to, ze ja wrecz sie uwazam za dyskryminowana za moje poglady.

Gość anty anty anty.........
Ja nie chce by mnie z czym oswajano:)Mam swoje zdanie na ten temat i tyle.Czyli,ze co im nie pasuje??Nie moga pracowac?Nie maja gdzie mieszkac?maja zakaz wstepu do sklepu na poczte?? Widzisz ilu jest ludzi niepelnosprawnych??oni maja trudne zycie,ograniczony dostep do budynkow instytucji itp.Nie zatrudnia sie osob niepelnosprawnych tak chetnie jak pelnosprawnych... Homoseksualista jako zdrowy majacy 2 rece i nogi i glowe na karku moze miec jakis problem??czy jesli stara sie o prace pyta go ktos co i z kim robi w lozku?? Ludzie opamietajcie sie!!!!!!!!!!!!bo to choroba i tyle..choroba umyslowa!

Gość zaraz padnę
Z tego co pamiętam, jak papież Jan Paweł 2 wybrał się na pielgrzymkę do Niemiec to pojawiła się parada homo na ulicach Berlina. Poprzebierani za zakonnice, księży zaczęli wyśmiewać się z papieża tylko dlatego że Watykan oficjalnie napiętnuje homoseksualizm (zresztą nie tylko homoseksualizm, konkubinat też nie jest do przyjęcia).

Gość tego nie rozumiem
samorodny---> Twoj nick troche obraza kochajacych inaczej. Ale ogolnie rzecz biorac masz racje. Wlasnie o to mi chodzi :)

Scientific researchers who specialize in human sexuality have shown that homosexuality is innate and linked to biology and genetics. An October 2004 scientific research publication stated that scientists at the University of Padua have found that women tend to have more children when they inherit the same genetic factors linked to homosexuality in men. This fertility boost more than compensates for the lack of offspring fathered by gay men, and keeps the “gay” genetic factors in circulation. A 2005 study reported genetic scans showing a clustering of the same genetic pattern among gay men on three chromosomes - chromosomes 7, 8, and 10. The regions on chromosome 7 and 8 were associated with male sexual orientation regardless of whether the man got them from his mother or father. The regions on chromosome 10 were only associated with male sexual orientation if they were inherited from the mother. A study published in Human Genetics in February 2006 examined X chromosome inactivation in mothers of gay sons and mothers whose sons were not gay. Researchers found extreme differences between women who had gay sons and women who did not. Another scientific study from 2006 said that researchers have known for years that a man's likelihood of being gay rises with the number of older biological brothers, but the new study found that the so-called "fraternal birth order effect" persists even if gay men were raised away from their biological families. Anthony F. Bogaert, Ph.D., professor at Brock University, said "The research suggests that the development of sexual orientation is influenced before birth." The older-brother effect was constant regardless of whether the men were raised with natural, adopted or stepbrothers. It also didn't matter if they weren't raised with their biological mothers. If gay younger brothers and older brothers don't have the same home environments, what do they have in common? "They shared the same uterus, the same womb, the same mother," Bogaert said. Source(s): http://www.newscientist.com/article/dn6519 http://www.webmd.com/sex-relationships/news/20050128/is-there-gay-gene

Gość dhfhkkk
A ja uważam, że w Polsce powinni zalegalizować związki homoseksualistów. Nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom, nie uważam tego za chorobę. Oczywiście jestem przeciwna adopcji dzieci przez takie związki, nie twierdzę jednak że dzieci byliby źle wychowywani przez nich ale na pewno cierpieliby chociazby przez wysmiewanie przez innych ludzi. Osobiście znam kilku homoseksualistów i są to normalni ludzie, nawet czasami lepiej się rozmawia z nimi niż z "innymi".

W kazdym środowisku są osoby które zniekształcaja prawdziwy jego obraz .Podobnie jest w srodowisku homoseksualistów.Zdanie na ich temat spoleczenstwo wyrabia sobie na podstawie jednostek,które sa albo medialne,albo znane albo rzucaja się w oczy. Ja bym nie generalizował,bo ilu gejow tyle rodzajów \"wejścia\" w tę grupe spoleczna. Mnie osobiscie nie przeszkadzaja.Ani Ci medialni np.znany \"stylista\",ani Ci nie znani. musztarda - te marsze i parady równosci to nie krzyk rozpaczy.Oni wiedza ze nie sa akceptowani i wcale im na tym nie zalezy.Oni manifestuja swoją odmienność.

Gość tego nie rozumiem
pedofil to tez roznica genetyczna. czy inny zboczeniec. Co do legalizowania zwiazkow to wsio rabno. Moga legalizowac. Zreszta powinni, jak sa w zwiazku to trzeba im ulatwic sprawy spadkowe ewentuale i inne. Ale adopcja wykluczona, wg mnie.

Gość samorodny p......
Mój nick zmieniam zatem!!! Karamba bamba ---- nie chodzi o geny ze daja takie a nie inne wlosy czy orientacje . czym innym jest kwesy\tia rudych wlosow co jest cecha normalna wynikajaca z roznorodnosci puli genetycznej a czym innym homoseksualizm. to ze cos jest w genach nie oznacza ze jest normalne . sa anomalie w genach , mutacje itp.

Gość zaraz padnę
dhfhkkk, jeśli w Polsce zalegalizują małżeństwo homo to adopcja stanie się faktem i to w krótkim czasie, dlatego że każde małżeństwo ma prawo starać się o adopcje, polskie prawo nic nie wspomina o orientacji przy adopcji

Gość tego nie rozumiem
mam kolezanke lesbijke. Rozmawialam tez z gostkami, ktorzy byli gejami (pozniej mi o tym powiedziala. Ja ich nie rozpoznaje na ulicy. I wszystko mi jedno kto z kim i dlaczego. Ale ta cala "ogolnoswiatowa akcja promocyjna" mnie wkurza :O I faktycznie - dziala na ich niekorzysc...

Gość anty anty anty.........
Ja tez czuje sie pietnowana za swoje poglady,bo nie popieram dzialalnosci ugrupowan gejowskich.Czyli,ze homoseksualisci ograniczaja moja wolnosc slowa??

Gość tego nie rozumiem
mongolizm to tez z genow wynika. A czy jest normalny? Nie! To choroba.

Gość zaraz padnę
[zgłoś do usunięcia] tego nie rozumiem pedofil to tez roznica genetyczna. czy inny zboczeniec. właśnie ja też tego nie rozumiem

Z pedofilia przyczyny nie sa jeszcze odkryte, i raczej zrodlem sa uwarunkowania psychologiczne i srodowisko, niz geny: The causes of pedophilia (and other paraphilias) are not known. There is some evidence that pedophilia may run in families, though it is unclear whether this stems from genetics or learned behavior. Other factors, such as abnormalities in male sexual hormones or the brain chemical serotonin, have not been proven as factors in the development of paraphilias or pedophilia. A history of childhood sexual abuse is also a potential factor in the development of pedophilias but this, too, has not been proven. Behavioral learning models suggest that a child who is the victim or observer of inappropriate sexual behaviors learns to imitate and is later reinforced for the behavior. These individuals are deprived of normal social sexual contacts and thus seek gratification through less socially acceptable means. Physiological models focus on the relationship between hormones, behavior, and the central nervous system with a particular interest in the role of aggression and male sexual hormones. zrodlo: http://www.psychologytoday.com/conditions/pedophilia.html

Nie porównujcie pedofilii do homoseksualistów. Homoseksualiści nie robią nikomu nic złego, nie zmuszają do niczego a pedofile tak.

Gość samorodny p......
" Ad. 3. Rozumiem, że powinno się homoseksualistów wysterylizować i umieścić w środku amazońskiej dżungli i czekać cierpliwie aż umrą z głodu. " Wybacz ale jestes przewrazliwiona. gdzie pisze takie slowa? Patrz pkt.1 !!! nie obrazaj mnie sugerujac ze jestem za sterylizacja . nie polemizuj z faktami --- to ślepa uliczka pod wzgledem biologicznym bo nie daje potomstwa . zostaw emocje i odnies sie merytorycznie . ps. ostatnio badzie dyskryminuje sie hetero niz homo . nic juz nie mozna powiedziec ... to jakas histeria jest i tyle.

Gość tego nie rozumiem
ja porownalam pedofilie do homoseksualizmu i napisalam, ze przesadzam... Bo ktos tam wyzej porownal homoseksualizm z zielonymi oczami i rudymi wlosami. I znow to samo. Innym wolno, a mi nie, tak? Bo moje porownanie wypada na niekorzysc homoseksualistow, tak?

Gość samorodny p......
popieram cie . nie przejmuj sie bo to jest histeria i sraczka w głowie .

Gość tego nie rozumiem
nawet moja kolezanka lesbijka jest bardziej tolerancyjna dla moich pogladow niz niektorzy heteroseksualni poprawni politycznie :O

Gość zaraz padnę
święta krowo, pedofia ma inny odbiór społeczny z powodów wiadomych. jednak jest podobnym zaburzeniem jak homoseksualizm, bo jakie wytłumaczenia można znaleźć? jak coś się więcej toleruje to jest uważane za normalne (jak np homoseksualizm)

Gość samorodny p......
" Ad. 5. Długi wywód musiałaby zrobić w tym miejscu. " Jestes depozytariuszką wiedzy tajemnej na ten temat? fakt jest faktem - kto daje nam prawo do eksperymentu polegajacego na tym ze dziecko oddaje sie dwom gejom? umiemy przewidziec skutki? moze beda złe moze dobre? ale czy mamy prawo poddawac tego mlodego czlowieka tak kontrowersyjnemu eksperymentowi? z tego co wiem to duzo sporów na ten temat jhest wiec sprawa nie jest oczywista . z jakiej racji cale spoleczenstwo ma sie wieeelce edukowac dla garstki kochajacych inaczej? pozwolmy im zyc po swojemu i to wystarczy.

Gość zaraz padnę
tego nie rozumiem ja porownalam pedofilie do homoseksualizmu i napisalam, ze przesadzam... Bo ktos tam wyzej porownal homoseksualizm z zielonymi oczami i rudymi wlosami. I znow to samo. Innym wolno, a mi nie, tak? Bo moje porownanie wypada na niekorzysc homoseksualistow, tak święte słowa

Gość samorodny p......
" tego nie rozumiem " ---- i widzisz jaka histeria? zadales konkretne pytanie a uwikłaliśmy sie w udowadnianie sobie nawzajem. Odpowiadam wiec na twoje pytanie: Masz prawo tak mowic . jestes wolnym czlowiekiem .

Każdy może mieć inne zdanie na ten temat. Niektórym przeszkadzają homoseksualiści a innym nie. Ja wyraziłam swoje zdanie Wy swoje :)