Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość appapapappapap

jaki krem na podraznienia bikini?-depilacja mszynka

Polecane posty

Gość appapapappapap

:(

tak, po depilacji :) owszem, czasami zdarza się, że gdzieś się zatnę, ale oliwka od razu mi łagodzi podrażnienia. Chwilkę krew poleci i tyle. Ogólnie to u mnie wygląda to tak: -tyle ile dam radę (boli jak cholera :/) to jadę depilatorem -później pod prysznicem biorę maszynkę do golenia, piankę i resztę golę -myję cipuchnę żelem do higieny intymnej AA :D -po prysznicu i wytarciu się cipuchnę wycieram tonikiem łagodzącym podrażnienia - polecam różowy z Garniera -na sam koniec biorę troszkę oliwki na rękę i smaruję moją wygoloną i ładniutką :) no i gitez majonez truskawka :D

Gość appapapappapap
ale okreslenia :D ja sie nie zacina, a kroski mam :(

krostki masz pewnie dlatego, że włoski Ci wrastają.. też mam ten problem momentami - po depilacji włoski odrastają słabsze i nie są w stanie "przecisnąć" się przez skórę a stosujesz pillingi? ja dzień/dwa dni po depilacji i goleniu zaczynam robić pilling, codziennie - złuszcza się martwy naskórek i nie wyskakują tak te krostki.

Gość to ja sie rozpisze D
studiuję kosmetykę, więc Ci doradzę :) .. _do depilacji bikini radze używać plastrów woskowych, dłuższy efekt no i mniej podrażnień.. jednak zeby podraznień nie było w ogule, stosuj kremy nawilzające.. najlepiej NIVEA.. nawet zwykły krem .. ten mały w niebiezkim pudełeczku (z NIVEA) intensywnie nawilża skórę ... Jeśli golisz okolice bikini maszynką, pamiętaj aby golić na piankę do golenia, jeśli masz suchą skorę kupuj piankę do skóry suchej .. pamiętaj. aby nigdy nie golić na samą wodę, i broń Boże na sucho, bo zniszczysz sobie nogi.. a konkretniej skorę .. będzie strasznie wysuszona.. w tedy to juz muszisz kremować nogi specjalnymi nawilżającymi kremami i balsamami .. nie ryzykuj :)) .. Depilator.. tez muszisz uzywać kremu albo pianki do golenia... pamiętaj aby po ZAWSZE poremować nogi, chociażby zwykłym kremem .. po depilatorze mogą wychodzić czerwone krostki, które szczypią i swędzą.. oczywiście z powodyu wysuszonej skóry .. ja, jako przyszła kosmetyczka od tych spraw .. uzywam plastrów woskowych.. boli ale jaki efekt .!! mam nadzieję że pomogłam ;***

Gość appapapappapap
no wlasnie peeling w TYCH miejscach? a krostki, chyba od maszynki, moze za szybko, piecze :O

bikini to nie tylko "cipucha" jak to skromnie nazwałaś, ale też górne partie nóg.. :D więc mówiłam ogólnie .. we wszystkim to co pisałam chodziło mi i o "cipuche" i o górne partie ud ;)

tak.. jeśli golisz depilatorem na sucho bedziesz mieć krostki ;)

ale gafę walnęłam: napisałam pilling :D chociaż to spolszczona pisownia angielskiego słowa peeling.. no ale mniejsza z tym :D no nie jest to najprzyjemniejsze uczucie, aczkolwiek pomaga. Możesz początkowo robić delikatny peeling.. Ja po pewnym czasie się przyzwyczaiłam i nie rusza mnie już peeling tak jak kiedyś. jeśli aż tak źle jest z tymi krostkami to może wybrałabyś się do dermatologa? powiesz o co chodzi, to na pewno coś Ci poradzi - jakiś specyfik.. a co ile musisz golić bikini, żeby było okej? aaa.. i jeszcze jedno: bawełniana bielizna to podstawa sukcesu :) no i najlepiej jakbyś po depilacji mogła parę godzin polatać sobie nago :D bo skóra nie jest podrażniana przez kanty bielizny no i przez spodnie. Ja po depilacji śpię nago, żeby skóra mogła oddychać - z czego bardzo się cieszy mój men :D

Gość appapapappapap
wiesz nie mam dla kogo, wiec czesto tego nie robie, tak by czuc sie ok :)

do: to ja sie rozpisze D :) ale depilatorowi nic się nie stanie? przecież to urządzenie elektryczne.. a jak zrobi się spięcie? pianka do golenia ma w jakimś stopniu w sobie wodę.. No nie wiem czy dobry jest taki miks.. prędzej bym poleciła oliwkę w żelu przed i po depilacji. Ale powtarzam: oliwkę w żelu, nie w płynie :)

ja najchętniej zafundowałabym sobie depilację laserową.. męczy mnie to golenie i depilowanie :O już następnego dnia (tam gdzie ogolę) to czuję lekkie odrosty.. a ja lubię mieć idealnie gładke bikini.. :O a depilacja laserowa wcale nie taka tania.. yhh

Gość Gusia 8o
Na podraznienia bikini kup sobie naljepiej krem nawilżający z serii tych kremów balsamów i żeli do kąpieli, których używasz, bo możesz dostać uczulenia od częstego zmieniania kosmetyków .. A krem nawilżający na tamte partie ciała pomogą na pewno bo tam jest delikatna skóra ;) .. "Kosmetyczka".. mi się wydaje ze jesteś zwykłą amatorką i chciałaś zabłysnąć.. to, że do depitalota nie uzywa sie kremów ani nic w tym stylu wie każde dziecko, bo sie moze zapchać :)) to, że na sucho nie goli się nóg bo wysusza się skóra i wychodzą czerwone krostki, też raczej wie każda z nas.. więc nam tu nie wciskaj kitow :D.. z doświadczenia wiem więcej niz ty i widze ze piszesz pierdoły :D

Gość Gusia 8o
Lasiodora Parahybana _ zgadzam się z Tobą w 100% ,. jak chcez nas tu pozabijać to dzięki :D.. idz do innego pokoju lepiej ;) .. i ja tu nie chce nikoggo obrażać ale dziewczyny .. tamta laska (o ile to laska) pisze pierdoły .. :/

Gość Gusia 8o
noo i laserek oczywiście miodziuunio :D .. te bym chciała.. także nielubie tych kiełków na drugi dzień :| .. ale brak funduszy :D

Gusia 8o ale twierdzisz, że piszę pierdoły? ej weź.. :O to co napisałam tutaj na forum, sama na sobie stosuję i jestem zadowolona z efektów. Chciałabym tylko jeszcze móc potrafić w całości się wydepilować, ale jakoś tego nie widzę póki co..

Gość Gusia 8o
Lasiodora Parahybana , ja mówię ze pierdoły pisze ta "kosmetyczka" od 7 boleści.. z Toba się zgadzam w 100%>!!!! ;*

Gość Bandziorno Mikele
Dobra może być maść z witaminą A

ale jakby zrobić sobie taką skarbonkę to z czasem by się uzbierało na taką atrakcję laserową :D na nogi bym się nie skusiła na depilację laserową, bo nigdy nie goliłam nóg, tylko depilowałam - dzięki temu mam włosków mniej niż niejedna 15-latka.. ale bikini to męczyłam zawsze maszynkami.. dopiero od niedawna zaczęłam depilator stosować. Powiem tak: depiluję się na wzgórku i przy nogach - resztę golę..

Gość Gusia 8o
tak samo jak ja.. to jest chyba najlepszy sposób.. .. ogólnie męczą mnie włosy pod pachami bo codzienie trzeba golić.. _ :(

odnośnie maści z witaminą A - w zimę stosuję ją na usta :D ładnie pachnie i taniutka :) no i nawliża, to mogę zagwarantować. ale w sumie nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby nogi czy bikini smarować taką maścią.. może rzeczywiście warto spróbować :) może któregoś dnia się skuszę i zobaczę efekty

no pachy to masakra... mam wrażenie, że jak przejadę sobie pachę depilatorem to zwiędnę dosłownie. Próbowałaś depilować pachy? bo ja nigdy - boję się :O golę od zawsze..

Gość Gusia 8o
do nawilżania nog najlepszy (jak dla mnie) "Vichy Normaderm krem nawilżający" zajebisty ze sie tak wyraze.. nogi są gładziutkie zero krostek świecą sie jak psu _ _ ehym .. :D i w dotyku nie wydają się tluste.. troche drogawy ten krem ale zawsze mam w domu ;) (a na usta zwykła wazelina mi wystarczy ;P )

Gość Gusia 8o
ja tak samo sie boje.. _ chyba bym sie posikała haha.. myślę o plastrach ale tez sie boje..

Gość Gusia 8o
co do tych pach to dla mnie Plastry na wosk byly by najlepsze bo mam dość duże znamie pod lewą pachą.. zawsze sie booje żeby nie zaciąć .. ale ponoć pod pachami boli masakrycnie i depilatorem i plastrami.. :((

no ja też się obawiam bólu.. ale pod pachami to mogę się co 3 dni golić, więc nie ma tragedii... aczkolwiek fajnie by było, gdybym była w stanie depilatorem sobie tam przejechać. A w ogóle to najfajniej by było, gdybym nie miała żadnych włosów na ciele prócz rzęs, brwi i włosów na głowie, haha :D ale fajnie by było :D i ile czasu bym zaoszczędziła, łohoho. Bo wbrew pozorom sporo czasu leci na depilowanie i golenie się.. :O