Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pączek z masłem

AVON ile tak naprawde na reke....

Polecane posty

Gość Jem racuchy
concordia to napisz do tuska debilu

Gość s.o.s
chamie naucz się kultury a potem zabieraj głos

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
Piramida od MLM nie różni się w zasadzie niczym

Gość słoneczny dzień
W Avonie oficjalnie kupujesz kosmetyki na swoje potrzeby.Od nich nie dostajesz pieniędzy,więc nie podlega to opodatkowaniu. Problem pojawia się kiedy US udowodni ci sprzedaż tych kosmetyków. Wtedy niestety i ZUS i podatek trzeba uregulować oraz karę. Wystarczy,że Pani x kupi kosmetyk i nie będzie zadowolona z zakupu.Doniesie do US i już jest kontrola

Gość Jem racuchy
spryciarz tobie juz podziekujemy expercie od biznesu hahahahahahhahaha

Gość Jem racuchy
ja pierdole sami znawcy od biznesu, MLM itp rewelacja. z taka wiedza pewnie zarabiacie tysiace miesiecznie co hahahahahha

Specjalisto od racuchów, to nie jest wiedza o biznesie tylko elementarne podstawy wiedzy o otaczającym nas świecie. Jeżeli ich nie pojmujesz i wydaje ci się to wszystko śmieszne to BRAWO !!! Jesteś doskonałym materiałem do MLM Tylko dzięki takim osobom wszystko to się kręci :)

Gość liderka avon
gadaj sobie, a ja i tak będę robić swoje :) wiem z czego mam pieniądze i nie mam zamiaru z tego rezygnować, dopóki do tego nie dokładam :) Jestem Liderem AVON i chciałabym zachęcić Cię do współpracy w moim zespole. Chciałabym, aby każdy mógł się rozwijać tak jak ja i mieć nieograniczone możliwości zarobkowe także zaczynałam od tego, że na początku byłam Konsultantką, ale przez to, że na początku miałam złego Lidera prowadzącego, wiem jak to jest nie mieć w ogóle pomocy. Dlatego ode mnie masz nieograniczone wsparcie i pomoc w każdej sytuacji. Zawsze doradzę i pomogę załatwić każdy problem związany z AVON. AVON oferuje wam na prawdę wiele: -17 katalogów w roku, z 3 terminami bezpłatnej dostawy -zarobek od 15% nawet do 50% !! (od katalogu 4/2012 startuje nowy program opustowy !!) -dostawa kosmetyków już na następny dzień -oferty DEMO (kosmetyki w promocyjnych cenach, które ukażą się w kolejnym katalogu) -oferty NETTO (kosmetyki w bardzo atrakcyjnych cenach dostępne tylko dla Konsultantek) -możliwość stworzenia własnej grupy Konsultantek, dzięki temu awansujesz na poziom Lidera Sprzedaży i masz możliwość otrzymania różnych bonusów pieniężnych w wysokości kilku tys. złotych miesięcznie, a nawet i więcej, to zależy już tylko od Twojej pracy i zaangażowania!! -szkolenia kosmetyczne-na temat typów urody, makijaży itp. (po szkoleniu możesz zakupić zestawy, których wartość katalogowa wynosi 370zł) -możliwość zapłaty za kosmetyki aż do 21 dni Już dziś podpisując umowę i składając zamówienie z katalogu 3/2012 lub 4/2012 możesz odebrać atrakcyjne prezenty jako bonus na start dla nowych Konsultantek!!!: *za 1zł woda toaletowa Spotlight *za 1zł perełki brązujące *za 1zł podwójny program liftingujący okolice oczu oraz tusz do rzęs SuperSHOCK *za 1zł woda toaletowa Infinite Moment NOWOŚĆ!! Z KATALOGU 3/2012 *za 1zł śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu oraz śródziemnomorska nawilżająca maseczka do twarzy z oliwką A OPRÓCZ POWYŻSZYCH KOSMETYKÓW MOŻESZ MIEĆ RÓWNIEŻ ELEGANCKĄ TOREBKĘ BATYCKI!! WYSTARCZY PODPISAĆ UMOWĘ I ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE ABY OTRZYMAĆ WSPANIAŁE PREZENTY ZA 1Zł !! Pozdrawiam, Żaklina - Lider Sprzedaży AVON e-maila: zaklinaborycka44@gm ail.com nr gg: 2164642 tel: 607551970

Gość słoneczny dzień
liderka avon A co jest napisane w umowie? Że jestem konsultantką, czy klientką? Jest w umowie napisane ,że jako konsultantka mam się zająć sprzedażą kosmetyków ? Na 100% nie. W umowie jest tylko mowa o tym,że ja mogę je kupować( nabywać ze zniżką).

Gość Jabardzo
He he śmieszni są ci wszyscy "lyderzy" tudzież żyjący z ogromnych dochodów pasywnych. A tak naprawdę przędziecie cieniutko, prawda? Ale jak kupicie jeszcze ze trzy kasety szkoleniowe, to już na pewno będzie lepiej.

Pani "liderko", nie odpowiedziałaś na kilka prostych aczkolwiek ważnych pytań, które padły na publicznym forum . Nie odpowiedziałaś, bo odpowiedzi są znane i niekorzystne dla ciebie . A masz czelność nadal wklejać agitacyjne teksty. Powiedz Jesteś aż tak zdesperowana, czy po prostu głupia ?

Gość liderka avon
po prostu Cię olewam, tak ciężko to zrozumieć ? :) nie będę rozmawiać z Tobą, bo szukasz rzeczy, których nie ma i robisz problem z czegoś, czego też nie ma. Zrozum, że nie mam ochoty z Tobą rozmawiać:) jesteś aż tak głupi czy aż tak zdesperowany, żeby to zrozumieć :) ??

Powiedzcie mi miłe Panie, czy Dziennik Ustaw oraz Prawo Karno Skarbowe jest jakąś podstawą "X" ?

Gość MLM konkret
Spryciarz czyli wg ciebie kazdy dystrybutor czy konsultant musi zalozyc wlasna DG skoro sprzedaja produkty firm z ktorymi wspolpracuje tak ?

Aby sprzedawać cokolwiek, należy rejestrować działalność gospodarczą. Tak stanowi prawo w RP. Nie dotyczy to jedynie rolników i sprzedaży nieprzetworzonych plonów rolnych z własnej uprawy. Takie są fakty i wy "liderzy" powinniście mówić to każdemu werbowanemu. Bylibyście wówczas po prostu fair.

Gość MLM konkret
No to jest problem bo miliony dystrybutorow na calym swiecie sprzedaje i nie ma zarejestrowanej DG. Gdybys mial racje to juz dawno odpowiednie urzedy by sie doczepili do tych ludzi. A dobrze wszyscy wiemy ze tak nie jest. Czyli wychodzi na to ze nie masz racji. Poza tym wiesz lub nie wiesz ale MLM dziala na innej zasadzie niz reszta biznesow w ktorych jest obrot towarem i/lub usluga.

Taaak ? To bądź tak miły i podaj mi podstawę prawną dającą wyjątek dla działalności typu MLM . Znasz taką ? Czy tylko tak Twój "lider" Ci powiedział ?

Gość MLM konkret
Nie znam zadnych podstaw prawnych ale wspolpracuje z firma w MLM i rozliczam sie na umowe zlecenie i place podatki wiec o co chodzi. Wszystko robie legalnie. Gdyby tak nie bylo juz dawno skarbowka by sie zaintereswala tymi tysiacami ludzi w Polsce ktorzy sprzedaja a nie placa podatku. Ty jako przykladny obywatel mozesz cos z tym zrobic i isc ich wszystkich podkablowac. Powodzenia

Nie jestem donosicielem i nie jest moim celem zaszkodzenie komukolwiek. To chyba łatwo zauważyć, prawda ?. Jeżeli masz Umowę Zlecenie, to wszystko jest OK. A ilu ma takie umowy ?, w ilu firmach w ogóle taką formę się stosuje ? Bo z tego co wiem, to w Avon nie ma takiej formy.

Gość MLM konkret
Nie wszyscy maja umowy bo wielu nie sprzedaje tak duzo. Ja rozliczac sie musze a gdy bycmoze w przyszlosci bede mial wieksze dochody to pewnie bede musial otworzyc DG , niektore firmy po jakims czasie nawet tego wymagaja jesli np dochody przekraczaja powiedzmy 4 tys zl lub wiecej. Ja narazie jestem na poziomie 1500zl wiec umowa zlecenie w zupelnosci mi wystarczy. I tak jest w wiekszosci firm.

Gość z dystansem ;)
wielu moich znajomych swego czasu zajmowało się AVONEM czy inną firmą tego typu nikt dużo nie zarobił ja, kiedyś, byłam na rozmowie w sprawie pracy w siedzibie AVONU i zrezygnowałam, jak mnie zapytano o znak zodiaku i wyjaśnienie; " CO AVON zmienił w moim życiu?". śmiechu warte :-0

Gość MLM konkret
"co AVON zmienil w moim zyciu" dosc smieszne pytanie. Moze chodzilo o to co biznes tego typu zmienil w twoim zyciu. jakie cechy nabylas Wspolpracujac z AVONem i innymi ludzmi. Moze o to chodzilo.

Gość z dystansem ;)
Chodziło o to, by słodzić, jaka to wspaniała firma, jakie warunki rozwoju oferuje, byłoby się wprost debilem, odmawiając współpracy z TAKĄ firmą itd., itp. Roześmiałam się i wyszłam. Ja nie mówię, że te kosmetyki są złe, są normalne, ale śmieszy mnie to dorabianie ideologii.

Gość MLM konkret
No niestety niektore firmy tak maja.

Generalnie jest tak, że umowa z Firmą MLM precyzuje fakt prawa nabywania produktów w określonych cenach w celu własnej konsumpcji. System MLM oraz stosowne zapisy w powyższej umowie precyzuje konsumowanie i polecanie firmy i jej produktów "prosumpcja" gdzie ilość zwerbowanych powiększa upust na nabywane produkty. Natomiast jeżeli taka osoba sprzedaje produkty na zewnątrz podchodzi pod konsekwencje wynikające z ustawy karno skarbowej w przypadku kiedy nie wiąże ją z firmą umowa zlecenie bądź nie posiada dz.gosp. Firma MLM, jest w takiej sytuacji wolna od jakiejkolwiek odpowiedzialności. I to tyle !!! Nie rozumiem więc o co cała ta dyskusja ??? I to powinien napisać ktoś z Was, "liderów" a nie ja !

Gość MLM konkret
No i wiadoma sprawa. Czyli tak czy siak wszystk odzieje sie legalnie. Ludzie wspolpracuja z firmami MLM kupuja dla siebie do tego sprzedaja innym zarabiaja na marzy buduja siec konsumentow i sprzedawcow i biznes sie kreci. W samym USA mlm robi 15 % PKB. Z roku na rok jest coraz lepiej. I o to chodzi. Moze kiedys ludzie zrozumieja jaka siłe ma MLM. Ale kiedy to bedzie hmmmm Jak narazie dla wielu MLM to piramida naciaganie itp brednie. Prawda jest taka ze najwieksza piramida finansowa w PL to ZUS. Dawno temu juz raz ZUS zostal zlikwidowany ale na krotko. Mam nadzieje ze kiedys upadnie calkowicie i juz sie nie podniesie

Gość prowadzę własną DG
prowadzę własną DG rozumiem Pani liderko ze dostane od Was faktur ei moge sobie legalnie odlcizyć VAT zatrudniając się w avonie, sprzedając wasze kosmetykmki dalej i wystawiac klientom paragony

Kolego konkret, zdaje się że jednak niewiele do Ciebie dotarło :( Kolejną prawdą jest fakt, że na MLM naprawdę zarabia znikomy procent uczestników, w/g statystyk 2-3% ogółu . Absolutnie niewykonalna jest możliwość aby zarabiać mogli wszyscy. Jest to najzwyczajniej matematycznie niemożliwe .

Gość MLM konkret
Pokaz mi te statystyki.

Polecam książkę "Sprzedawcy Złudzeń". A po za tym wystarczy się rozejrzeć wokół ilu to rentierów MLM-owych jest po 21 latach działalności tego cudu z ameryki :)