Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość from_poland

NACZYNKA NA TWARZY

Polecane posty

Gość from_poland

witam! mam cerę suchą, wrażliwą. mam 23 lata. kilka lat temu naokoło nosa pojawiła się sieć naczynek krwionośnych, zawsze używałam kremów do mycia twarzy dla cery cuchej i wrażliwej, kremów nawilżających, po wystapieniu tcyh naczynek jedynie w zimę smaruję twarz tłustymi kremami i dodatkowo się maluję (puder prasowany równiez). nie opalam się. od dwóch miesięcy zakupiłam całą serię do cery naczynkowej, od tamtej pory zauważyłam naczynka nie tylko koło nosa, a cała twarz zaczyna się pokrywać siecią naczynek krionośnych. Myślicie, że moja skóra przyzwyczaiła się do nich i reaguje inaczej niż powinna, stała się nadwrażliwa na słońce i wszystko, z czego nie można korzystać przy tym problemie. bardzo proszę o odpowiedzi, pozdrawiam forumowiczki!

Gość from_poland
up

Przy cerze naczynkowej należy zabezpieczać twarz przed mrozem i przed słońcem bo cera taka jest nadwrażliwa. Latem tylko kremy z wysokim filtrem nie tylko na plażę

Gość elfiatka
Łącze sie z tobą w bólu:)Też mam naczynka ale cere mieszaną myśle że najlepszym wyjściem była by wizyta u dermatologa:)

Gość from_poland
myślicie, dziewczyny, że wystarczy używać filtry i kremy natłuszczające (co zresztą zawsze robię i nie opalam się w ogoóle), a te wszystkie kremy niby do cetrynaczynkowej sobie odpuścić? u deratologa? co ci poradziła? ja chyba wybiorę się na laserowe usuwanie pajączków, ale dopiero za jakieś dwa miesiące, natomiast nei chcę, by pojawiały się nowe

Gość from_poland
do Biedr0ooneczka : skóra reaguje czerwienią na najmniejszą zmianę temperatur :/

Ja mam chyba te naczynka na policzkach.przez nie dosyć często się czerwienię co mnie okropnie wkurza.Z byle powodu ;/, ale nie widać u mnie tych naczynek,te policzka są takie jakby czerwone w białe małe kropeczki,jest ich dosyć dużo i to tak dziwnie wygląda. Dużo czytałam o tych naczynkach i to jest koszmar.Przez nie ,nie wolno wielu rzeczy,wychodzić na słońce,jeść ostrych potraw,gwałtowne zmiany temperatur,(ciepło,gorąco,),itd. Miedzy innymi takie właśnie czynniki powodują,że naczynka się rozszerzają i skóra robi się czerwona, a ja wyglądam jak Burak ;/;/;/; Masz coś takiego?

Gość from_poland
no tak mam coś takiego, ale pytam co mam zrobić z kosmetykami, które używam. wiem już chyba wszystko o naczynkach, oprócz tego, że im iecej stosuję tych kosmetyków, to mam twarz pokrtą coraz bardziej czerwoną siateczką ps: naczynka uwidaczniają się z wiekiem

Czytałam,ze osoby z naczynkami nie powinny przemywać twarzy wodą,ponieważ jest ona bardzo wrażliwa i zaraz się czerwieni, zamiast wody myj rumiankiem takim zaparzonym. Bo podobno łagodzi. Możesz również iść do dermatologa,który przepisze Ci jakieś specjalne kremy,jest ich dosyć dużo na te naczynka, dlatego lepiej iść do specjalisty bo on będzie wiedział co jest najlepsze dla twojej skóry. :D

Gość jolajog
na naczynka, to rzeczywiście lepiej wodę przegotowaną i można myć takim naturalnym mydełkiem z zielarskiego sklepu. Ja do wrażliwej cery używam Nanobase, odżywki regenerujące. Skóra mniej mnie piecze i mneij się czerwieni.e Wcześniej miała rosallic z La roche ale to mi w zupełności wystarcza, no i o wiele taniej. A efekt ten sam:0