Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pozwólcie że zabiorę głos

Jak długo niemowlak może się nie wypróżniać?

Polecane posty

Witam. Mój trzymiesięczny synek ( za dwa dni skończy trzeci miesiąc ) ostatni raz wypróżnił się w sobotę rano. Pampers był jak zawsze pełny i do dzisiaj już kupki nie zrobił. Do tej pory robił zawsze dwa razy na dzień i nie było problemu. Dziś już jest poniedziałek, więc zaczynam się martwić. Puszcza mnóstwo bąków i nie wygląda na to,żeby źle się czuł. Dodam, że karmię go piersią. Jak długo takie maleństwo może nie robić kupki i nie jest to nic złego? Może powinnam wypić coś na przeczyszczenia to go to jakoś w mleczku poruszy? Już sama nie wiem....

Gość 111111
jeśli ma problemy z wypróżnianiem pij sok jabłkowy może mu pomoże

Czyli nie powinnam się niepokoić? A co do soku, to czy taki zwykły z kartonika może być?

Gość hfnfgng
Pamiętam że jak moja siostra nie robiła kupki po pięć dni z rzędu, to mama usłyszała w odpowiedzi na swoje pytanie, że nie ma się tym przejmować, bo taka już to cecha tego dziecka. I faktycznie, było zdrowe i tak po prostu miało. Sądzę osobiście więc, że skoro maluch się odpowietrza i zachowuje normalnie, to nie musisz się martwić, oczywiście kontrolując sprawę. Nam lekarka radziła (pisze nam bo byłam już spora, gdy siostra się urodziła i wiele zadań przy maluchu wykonywałam na równi z mamą) żeby ewentualnie włożyć płytko termometr, co może przyśpieszyć wypróżnienie. P.S. Kiedyś zetknęłam się z dramatycznym przypadkiem niedrożności jelit w efekcie mechanicznego zamknięcia ich światła i wówczas nawet żadne gazy nie wydostawały się na zewnątrz.

A \"bączki\" puszcza? Moja kupkę robi średnio raz- dwa razy w tygodniu, różnie, bywa tak 4-5 dni nie robi. Ale \"bąki\" przy tym niemiłosierne robi. Lekarka mówi że wszystko jest ok, ważne że dziecko nie marudzi, oddaje gazy itp. Moja jak już zrobi kupę to czasem nie wiadomo kiedy bo nawet nie stęknie przy tym czasami... tylko czuć na kilometr;)

Ale ja czytam:P Pospieszyłam się z odpowiedzią i teraz doczytałam że napisałaś że gazy oddaje i nie marudzi. Ja moją też na piersi mam. Nic się nie martw, przy okazji wizyty u lekarza powiedz o tym, a lekarka ewentualnie \"obmaca\" brzuszek ( zależy na jakim etapie nie robienia kupki będzie dziecko)

Gość pozwólcie że zabiorę głos
Catarinka,właśnie mały wyjątkowo dużo bąków puszcza. Dziwne jest tylko to że zawsze wypróżniał się raz czy dwa razy dziennie a tu taka przerwa. Jutro mamy drugie szczepienie więc przy okazji zapytam lekarza co i jak,ale już dziś musiałam zadać tu pytanie bo zaczynam się martwić czy mu nic nie jest. Spróbuje napić się też tego soku jabłkowego. A z tym wkładaniem termometra to też czytałam że jest taki sposób by pomoc dziecku ale czytałam też że może szybko uzależnia i dziecko samo się już nie wypróżni...

Gość 111111
moje dziecko karmione piesia robiło kupke raz w tygodniu w każdy czwartek rano :D też piłam sok jabłkowy zwykły z kartonu u nas pomagał :)