Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia1911

jak zmienic mleko od razy czy stopniowo???

Polecane posty

Ale jak zmienić? Z piersi na modyfikowane? Z mleka A na mleko B? Z mleka początkowego na następne?

Gość ja na początku mieszałam
np dwie miarki starego mleka i dwie miarki nowego - i przede wszytskim obserwuj dziecko

Gość sprzedam puszkę
to przystawiaj a pokarm sam przyjdzie

Gość Anakonda24567
Sprzedam puszkę czy Ty głupiałaś? Pokarm sam przyjdzie? Jak już zaniknął to nie wróci wariatko!

Ogólnie rzecz ujmując mlek raczej nie powinno się mieszać, o czym mówi napis na opakowaniu. Ja zmieniając mleko z Bebilonu 1 na Bebiko 1 zmieniłam prawie od razu, tak, że: 1 dzień- 5 razy Bebilon 1 raz Bebiko 2 dzień- 4 razy Bebilon 2 razy Bebiko 3 dzień- 3 razy Bebilon 3 razy Bebiko 4 dzień- 2 razy Bebilon 4 razy Bebiko 5 dzień- 1 raz Bebilon 5 razy Bebiko 6 dzień- 6 razy Bebiko

czyli od razu odstawic bebilon czy mieszac tak jak w tym schemacike? i jak u ciebie zmiana?> byly jakies skutki,

Gość nalezy stopniowo

Gość sprzedam puszkę
ale wy jestescie glupie nawet matki dzieci adoptowanych moga karmic jak sie tylko przystawia pokarm sam przychodzi zapytajcie lekarza lub polozna ale jak jej sie nie chce to dopa blada

moj maly ma alergie w zwiazku z tym pani dr kazala dawac 2 miarki poprzedniego mleka i jedna nowego i tak przez kilka dni i stopniowo zwiekszac dawki nowego mleka tylko mamy problem bo synek nie akceptuje nowego mleka(niesmakuje mu) i mniej go je... skoro ktos tu napisac ,ze musi minac tydzien zeby sie przystosowal to bede obserwowala

a ze wcześniaczek to się domyśliłam :) naprawdę w porównaniu do mojego to malutki był (przede wszystkim jeśli o długość chodzi :) )

mam do Ciebie pytanie jak szczepilas swojego Franusia? standardowo czy skojarzona? ide w czwartek naszczepienie i nie moge sie zdecydowac

anabelka-stopniowo to znaczy jak np jednego dnia dwie buteleczki mleka nowego i dwie stargeo? i tak przez pare dni?

Kasiu musisz mieszac w jednej butelce nowe i stare mleczko i z czasem coraz wiecej dodawac nowego aby dziecko moglo sie przyzwyczaic

bylam wczoraj u lekarza z malym bo nie chcial jesc nowego mleka i dr powiedziala,ze wlasciwie to powinnam zaczac stopniowo wprowadzac nowe zeby sie przyzwyczaisz zrobisz jak uwazasz:) ja tylko pisze jak mi lekarz zalecil

Kasia tak jak rozpisaalam, jednego dnia 5 butelek starego i jedna nowego, drugiego 4 butelki staregi i 2 nowego, trzeciego dnia 3 butelki starego i trzy nowego. Tak to wygladalo u nas, bo maly jadl wtedy 6 razy na dobe mleczko.