Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość dudududuś
wiecie co? tak pisze i pisze co mi dolega itd,itp ale takk na prawde to najlepiej iść do lekarza.. jutro to zrobie..(jak bedzie prywatny czynny) a jak nie to sie zapisze:) i już. koniec na dzisiaj, pora spać:) dobranoc wszystkim:*

Gość dudududuś
ps. trzymam kciuki za Was ,żeby wszystko było ok:)

Gość dudududuś
słuchajcie! coś mnie pokusiło,żeby zrobić dziś drugi test(miałam na zapas dwa).. no i albo mi sie wydaje, albo była tam druga kreseczka, prawie nie widoczna.. powtórze test za kilka dni, tym razem o czułości 10 (np.bobo-test strumieniowy).. a w pon. zapis do lekarza:) (bo dzis było nie czynne) 3majcie kciuki:)

Gość malwinka0504
czesc dziewczyny, jak tam? ja sie martwie o maluszka, znalazlam kropelke zolta na bieliznie, ale malutka i juz nie moge wytrzymac do tego piatku, zeby wiedziec czy z dzidzia ok, postanowilam sie oszczedzac bardzo. a jesli w piatek mi lekarz powie, ze z dzidzia ok i wyniki badan tez beda ok to moze go poprosze o kilka dni zwolnienia, bo nie moge sie przeciez tak ciagle denerwowac. boje sie o malenstwo moje. tak bardzo chce by wszystko bylo w porzadku.

Gość malwinka0504
zmierzylam sobie temp ciala i mam 35,34 wczesniej 35,48 ;/ czy cos ze mna nie tak? skoro jestem w ciazy nie powinnam miec kolo 37?

duduś czasem nawet lekka kreseczka jest ciążą wiec będę trzymać kciuki żeby to potwierdził lekarz, zresztą twoje dolegliwości cały czas wskazywały ciążę :D daj jak najszybciej znać co i jak malwinko może jesteś zmęczona przez co osłabiona, ja zupełnie nie znam się na temperaturze w ciąży albo przed ciążą jak to się bada, jedyne co ci mogę powiedzieć to to że ja ostatnio miałam 37.2 bo byłam przeziębiona a potem miałam 36.6 czyli w normie

Gość malwinka0504
zaczynam się niepokoic a do piątku daleko :( a lekarz przyjmuje w tym tygodniu tylko w piatek. jeszcze we wtorek czeka mnie rozmowa z szefem, bo chce byc fair i jak najszybciej mu powiedziec a w tym tygodniu go niestety nie bylo. ogolnie czuje sie dobrze tylko towarzyszy mi uczucie sennosci i zmeczenia, wszystko w porzadku z malenstwem, prawda?:(

Gość malwinka0504
zaczekam:P ja elektronicznym mierze to szybciutko, ale nie wiem dlaczego mam ponizej 36, zanim poszlam do lekarza tez tak mialam.

w ciąży często zdarza się zapalenie pochwy, dlatego też upławy mogą być w innym kolorze, mam nadzieję że cię nie wystraszyłam tymi moimi opowieściami ale czasem lepiej powiedzieć za dużo i bardziej o siebie zadbać niż potem mieć pretensję do samej siebie że sie nie dopilnowało pewnych sygnałów. A jakiego płynu do higieny intymnej używasz???

jeśli tylko spanie i zmęczenie cię łapie to znaczy że wszystko w normie :) po 3 miesiacu nabierzesz więcej wigoru a póki co śpij i odpoczywaj ile wlezie, rób dokładnie to co ci organizm mówi :) ja mam 37.3 ale jestem troszkę podziębiona i głowa mnie boli choć miałam już 36.6

Gość malwinka0504
takiego zwyklego z zapachem rumiankowym. pomyslalam, ze poprosze lekarza jesli sam na to nie wpadnie zeby mi zbadal pochwe itp. mam nadzieje, ze wytrzymam do piątku, w srode robie bete hcg, morfologie i mocz, wiec moze mi sie nastroj poprawi jak zobacze wysoka bete. przestrzegasz mnie i za to jestem wdzieczna, bede na siebie uwazac, dzis poszlam na malutki 15-minutowy spacer i teraz odpoczywam. nie mam zamiaru nic robic, najgorsze zew pracy mimo ze biuro musze jednak sie mimo wszystko nameczyc a nie chce szkodzic dzidzi.

zresztą ja się dziś w ogóle źle czuje, spać nie mogłam , rano musiałam wstać do pracy, potem dużo pracy bo klientki mi się zlazły a do tego od wczoraj jakoś nie fajnie mi w brzuchu, ciężko, i troszkę pobolewa

Gość malwinka0504
dzidzia Ci rosnie i pewnie dlatego:) u Ciebie to juz 24 tc to juz blizej jak dalej i dzidzia spac Ci nie da.:)

Gość malwinka0504
ja sie pocieszam takimi tekstami: Według lekarzy, z biologicznego punktu widzenia, idealnym momentem na ciążę i urodzenie dziecka powinien być wiek 20 - 25 lat. Wtedy płodność kobiety jest w szczytowej formie, a ryzyko poronień i przedwczesnego porodu – znikome.

pamiętaj jedną ważną zasadę : czy bardzo źle się czujesz, czy nawet dobrze ale coś cię niepokoi a lekarza masz za tydzień albo dwa, i martwisz się o dzidziusia, idź do szpitala na ginekologię, u mnie chodze na izbę przyjęć ginekologiczną, muszą cię przyjąć i zbadać :) wiem że to czasem troszkę oszukaństwo ale wiele razy sama to robiłam i wiem że warto bo tak to człowieka stres zżera a to wszystko negatywnie się odbija na dziecku :) Plusy są takie że masz badanie szybko i za darmo i do tego zawsze robią usg. Mów że coś cie boli, oni i tak się nie poznają że kłamiesz ;) co do płynu ja używam lactacid emulsję bo tak mi kiedyś lekarz polecił i tak go od wielu lat stosuję, jest też lactacid płyn ale on jest stosowany tylko przy zapaleniach pochwy lub przy innych chorobach w pochwie, a emulsje stosuje przy każdym myciu się, zapytaj lekarza czym się myć bo teraz jesteś bardzo podatna na infekcje

to prawda z tym wiekiem, że im kobieta młodsza to fizycznie jest bardziej zdatna do donoszenia i urodzenia, ja się czuję już trochę staro mimo iż wiem że kobiety są starsze i rodzą, dlatego mam nadzieję że synka urodzę zdrowego i całego i kończę swoje rozmnażanie ;) jeden mi wystarczy

Gość malwinka0504
jak slucham jak sie traktuje pacjentki na ginekologii w moim miescie to chyba jednak chce poczekac te 5 dni jesli nic zlego sie nie dzieje. wybralam fachowego lekarza z dojsciem do szpitala w duzym miescie w pelni profesjonalny i tam chcialabym rodzic. w sumie no pojde do pracy to dzien po dniu szybko zleci, boje tylko morfologii, bo jakos mam ogromny strach przed igla;/ i bywalo tak ze potrafilam zemdlec nawet:P

jeśli masz konto na naszej klasie i chcesz mnie zobaczyć z wielkim brzuchem to napisz do mnie maila na adres sephora76@tenbit.pl podam ci imie i nazwisko żebyś mnie znalazła :)

Gość malwinka0504
na pewno urodzisz zdrowego slicznego bobaska, jeszcze sie chwalic zdjeciami nam bedziesz:) mam nadzieje ze i ja za kilka miesiecy zrobie to samo. dzis 7 tydzien.. oby do piątku.

Gość malwinka0504
i tak tez uczynilam :P

Gość malwinka0504
wiem wlasnie, ale no czego sie nie robi dla maluszka. moj szanowny mezczyzna zobligował się, ze bedzie ze mna biegal do lekarza i na badania jak tylko wroci do Polski za kazdym razem. jesli sie okaze ze z malenstwem wszystko dobrze to zaczne go naciskac by jednak wrocil wczesniej, w koncu kasa to nie wszystko.

a będzie mieć pracę tu w Polsce jak wróci??? bo muszę ci powiedzieć że ciążą to drogi stan ;) ja w jednym miesiacu wydałam 1500 zl na ciażę a jeszcze opłaty i jedzenie

Gość malwinka0504
tak, jest juz w trakcie zalatwiania no i ja pracuje, a do tego on cos przywiezie, wiec jakos damy rade a jednak wolalabym zeby byl przy mnie, bo telefony i gadu-gadu nie zalatwi wszystkiego. jak mam takie obawy itp. to chcialabym sie np. wtulic a tu pusto.

a propos igieł, badanie krwi to pikuś w porównaniu do honorowego oddawania krwi, przed ciążą oddałam kilka razy i żebyś zobaczyła tam igłę to dopiero byś zemdlała, ok 2-2,5 mm średnicy, jak na konia i masz ją w rączke wsadzoną 5-7 minut aż krew zleci :)

Gość malwinka0504
o to juz padlabym na miejscu chyba. jakos od malego nie lubie igiel. ale jak mus to mus i dla dzidzi zniose wszystko.

bliskość osoby jest bardzo ważna, szczególnie na początku, kiedy człowiek źle sie czuje, ma wahania nastroju :) ale musisz byc cierpliwa, odliczaj sobie tygodnie ciąży a nie myśl o lipcu to czas sam tak zleci aż sie nie obejrzysz :)

podobno taką wielką również wsadzają przy znieczuleniu zewnątrz oponowym ale będę kłóć w plecy to nie będę widziec ;) zresztą już jestem wprawiona na takie igły

Gość malwinka0504
odliczam odliczam bo dzis 7 sie zaczal, a w pon. 5 od zaplodnienia bedzie:P a zdjecie z usg to juz bede mogla jakies dostac czy to za wczesnie jeszcze?