Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość bleblublis
ok dzieki :) dobranoc :)

Gość malwinka0504
heeej! jak tam u Was? ja bylam na uczelni, jutro odpoczywam :D alez mialam wzdecia dzis i mam dalej, z brzuszek mi sie 'nadymal' pilam hektolitry wody i jadlam sporo nawet :) aha i wzielam dzis kwas foliowy i mam nadzieje, ze z dzidzia bedzie dobrze:)

Ja dzis dostaąm okres :( sama nie wiem co o tym myslec wszystko wskazuje na ciaze temperatura objawty wszystko a tu to... Okres mniej obfity i wiecej tam sluzu niz krwi ale jest... 1 maja test... Ah ta niepewności zgłupieje :(

witam dziewczynki emisia a termin @ na kiedy masz? Czasem przy implantacji czyli zagnieżdżaniu może pojawić się krew, poczytaj w internecie. Głowa do góry, ile się już starasz o dzidzię? buziaki dla wszystkich

hej dziewczynki !!!! :) a ja zaraz jadę na lody soprano bo mnie taka ochota naszła że jak o nich myślę to ślinotoku dostaję ;) co do zachodzenia to polecam troszkę luzu :) miałam dużo szczęścia :) czego i wam życzę my akurat byliśmy na wyjeździe, poszłam zrobić siusiu, wracam do ukochanego i mówię ze jak by mnie teraz \"przeleciał\" ;) to dzidzia będzie na 1000000% bo śluzu we mnie jest strasznie dużo, no i udało się

Staramy sie 2 miesciące :( @ mam dostać 30 kwietnia a dostałam 25... sama nie wiem co o tym myslec ...

zajście w ciążę to mimo wszystko trudna sprawa :) ja 17 lipca miałam usuwaną martwą ciążę a 22 listopada miałam ostatni okres, to i tak wydawało mi się że bardzo szybko, ale 5 dni przed terminem dostałaś okresu to troszkę dziwnie. A moze gdzieś wyjeżdżałaś? czasem jak sie jedzie w góry czy nad morze to się spóźnia albo przyspiesza

Gość malwinka0504
hej, ja dopiero wstałam:P i nawet nie wstawałam sikać dużo razy :) teraz coś zjem i idę na spacerek, bo słoneczko piękne, a w domu Rodzice zachwyceni nie są i wolę się nie denerwować. a imiona: jak dziewczynka to Wiktoria, a jak chłopiec to jeszcze nie wiem, może jakieś propozycje? :)

heja :) ja już po spacerku i teraz walnęłam swe cielsko bo chyba przeżyłam szok tlenowy ;) na co dzień tylko biuro a dzis duuużo na powietrzu!! :) FRANKA- ja wiem że zajście w ciążę to rzecz niełatwa :) sama staram się już 10 miesięcy, w tak zwanym międzyczasie inne historie, teraz cykl monitorowany więc mam nadzieję... emisia- 2 m-ce to jeszcze nic, wyluzuj bo stres nie sprzyja niestety tym rzeczom!! głowa do góry, hm ;) no to miłego końca weekendu buziaki

Gość malwinka0504
i ja po spacerku :) nie ma jak świeże powietrze i słoneczko, aż się człowiekowi lepiej robi :) wiecie zauważyłam więcej wydzieliny u siebie, to norma? lekarz w sumie mówił, że będzie jej więcej a i tak raz na jakiś czas w pod brzuszkiem coś mnie delikatnie zaboli, to tez norma? z wizytą u lekarza muszę czekać do 8 maja a 6 pójdę na wszystkie badania krwi i moczu.

Najgorsze jest to zę mama niespełna 19 lat. Marze o tym od ka pamietam jestem z moim chłopakiem 4 lata. Oboje tego tak bardzo pragniemy a nie udaje nam sie, nie chce tak nie potrafie juz dłużej zmosic tego cierpienia, jestem na to przygotowana w 1000% wiem na ten temat wszystko tyle o tym czytam dowiaduje sie, dobie to juz 3 lata od kad skonczyłam 16 lat. Oamiętam jak w liceum Pani od Biologii na medycynie i tematach o ciąży i tego typu była w szoku że wiem rzeczy ktorych ona dowiadywała sie dopiero gdy sama była w ciazy. Mama widząc że czytam takie materiały zawsze pytala sie kiedy mam dostac okres... Myślaął ze jestem w ciazy po jakims czasie powiedziałam jej ze poprostu to lubie, odpusciła sobie. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze Malwinko, nie potrafisz sobie tego wyobrazic... zawsze gdy kobieta z rodziny i znajomych była w ciązy pomagałam jak tylko potrafiłam radziłam jej. Teraz we Wrocławiu bp tu obecnie mieszkam nie ma nikogo takiego kogo mogłabym wesprzec...Mam nadzieje ze pozwolisz mi czasem dowiadywac sie co u Ciebie i jak maleństwo

Gość malwinka0504
emisia jasne! uda Wam się! wiara czyni cuda pamiętaj! ;* i możesz na mnie liczyć! widzisz moi rodzice są do tej pory w szoku i w sumie ze mną nie rozmawiają co jest przykre.. a mój facet potrzebuje czasu jeszcze by mógł wrócić na stałe do Polski, bo te formalności itp. a wiem, że chce już być..

Ja z moim prawie 4 lata mieszkaliśmy 130 km od siebie.. wiem jak to jest taka rozłąka ale po 18 jakis czas sie do niego przeprowadziłam i tak to sie jakos ciagnie... wiem ze moi rodzice by mnie chyba zabili jakbym była teraz ale nie ich sprawa nie interesuja sie mna wogole wiec i w to niech sie nie wtracaja... jetsem juz dorosła

Ja z moim prawie 4 lata mieszkaliśmy 130 km od siebie.. wiem jak to jest taka rozłąka ale po 18 jakis czas sie do niego przeprowadziłam i tak to sie jakos ciagnie... wiem ze moi rodzice by mnie chyba zabili jakbym była teraz ale nie ich sprawa nie interesuja sie mna wogole wiec i w to niech sie nie wtracaja... jetsem juz dorosła

Gość malwinka0504
ja jestem jedynaczka i z ukochanej coreczki stalam sie wyrodna corka, ktora rzekomo zniszczyla sobie zycie a ja chce tego malenstwa i wierze, ze razem z moim facetem damy sobie rade!

Gość dudududuś
malwinka0504, dobrze,że już sie dowiedziałaś. ja czekam na dobry dzień do zrobienia testu, bo chyba jestem w ciąży... ale to może być nadinterpretacja.. bo tak.. ból podbrzusza, piersi większe a stosunek tydzień temu. no i jeszcze brak apetytu i mętny mocz...mdłości nie mam ale jestem przeczulona na zapachy jak nie wiem. jeśli dobrze przeczytałam, to jeszcze przynajmniej tydzień czekania...tak?? bo do czasu planowanej miesiączki nie wytrzymam!

Gość dudududuś
a nie znacie może jakiś szybszych testów...? ile kosztuje taki test z krwi mniej wiecej? bo mniemam, ze nie jest za darmo..;) Juz nie moge sie doczekać...:) dziękuje za odpowiedź:)

Test taki któty ma wiarygodnośc 10 wykrywa ciążę ok 2 tygodnia , test na krew kosztuje ok 25 zł :)Nie ma za co z chęcią służę pomocą :)

Gość dudududuś
a czy test z krwi może być po takim czasie wiarygodny(tydzień po stosunku i dwa dni po, "objawy") ?? :)

Nie test z krwi jest wiarygodny dopiero ok 3-4 tygodnia ciąży, ale ma100% wiarygodność. opamiętaj żeby sprawdzić jakie są normy przy tym badaniu w Twojej przychodni, bo czasem bywają różne

Gość dudududuś
hmm.. no to troche poczekamy... no cóż.. taka kolej rzeczy... no to tak do 8 maja bede chodzić jak na szpilkach ;)

Skad ja to znam.... ja do pierwszego :/ A zapomniałam o jeszcze jednym mierz sobie temp. rano i wieczorem ale nie pod pacha tylko w pochwie lub ustach ( przyznam choć z wielkim bólem że w pochwie najpewniej) jeżeli bedzie wyższa niż zazwyczaj temp. ciała moze to być oznaką ciąży

Gość malwinka0504
o dziewczyny 3mam kciuki! w końcu w kupie raźniej! ;* emisia, to może to jednak kolejna sprawka dzidzi? :P 3mam mocno kciuki!

Gość malwinka0504
nie dziwie się, ja teraz sie nie moge doczekac wizyty u lekarza, chcę już wiedzieć, że wszystko jest w porządku