Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wakacje za niedługo

Wakacjie z dwojkadzieci-pomóżcie!

Polecane posty

Gość Wakacje za niedługo

witam,mysle juz o urlpoie i chciałabym pojechac z dzieciakami nad morze,tak gdzies około lipca/sierpnia.Czy 1000 zł wystarczy nam np na 5-6 dni?Czy dzieci w wieku 3 lata i 1 rok maja jakies znizki w kwaterach czy płaci sie jak za osobę dorosła?

to zalezy od kwatery... w niektorych za dzieci do 3 lat nie placi sie wcale a za dzieci powyzej 3 lat 50%... ale to trzeba najpierw zadzwonic i sie dowiedziec dokladnie... a na co ten 1000zl??? jak na wszystko to napewno nie starczy... a jak tylko na przyjemnosci to starczy napewno... jakbys sie dobrze sprezyla to nawet starczy na przyjemnosci i na jedzenie, pod warunkiem ze bedziesz miala dostep na kwaterze do kuchni,ale na kwatere juz napewno nie...

Gość jak bedzie chciałobyć
zalezy jak daleko masz nad morze my wląsnie jedziemy z2 maluszków na przelomie lipca sierpnia. Na przejazd licze 500 zł (paliwo plus nocleg) mieszkam w górach wiec mam do przejechania całą Polskę za samą kwatere placimy 700 zł z tym, ze dla dzieci łóżeczka mam we własnym zakresie. na wyzywienie i inne przyjemnosci na 6 dni plus 4 dni drogi licze okolo 1500 zł razem daje nam to okolo 2700 na tydzien pobytu nas morzem i drogę.

Gość wakacjie juz niedługo
my mam pól polski do przejechania,1000 zł liczyłam na kwatere i pobyt czyli na jkais obiad,lody,itp a nie liczac paliwa i jedzenia które sami kupimy przed wyjazdem(konserwy,gotowe dania w słoikach,cos dla dzieci) ale nie wiem czy starczy.Na wszystko pewnie z 2 tys moze starczy,ale sama nie wiem czy bedziemy mogli sobie na to pozwolic :-(

Gość no powiem ci ze jesli chcesz
troche taniej to staraj sie znależć termin w drugiej połowie sierpnia albi w pierwszej połowie lipca to zawsze bedzie taniej !

Gość jak bedzie chciałobyć
wiesz to zalezy jaka miejscowosc. bo jak pojedziesz gdzies w "głusze" i nie bedzie tam sklepów tylko plaza i tyle to dzieci nie beda naciagac na lody picie czekoladki ciasteczka zabawki i przejazdy na karuzeli i wtedy pewnie w 1000 zl za kwatere i jakies lody sie zmiescisz. My jedziemy do bardzo komercyjnej miejscowosci i musze sie liczyc ze skakaniem na dmuchanym zamku, nowym kolem do plywania, podkoszulkiem z widoczkiem na morze i kinder niespodziankami. pozatym jedzenia nie bierzemy- tylko dla dzieci sloiki. Planuje korzystac z tamtejszej stołówki albo baru. Wlasciciel kwatery powiedzial ze spokojnie za 15 zl mozna zjesc tam dwa daniowy obiad. Obliczylam mniej wiecej jak bedzie nas kosztowac wyzywienie i wyszlo mi ze 1500 na same takie rzeczy musze miec. Co to za wakacje jakbym mialą stac przy garach i gotowac. Chce sobie na plazy polezec :P

Gość no powiem ci ze jesli chcesz
Mam znajomych w okolicach Rewala i w tym rejonie tak jest ,ze juz po 15 sierpnia ceny są niższe i taki pokój dostaniesz za 120-130 zł z łazienka i caałkiem fajne warunki do morza tez bardzo blisko :)

Gość a jaką cześc wybrzeża bierzesz
pod uwage ?!

Gość z tym żarciem to radze nie
przeginac ...:D przecież teraz wszedzie pełno marketów a kwatery wyposażone są w aneksy kuchenne ,lodówki ,czajniki itp więc po co...?

Gość helenka25
moim zdaniem wakacje naleza sie kazdemu ale co to za przyjemnosc picia piwa z puszki na kwaterze zamiast z kufla w ogrodku piwnym;-) sama mieszkam nad morzem i powiem wam ze zalezy gdzie ale nie wszedzie jest drogo. mozna wykupic abonamenty na posilki i jak pracowalam w barze to dla 2 doroslych osob i 2 dzieci sniadanie obiad i kolacja na 7 dni w abonamencie wyszlo 450zł wiec to nie jest duzo za pelne wyzywnie. ale 1000zł to chyba za mało jak na taki wypad;-)

Gość tam gdzie ja mieszkam nad
morzem za kwatere dla twojej rodziny zapłacisz w szczycie sezonu 150 zł a juz po 15 sierpnia 105 zł 🖐️

Gość wakacje za niedługo
wcale nie trzeba siedziec przy garach,[przeciez gotowe klopsiki czy leczo wystarczy tylko podgrzac w mikrofali. wniosek:wakacje są dla bogaczy,dla przecietenej rodziny która zarabia ok 2.5-3 tys na miesiac i chce wydac 1-1.5 na wyjazd nie ma gdzie i po co jechac.smutne.

Za nic w świecie nie utrzymasz się za 1000 zł nad morzem ! :) Jeździmy co roku nad morze w lipcu - ok10zazwyczaj (oblegany kurort,blisko do morza - to dużo zależy jaka miejscowość i czy musisz iść do morza godzinami czy też raz dwa i już jesteś) .Do 2 roku życia synka miałam za darmo lub za symboliczną złotówkę. Rok temu miał już prawie 3 latka i płaciliśmy za niego 30 zł + 120 zł za mnie i za męża za dobę.W pokoju była lodówka,łazienka,podstawowe sztucce,talerze,tv,czajnik. Jedliśmy w sprawdzonej jadłodajni bo taniej i więcej kasy było na przyjemności :P - za zestaw obiadowy- 2 zupy+ 2dania drugie+2 kompoty +2 desery(najczęsciej w postaci pączka,bułki słodkiej,owoca) płaciłam 50 zł. Śniadania robiłam sama,na kolacje czasem wychodziliśmy.Lody,piwko,pizza itd kosztuje.

Gość Princpolo ale ty właśnie jeżdz
isz w szczycie sezonu wiec dlatego i ceny i oblegane miejsca więc jak wyżej pisali w 2 połowie sierpnia jest duużo taniej !

Gość Princpolo ale ty właśnie jeżdz
A nie myslałaś zebypojechac np zaraz po zakonczeniu roku szkolnego ?! Ja tak czesto jezdziłam i miałam pokój nawet za 80 zeta za dobe dla rodziny i blisko moza i z łązienką

My w zeszłym roku byliśmy w Unieściu koło Mielna ( kemping) i w ciągu 6 dni poszło ponad 1000 zł ( z obiadami), a mamy jedno dziecko, które na szczęście nie jest pazerne i nie zadręczało nas: kup mi to...;)

Gość My w tym roku mamy juz
zarezerwowane od 28 czerwca do 5 lipca ja z mezem i 4 letnią córką mamy pokój z łązienką i do plaży 200 metrów :D :D Jedziemy juz 3 raz w sprawdzone miejsce ! Za pokój płace 90 zł a juz w pełnym sezonie wakacyjnym ten sam pokój kosztuje 150 za dobe 🖐️ Tak wiec moze faktycznie zdecydujesz sie na wczesniejszy wyjazd lub pod koniec wakacji

Gość Wakacje za niedługo
no tak dziewczyny ale mimo ze pojedziemy np pod koniec czerwca czy sierpnia to i tak trzeba ze 2 tysiące więc tak jak mówie nas przeciętniaków nie stac.