Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halabala

Plamienie implantacyjne 3 dni po stosunku?

Polecane posty

Gość halabala

Myślicie że możliwe jest plamienie implantacyjne juz 3 dni po stosunku, ktore sygnalizowaloby pierwszy objaw ciąży przy temp 36,4? czy to tylko moje fobie... ? A Wy kiedy miałyście? Z gory dziekuje za odp

Niemożliwe.1. Zagnieżdżenie następuje nie wcześniej, niż w 6 dobie po owulacji2. Dzień stosunku nie zawsze równa się dniu owulacji3. To prędzej było plamienie okołoowulacyjne, niż implantacyjne.. a jak się nie obserwujesz to może być też zwyczajna niedomoga lutealna, zwiastująca przy okazji miesiączkę.Nie ma znaczenia jednorazowa temperatura tylko mierzona cały cykl i nie wartość sama w sobie się liczy ale to czy cykl jest dwufazowy i kiedy był wzrost w stosunku do współżycia.

Gość halabala
ja obserwuje swoj cykl i jest to 22 dzien cyklu przez 4 dni (od 16 do 19 dnia cyklu) mialam wyzsza temp niz we wczesniejsze dni, ale nie wyzsza niz 36,8 w 20 dzien mialam 36,6 w 21 dzien 36,8 (w nocy pilam alkohol) i teraz znow mam obnizoną temp ok 36,4 to jeszcze nie okres, ale plamienie implantacyjne tez mysle ze nie bo zbyt wczesnie, zreszta maloprawdopodobne biorac pod uwage inne aspekty. Wczesniej takie plamienia zdarzaly mi sie ale to bylo niespelna 2 lata temu.. nie bylam z tym u lekarza, ale sama nie wiem czy to moze byc cs groznego?

Gość halabala
dodam ze w poprzednich cyklach zauwazylam ze sa one dwufazowe ale w tym to tak jakos roznie jest z ta temp;/

Chwila chwila.Wrzuć tu rozpiski temperatur (i odczuć śluzu, jesli badasz) albo link do wykresu bo z opisu nic nie wynika. Zaznaczy przy odpowiednim dniu cyklu współżycie.

Gość halabala
ok zaraz napisze

Gość halabala
do 14 dc obnizona 15 dzien 36,4 ciągnący się śluz 16 dzien 36,72 ciągnący się śluz jak białko kurze 17 dzien 36, 73 biały lepki, nie ciągnący się 18 dzien 36,71 - wspolzycie nad ranem i rano 19 dzien 36,7 20 dzien 36,6 21 dzien 36,8 plamienie brązowe/ łososiowe 22 dzien (dzis)36, 4 plamienie o kolorze łososiowym z domieszkiem krwi

Napisz proszę jakie były temperatury do 14 dc, bo ma to znaczenie w stosunku do wyższych - dzień po dniu odkąd mierzyłaś

Gość halabala
we wczesniejsze dni mialam obniżoną tzn ponizej 36,6 lub 36,6 w tym miesiacu akurat nie mierzylam w kazdy dzien ale zawsze tak mialam patrzac na wczesniejsze wykresy. Po za tym wspolzyciu w 18 dniu (nad ranem i rano) nie wspolzylam od polowy marca jakos tak ... W ogole dziekuje za zainteresowanie i pomoc:)

Gość halabala
no wlansie nie wiem tez czym to moze byc spowodowane bo tez w tym cyklu mam dziwne wahania temperatury, ale do zaplodnienia mysle ze nie doszlo, bo partner nie skonczyl we mnie, co najwyzej moglo sie zdazyc kropelkowanie, ale jezeli teraz nie mam podwyzszonej temperatury to znaczy ze poziom progesteronu (ktory podtrzymuje ciaze) jest niski, a w wypadku ciazu tak nie powinno byc.. no ale okaze sie za jakis czas.. w kazdym razie dziekuje serdecznie za pomoc:) Jak sie to powtorzy pewnie pojde do lekarza.. No chyba ze tak jak mowisz jestem cudownym wyjatkiem.. chociaz mam nadzieje ze jeszcze nie teraz;)

Nie jest istotne ile wynosi temperatura tylko czy jest nad linią, te osławione 37 to bujda, ja byłam w ciąży przy wyższych 36,3 do 36,6 (bo moje przedwzrostowe to 36-36,2.Przy przerywanym ryzyko ciąży spada.

Gość halabala
No wlasnie wiem ze kazdy ma indywidualna temp.. u mnie w pierwszej fazie najmniejsza temp jaka odnotowalam to 36,3 ale w fazie poowulacyjnej mam kolo 36,8 -37,1 wiec u mnie chyba w wypadku fasolki bylaby wyzsza niz 36,6.. no ale natura tez czasem plata figle.. dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi :)

Gość zabaaaa123
ngLka a moje plamienie możesz pomóc rozszyfrować? okres miałam 2 kwietnia a plamienie 17-18 kwiecien i to byly doslownie tylko dwie plamki w kazdym dniu brazowe. czy jest szansa na ciąże? dodam ze cykle mam nieregularne i kiedy bedzie najlepsza pora na test?

zabaaaa - niestety bez obserwacji nie da się określić czy plamienie ma związek z fazą cyklu lub z ew. zagnieżdżeniemtest najlepiej wykonać w dniu spodziewanej miesiączki gdzie za jej dzień należy uznać najdłuższy cykl spośród ostatnich 12 miesięcylub wykonać test po 3 tygodniach od współżycia

Gość zabaaaa123
hehe najdłuższy cykl to 3 miesiące okresu brak :)

Gość Alexiss_
podnoszę!bo zalozylam topik i nic sie sie nie moge dowiedziec...:O

Gość Alexiss_
chodzi o to ze w srode uprawialam sex bez zabezpieczenia , stosunek przerywany, dziś pojawilo sie delikatne plamienie, ktos powiedzial mi ze to plamienie impalntacyjne... ale wydaje mi sie ze za wczesnie by bylo... dziś mam 20 dzien cyklu. powiedzcie mi co moze byc przyczyną plamienia?plamie od rana .

Gość Alexiss_
up!!!!!!!!

Gość Alexiss_
up:)

Gość Alexiss_
up