Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alee wstydddd bedzieee

czy kazdy teraz tanczy walca na slubie???

Polecane posty

kurcze , gdzie sie nie obejze to kazdy chodzi na jakis kurs tanca, zeby ladnie zatanczyc pierszy taniec , a my mieszkamy w takiej dziurze ze nawet nie ma zadnej szkolki i bedziemy tanczyc zwyklego przytulanca i sie bujac w rytm piosenki krajewskiego -wielka milosc. no i teraz sie zastanawiam czy to nie bedzie glupio wygladac no i czy sie nie osmieszymy :\

nie osmieszycie sie . nie ma nakazu tanczenia walca. jesli ktos nie ma mozliwosci nauki badz poprostu niechce no to jego wybor. tylko kurcze ten krajewski:-) to juz jest oklepane strasznie. ale jesli o walc chodzi to spokojnie musi byc ladny wolny taniec z obrotami.

teraz to juz wiekszosc piosenek jest oklepanych , a nam sie bardzo podoba, myslelismy te o : zabiore cie.... ale to chyba jest jeszcze bardziej teraz oklepana mam nadzieje ze z tym tancem to nie wyjdzie klapa bo za bardzo tanczyc nie umiemy, obawiam sie tez tanczenia z goscmi gdyz nie znam tych podstawowych krokow co wiekszosc wujkow tanczy:P

Gość czarna koala
to popros wujka jakiegos albo tatę żeby z Tobą przetrenował kilka kroków podstawowych :) na pewno z przyjemnoscia Ci pomoga. a pierwszy taniec ma byc WASZ. nie wyuczony, nie wymęczony, nie wykreowany. jak nie umiecie, to tańczcie to co wam wyjdzie, patrzcie sie sobie w oczy i usmiechajcie się do siebie. i wyjdzie pięknie :)

ja tam sie przejmowalam zbytnio-moj maz raczej ma 2 lewe nogi wiec nawet nie staralam sie wyuczyc go tanczenia walca zeby wyszlo na sztywno.zamiast tego zatanczylismy luzno 2 na 1 z kilkoma obrotami i bylo tez ok :) zatanczylismy zabiore cie-coz z tego ze oklepane?mi sie podoba:)

ja tam sie przejmowalam zbytnio-moj maz raczej ma 2 lewe nogi wiec nawet nie staralam sie wyuczyc go tanczenia walca zeby wyszlo na sztywno.zamiast tego zatanczylismy luzno 2 na 1 z kilkoma obrotami i bylo tez ok :) zatanczylismy zabiore cie-coz z tego ze oklepane?mi sie podoba:)

nie no kazdy bierze to co lubi nie. tylko ze kto sie nie wypowiada to wszedzie ten kreajweski. my np bierzemy hijo de la luna Mecano bo jest sliczne w sam raz do walca i nigdy nie slyszalam no aby ktos przy tym tanczyl bo malo ludzi to zna a melodia piekna.

nie każdy, ale walc ma jednak klasę i wygląda zdecydowanie lepiej niż gibanie się w miejscu. Ja bym się na twoim miejscu bardziej bała późniejszych tańców z wujkami, którzy zwykle potrafią tańczyć; z moich obserwacji na weselach to zwykle starsi panowie wymiatają w tańcach towarzyskich, polkach, oberkach itp młodsi niestety tylko dyskotekowe albo w najlepszym wypadku 2 na 1. Na weselu każdy będzie chciał zatańczyć z panną młodą i będzie zonk. Poproś kogoś z rodziny żeby cię nauczył podstaw. Też niestety nie umiem tańczyć ale planujemy z narzeczonym chodzić na kurs tańca.

Gość gggooośśśććć
a ja na swoim weselu miałam zagrany jako pierwszy taniec utwór "walc z nocy i dni" coś pięknego też perfekcyjnie nie umiem walca ale było super

Wcale gibanie się nie musi być oklepane- taki taniec nie ma być pokazem waszych umiejętności, tylko po prostu macie ładnie wyglądać. Wstawiałam to w innym temacie ale pokażę jeszcze tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=juerN2Ri9wE . Wygląda o niebo lepiej niż wyuczony układ w którym para młoda tańczy z odwróconymi głowami. My nie umiemy tańczyć zupełnie, ale walca jednak załapaliśmy, wzięliśmy jedną z najprostszym melodii bo walca z \"Nocy i dni\". Przećwiczyliśmy to w domu. Kurs tańca odpada z kilku powodów- czas, koszty i to, że narzeczonego chyba bym siłą musiała zaciągnąć. Więc- po co? Tym bardziej że na weselu i tak będzie widać ze tańczyć nie umiemy. Też się denerwuję koniecznością tańczenia z każdym kto mnie poprosi (chyba będę czasem na papierosa uciekać), ale i tak ja mam lepiej, bo jeśli wujek potrafi tańczyć, to poprowadzi a ja sobie poradzę, nogi w długiej sukience nie będą się rzucać w oczy. Pan młody będzie miał ciężej :)

Gość wroclove
ostatnio jak byłam na slubie to też tańczyli walca ale szczerze mówiąc mi sie to nie podoba-taka pokazówka ja wolę jak ktoś tańczy tak sam z siebie przynajmniej nie jest to sztuczne

Gość gggooośśśććć
Historynka beznadziejne jest ten link który podałaś jeszcze brakuje żeby młodzi zaczęli się migdalić na środku sali i przy wszystkich gościach ble ble u mnie jak tańczyliśmy walca z " Nocy i Dni" to po pierwszych dźwiękach goście odrazu dołączyli do nas i było świetnie

no ten filmik jest okropny. gdyby jezcze chociaz normalna podstawowa pozycje mieli w tancu to ok. jakies obroty 2 czy 3. tak. moim zdaniem wyszlo fatalnie:)

Historynka martwisz się że wesele się skończy a ty z tym tańcem do końca życia zostaniesz?;) http://www.youtube.com/watch?v=dnrzvbK04Tg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=WTC8euuhUCg&NR=1 tu masz 2 linki gdzie para tańczy walca ładnie, naturalnie i patrzą sobie w oczy. Walc jest zresztą tańcem dla zakochanych, był nawet początkowo zakazanym tańcem bo obrażał moralność:D Pierwszy taniec skupia całą uwagę gości, jest na kasecie z wesela i powinien być ładny. Pomigdalić i poprzytulać się do męża można przez całe wesele. Mnie najbardziej w tych filmikach odrzucają te oklaski, śmiechy i gwizdy w tle, obsługa przemykająca za plecami pary albo fotograf w dresach i białych adidasach.

Gość gggooośśśććć
mało naturalne te kroki takie wyćwiczone na kursach tańca ten pierwszy był fajny ale muzyka do kroków nie za bardzo dobrana poprostu zmieniłaby utwór i byłoby świetnie ale tylko w tym pierwszym linku bo ten drugi to całkowita klapa chyba zapomnieli kroków albo coś się im pomieszało a jeszcze ten fotograf w adidasach

my nie tanczylismy walca ..nie chodzilismy na kurs,...moj maz tez ma dwie lewe nozki do tanca no widzialam jeszcze gorsze przypadki niz on ale wygladaloby to jeszcze gorzej u nas taki wyuczony jakby mial sie biedny stresowac ze pomyli kroki niz taki zwykly taniec wlasnie z paroma obrotami..

Gość ogladalam te filmiki i powiem
tyle , ze te wycwiczone walce itp. kojazą mi sie ze snobami, nie wiem czemu i wiem ze nie mam racji ale jakos takie mam odczucie, są sztuczne , i z wesela robi sie wielkie przedstawienie dla widowni moim zdaniem pierwszy taniec powinien byc taki naturalny , z serca plynący a nie wycwiczony , i muzyka powinna byc przez orkiestre grana . wiadomo ze moga byc jakies kroki, obroty i jakies przytulance, ale bez przesady , nie robcie z wesela szopki!

Niektórym się wydaje, że pierwszy taniec to finał Tańca z Gwiazdami:-P i robi się sztuczna pokazówka.

z jednej strony komicznie wyglądają te wyćwiczone tańce, szczególnie jeśli para nigdy wcześniej nie tańczyła, a nagle prezentuje wymyślne figury i obroty. z drugiej strony nie podoba mi się bujanie jeden na jeden, często nie do rytmu z obowiązkowym machaniem ręką w stylu "ciągnę wodę ze studni". myślę, że podstawowe kroki walca (jednego albo drugiego) bez większego problemu można opanować. dobrać piosenkę, przećwiczyć i gotowe :)

Gość okularnica....
ja chciałąm sie walca nauczyc, al ejak mój narzeczony zobaczył jak wygladaja pary tańczące walca, to powiedzial ze nie bedzie sie wygłupiać. Wiec pójdziemy na żywioł:)

nie wiedziałam, że walc to wygłupianie się :> chyba, że Twojemu narzeczonemu chodziło oto że nie da rady? ale ja poważnie mówię, że podstawowe kroki są banalne. tylko nie trzeba oglądać pokazów mistrzów czy tańca z gwiazdami, a zwykłych śmiertelników (chociażby filmiki z wesel)

Gość okularnica....
on właśnie twierdzi, ze to wygląda śmiesznie, zwłąszcza te unoszenia i opadania.

Gość czarna koala
no niestety te wznoszenia i opadania są nieodzownym elementem walca. mozna powiedziec ze bez nich walc nie istnieje :) pociesz go że i tak nie uda się wam tych wznoszeń nauczyć tak od razu i że możecie je sobie darowac :P

Gość okularnica....
Raczej odpuszczę sobie tego walca, bo narzeczony ma chyba rację, to tylko wesele w stylu wiejskim więc nie ma co go na siłę upatetyczniać i robić z niego tańca z gwiazdami/

ja zauważyłam taką prawidłowość w mojej rodzinie: mieszkańcy wsi i małych miasta rewelacyjnie tańczą, a walc wychodzi im bosko. natomiast mieszkańcy moich rodzinnych katowic potrafią się tylko bujać. to taka aluzja odnośnie wiejskiego wesela ;)