Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sistersss

Czy 7 latka może pić cappuccino?

Polecane posty

Gość sistersss

Moja młodsza siostra bardzo lubi cappuccino ( takie instant) czy codzienne wypicie filiżanki tego napoju, nie jest niezdrowe w jej wieku?

Gość moja ma
dwa latka i o kawusia też prosi, gdy idziemy np w gości, ale oczywiście nie dostaje jej tylko w zastępstwie bawarkę i jest ok

Gość moja ma
*kawusię

Gość zwariowaly babince
dzieciom kawy dawac toz to skandal

Gość sistersss
w przepisie na opakowaniu radzą sypać 6 łyżeczek,ja przeważnie robię jej z 3.Właśnie myślałam czy to ma podobne właściwości jak kawa? Siostra prawdziwej kawy nie próbowała. Nigdy bym dziecku nie podała piwa.

cappuccino to jest prawdziwa kawa, tylko inaczej przygotowana. Sprawdź na opakowaniu, czy zawiera kawę naturalną. Jak tak, to nie wolno jej dawać dzieciom

ja dzieciom daje cykorie z mlekiem, jest tez nowy smak toffi i z mlekiem smakuje jak cappucino, sama pije bo jest dobre a przy tym zdrowe.

Gość cappuccino powoduje
ze na twarzy wyskakują syfy ponieważ ma w składzie jakiś tam E... juz nie pamiętam

Gość kup jej bezkofeinowe
nie narobi szkod w organizmie

Kiedy miałam 9 lat lekarz pediatra zalecał rodzicom robienie mi normalnej kawy rozpuszczalnej z mlekiem i cukrem albo miodem ponieważ miałam od zawsze praktycznie bardzo niskie ciśnienie, nie piłam oczywiście codziennie, ale zawsze w niedziele z rodzicami do śniadanka, czasem w sobote też, kiedy podrosłam przestała mi tak bardzo smakować, cappuccino od czasu do czasu ja bym dała małej, ale na pewno nie codziennie bo to kofeina

Gość nie przesadzacie
wiekoszosc 7 latek juz pije cole i inne gazowane napoje w szkolealbo u znjaomych, jada normlane jedzenie (czesto wcale nie zdrowsze niz kawa) od jednej filizanki cappuciono nic sie jej nie stanie

Gość czarna herbata
jest gorsza od kawy, powino sie pic zielona wieksc z was czarna herbate podaje malym dziciom a to tez uzywka

Gość ja bym radziła
taki mały trik,zostaw opakowanie od cappuccino ,kup kakao instant i wsyp jako cappuccino,mała może zauważy zmianę smaku,ale możesz ją przekonać,jeszcze w tym wieku dzieci dają się nabierać.

Gość sdfgh
ja zamiast capuccino daję małej inkę zmieszaną z cacao. Mała nie czuje różnicy :D

Gość pipulinda
herbata też jest niezdrowa a jednak dzieciom się daje, zawiera teinę czy coś takiego,

Gość Kto daje to daje
Ja nie daje herbaty. zreszta nawet nie chca...

cappucino zawiera mniejsza ilosc kofeiny od zwyklej kawy, a z kolei zwykla czarna kawa ma kofeiny mniej niz czarna herbata. a przeciez wielu rodzicow podaje czarna herbate nawet bardzo malym dzieciom. mysle, ze cappucino zrobione z 2-3 lyzeczek nie zaszkodzi bardziej niz ta herbata czy cola, ktora siedmiolatki pija. moze tylko ograniczyc spozycie - nie codziennie, a np. w weekendy czy bedac w gosciach.