Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaameryka

Czy to jest normalne?

Polecane posty

Gość monikaameryka

Jestem w 19 tygodniu ciazy mialam wlasnie 2 usg i dziecko nie chcialo sie obrocic tak aby widac bylo plec wiec doktor mocno stukal mnie w brzuch i ugniatal palcem. Widzialam wtedy ze dziecko az sie zakrywa raczkami. Przerazilo mnie takie zachowanie lekarza. Czy to normalne? Czy mozna w ten sposob uszkodzic dziecko? Jest to jeden z lepszych lekarzy specjalistow w Krakowie.

Gość monikaameryka
nikt nie wie????

Gość sdfgh
Moniko lekarz wie co robi. Dziecko jest otoczone wodami płodowymi i takie stukanie, ruszanie brzuchem napewno mu nie zaszkodzi. Musiałbby skakać po Twoim brzuchu by coś się stało z maluszkiem. Może dziecko spało więc lekarz chciał pobudzić je by się obróciło. Napewno mu tym nie zaszkodził.

Gość monikaameryka
dziekuje ulzylo mi troche... sam widok dziecka ktory sie zakrywa raczkami w momencie uciskania przez lekarza byl dla mnie okropny. Ale faktycznie nie chcialo sie zbyt duzo ruszac oraz ciezko mu bylo stwierdzic czy to chlopiec czy dziewczynka

Gość pipulinda
mój też mnie "sponiewierał" żeby dziecko się przekręciło :) nie martw się czasem jak szybciej idziesz dziecko bardziej skacze niż przy usg

Gość gruszkakula
Takie maleństwo bardzo łatwo jest przestraszyć, będzie tak jeszcze przecież po narodzeniu. Ale na pewno w ten sposób nie można dzidziusiowi wyrządzić krzywdy. Prawdopodobnie już nigdy w życiu nie będzie tak bezpieczne, jak teraz w Twoim brzuchu. Tak że nie martw się:-) A dzidzia pewnie chce Ci zrobić niespodziankę:-)

Gość sdfgh
dokładnie !! Mi często tak pobudzał maleństwo jak spało i chciał sprawdzić reakcje serduszka. Mały tez gwałtownie się ruszał w brzuchu ale potem zawsze wszytsko wracało do rónowagi. Tak więc nie martw się i ciesz się niespodzianką. Moje drugie dziecko całą ciążę się ukrywało, nie chciało się obrócić i niespodzianka była - cócia :D

Gość monikaameryka
Mnie powiedzial, ze 80% corka aczkolwiek nie jest przekonany. Na 1 USG dziecko bylo strasznie ruchliwe a teraz chyba spiace bo widzielismy jak ziewa. Robilam to 4 D usg i moze lekarzowi zalezalo zeby jak najlepsze zdjecia zrobic. W kazdym badz razie nikt mi wczesniej nie powiedzial ze to normalne i stad moja panika. Zreszta widzialam mine meza ktory tez byl troszke zszokowany...:)

Gość sdfgh
No ale jak widac postępowanie lekarza było normalne :)

Gość normalne postepowanie lekarza
buhahah:) toż oni wszyscy są nienormalni:)

Gość trusk.aweczka
monia ja też z krakowa i również w 19 tyg;-) gdzie robiłaś usg? jak nazywał się lekarz? ja wybiaram się na 3d za miesiac

Gość monikaameryka
Lekarz nazywa sie Bodzek w przychodni Pro Bono. Mnie kazal lekarz byc przed 21 tygodniem .