Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doti.....

czy mozna u dwumiesiecznego dziecka

Polecane posty

uzywac wodnego roztworu gencjanowego na plesniawki ? bo kupilam uzywalam aftin do tej pory ale co posmaruje to po jakims czasie wychodzi mu wiecej .a moze znacie jakies inne skuteczne na to sposoby z gory dziekuje za odpowiedzi

nie trzeba smarowac tylko psikasz a to sie rozpyla w całej buzi.tylko poszukaj onfo czy juz mozesz to stosowac, bo ja nie pamiętam od kiedy

Gość doti można
z tym że nie wiem czy to az tak skuteczne. Przemywaj dziecku paluszkiem buzke codziennie zwyklą wodą, jesli karmisz piersią to ten aftin mozesz samrowac sobie na sutki codziennie raz a pozniej zapobiegawczo raz w tyg a jesli nie karmisz piersią to zobacz tym fioletem i koniecznie pamietaj o higienie jamy ustnej dziecka. Poza tym sa w aptekach rozne środki i na jedno dziecko pomaga a na inne nie dlatego musisz sprawdzac. Ja bym poszla do apteki i pogadala z farmaceutką - ja jak mam watpliwosci to wlasnie tak robie i zawsze jest git :D

dzieki sprubuje narazie jest na tyle dobrze ze go to tak nie boli bo je normalnie i nie placze ale ma tego coraz wiecej niewiem od czego przeciez po kazdym jedzeniu wyparzam mu butelki i smoczek tez :(

Gość ale obrzydliwe sa dzieci
bleahhhhh... jak wy sie nie brzydzicie

Wiesz co, mi pediatra polecił żeby zanim się posmaruje pleśniawkę postarać się trochę tego białawego nalotu zeskrobać paznokciem i dopiero potem posmarować. Nie wiem na ile to skuteczne i wykonalne bo moja mała nie miała jeszcze pleśniawek.

Kup tą szczoteczkę na palec i myj dziecku nią buźkę choć nie ma jeszcze ząbków. Samą wodą przegotowaną nawet możesz ale myj regularnie po posiłkach

czesc:) moja Wikusia tez miała pleśniawki w 9 miesiącu, smarowałam jej aftinem ale nie pomagało a poza tym nie mozna tym długo smarowac bo mozna zatruc organizm tak na ulotce wyczytałam i nie wiem czy dwumiesiecznemu dziecku mozna to podawać, potem dostałam Nystatyne ale jest na recepte to jakis antybiotyk fakt pomogł lepiej niz aftin chociaz miała jeszcze przez pare dni to jej juz sama sucha pieluszka tetrowa czysciłam buzke i ładnie ten nalot schodził a teraz juz nie ma:)chociaz ta nystatyna to tez nie wiem czy moze byc stosowana u takego maluszka. Słyszałam ze podobno dobry sposób to siuskami małej/małego pozna posmarowac w srodku buzie i ze to pomaga, trzeba zostawic na noc w pieluszce troche tetrowej a potem rano posmarowac, to troche obrzydliwe naszczescie nie musiałam tego robic ale kolezanki tak robiły i pomogło:) a najlepiej jak udasz sie do lekarza on Ci doradzi najlepiej:)