Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bochenka 28

Dziecko zje a za chwilę budzi się z płaczem

Polecane posty

Gość Bochenka 28

Mój syn z tydzień kończy 4 miesiąc. Od kilku dni po tym jak zaśnie z wielkim trudem o 19 budzi się z płaczem o 22. Myślałam, że jest głodny ale nie jest. Nie wiem co mu może być. W nocy też po karmieniu zaśnie z za chwilę się budzi z płaczem. Daję mu wtedy smoczek i uspokajam go aż zaśnie. Zauważylam też, że przyciąga nóżki do brzuszka. Może to gazy? Ale skąd te gazy? Zauważyłam też białą plamkę na dziąsłach i coś mi się wydaje że ząbki mu zaczynają wychodzić. Na dodatek kupki się zrobiły gęściejsze i robi jedną na dzień, poza tym puszcza śmierdzące bąki. Doradźcie co to może być bo ja już nie wiem. Jutro idziemy z nim do lekarza. Był pogodnym maluszkiem a teraz go nei poznaję.

Gość Bochenka 28
Nikt nie miał takiego problemu?

moja ma 10 miesiecy i nadal budzi sie z placzem co 2 godziny. Glodna nie jest. Nie masz wyjscia tylko tulic i uspokajac...

miałam/mam to samo, ale jest lepiej, leczymy sie na refluks. zrób usg brzuszka pod kątem refluksu.

Gość zmieniam zdanie
to na pewno nie kolki? Spróbuj przed każdym posiłkiem dawać kilka kropel espumisanu, simetikonu lub innego pochodnego.

Gość Bochenka 28
Też myślałam, że to kolki ale pod koniec 4 miesiąca? Wcześniej nie miał takich problemów. A może to ząbki? Zoatsje mi chyba tylko wizyta u lekarza

Gość Bochenka 28
paula01 - a skąd wiedziałaś, że to refluks? jakie były u was objawy?

bo budził się co chwila z płaczem. Sprawdziłam wszystko u neurologa, laryngologa i na usg - wyszedł refluks.

Gość Poaranczowy gość
Wygląda mi to na gazy.... A odbija po jedzeniu? Może jak się obudzi z płaczem to pomasuj mu bruszek.

Gość agusia_aaa
moja córeczka też tak miała. okaząło się, że to gazy. Zaczęła się budzić znowu jak skończyła 11 miesięcy. |Robiłam różne badania i wychodziło że juest zdrowa więc do dziś nie wiem skąd te krzyki w nocy. może coś jej się śniło...? trwało to do 18 miesiąca :( może nie co noc było aż tak źle, ale często.

Gość taka sobie z glogowa
moga to byc gazy albo dzidzia sie dobrze nie odbekala, ja mialam proble taki z mala, budzila sie z placzem, bralam na raczki w pionie byl bek i spokoj, ale tez moga to byc zabki, corcia tez na zabki sie wybudzala, a to juz u ciebie bardziej prawdopodobne bo mowisz ze cos widzisz na dziaslach,a spr dac lyzeczke paracetamowlu w syropie na noc po karmieniu i pamietaj o bekach, jeslidziecko ciprzespi noc po syropku to znaczy ze zabki....