Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość birkaaa

Jak przygotować kaszkę, żeby była nie za gęsta do butelki

Polecane posty

Gość birkaaa

no właśnie jak??

ja bym dala tyle miarek kaszki ile przysluguje na dany wiek dziecka ,jest napisane na opakowaniu i dodala wiecej wody niz w przepisie,:P

Gość birkaaa
hehehe na tak, ale zastanawiam się czy w trakcie ona nie zacznie pęcznieć?

Gość ja pomogę ci na
ale kaszkę to podaje sie juz malutką łyżeczką. Dziucku dajesz kasze od conajmniej 4-6 miesiąca to wtedy juz trzeba uczyc karmic łyzeczką dzieciaczka anie dalej butlą.

na pewno troszke napecznieje,ale nie bedzie taka gesta jak zalecaja ja przygotowywac,bo kaszke jak ktos napisal wyzej podaje sie lyzeczka,smoczki powoduja wczesna prochnice.Kup smoczek specjalny do kaszek,tam jest inna dziurka ,a moze jz masz????????nie wiem

Gość birkaaa
moje dziecko ma 4,5 miesiąca cały czas było na cycku dopiero teraz przeszło na sztuczne i jeszcze nic nowego nie wprowadzałam. Chciałam podac kaszkę aby lepiej spało, ale łyżeczką to będzie masakra ;) mogę spróbować ale boję się że się nie naje:)

Gość birkaaa
próchnice?? przez smoczek? Czy kaszkę? Czy smoczek i kaszkę??:)

Gość slepaczka
poco w 4 miesiącu przechodzic z cycka na sztuczne? nie lepiej do 6 miesiąca jeszcze pocyckac? poco wydawac kase na sztuczne mleka?

Gość birkaaa
no tak bym zrobiła gdyby mleko mi nie zaczęło zanikać:( Teraz podaje mu cyca tylko w nocy a w dzień susza, do tego to nocne też nie jest najlepszej jakości bo rano jest bardzo głodny, także nie mam wyjścia.

tak,dlatego poleca sie karmienie lyzeczka,wiadomo,ze mleko podaje sie przez butle i smoczek,ale zbyt nagminne uzywanie smoka powoduje prochnice,tak mnie oswiecal nasz lekarz pediatra,mieszkam w niemczech,moze tu maja taka teorie??????????????nie wiem,ale znam dziewczynke,ktora obecnie ma 6 lat i wszystkie zabki sztuczne na przodzie,majac 2 latka miala prochnice wszastkich zebow,w sumie to juz prawie ich nie mial ,w buzi bylo czarno od prochnic,ale dzien w dzien ,doslownie przez caly dzien chodzila z butla w rece i popijala wode ze smoczka ,nawet nie soczki tylko wode,i co?????????????????? Z butla sie nie rozstawala,hmmmmmmmmmmmmmmm

Gość birkaaa
to może zaczniemy trenować z łyżeczką. Pewnie będzie wesoło:) A gdzie mieszkasz w Niemczech? Bo ja w Monachium:)

skoro,masz zamiar przejsc na sztuczne karmienie,to ja na poczatek proponowalabym robic mleko modyfikowane wedlug instrukcji i dodawac do niego okolo 2 miarek kaszki albo kleiku.Dziecko wtedy bedzie bardziej syte i moze lepiej pospi w nocy

Gość birkaaa
no kawał drogi:) Może zacznę od kleiku do mleka ale szukałam jakiś info gdzie mogę kupić i tylko znalazłam, że w aptece, chyba dzisiaj kupię i dodam małemu na noc:)

Gość birkaaa
a jakiej firmy kupujesz kleiki i kaszki?? Bo ja nie mam doświadczenia, na razie je tylko mleko Nestle Beba I nie wiem jak jest kleik po niemiecku Reisschleim? To jest ryżowy ale w Polsce widziałam, że są jeszcze kukurydziane, tu też można takie dostać??

mojej małej kupilam smoczek do kaszki ale nie chciala pic z butli :) teraz pieknie wcina kaszke łyzeczką ma 5 mscy

Gość Fasolka--- o żesz ty moj
moja pije kaszke z mlekiem, na 180 mil daje 2 lyzki tego i 3 tego. ale musi byc wiekszy smoczek. mala ma 9 miesicy

Gość Fasolka.--- o żesz ty moj
sorrki 3 na 3 jej daje

Gość birkaaa
chyba też zacznę dawać łyzeczką, bo przecież musi sie w końcu nauczyć, tylko nie wiem czy trening stosowac na noc?? Chyba nie bardzo, bo to go może tylko wkurzyć;) Właśnie zastanawiałam sie jak to jest z tymi firmami, czy mozna mieszać, ale właściwie to dlaczego nie.

ja robie jak fasolka....o zesz...............robie mleko modyfikowane,200ml wody i 7 miarek mleka i dodaje 2-3 miarki kaszki. Sama kaszke na wodzie podaje rzadko,tez mam wiekszy smoczek moj ma 10 miesiecy wiec je juz inne rzeczy, u nas karmienie lyzeczka od 4 miesiac odnioslo sukces,musisz przyzwyczajac dziecko do karmienia lyzeczka.

na noc kaszke,podawalbym przez butle,lyzeczka to go moze wkurzyc ,tymbardziej,ze jeszcze nie mial treningu:P Moj czesto zasypia prawie przy wieczornej butli,odkladam go i spi do rana ,cala noc bez karmienia

Gość Fasolka.--- o żesz ty moj
DODAM, ze moja mała je slicznie lyzeczka ze sloiczkow itp, ale kaszke daje jej z mlekiem bo jest gesciejsza, smaczniejsza. Dziecko wiecej sie naje niz samym mleczkiem

ja tez po prostu zageszczam mleko kaszka zeby bylo bardziej syte.bedzie dobrze ,jak poczuje "gloda"to zje i z lyzeczki:P zartowalam,nauczy sie malutki nie martw sie,ale na noc nie eksperymentuj z lyzeczka

Gość gość
Hej jak przygotować kaszkę na mm ? Mała ma 6 miesięcy ile 180 ml

Gość Nasti
Dnia 29.04.2009 o 13:34, Gość birkaaa napisał:

moje dziecko ma 4,5 miesiąca cały czas było na cycku dopiero teraz przeszło na sztuczne i jeszcze nic nowego nie wprowadzałam. Chciałam podac kaszkę aby lepiej spało, ale łyżeczką to będzie masakra ;) mogę spróbować ale boję się że się nie naje:)

Moja ok 4miesiaca zaczęła jeść kaszki ale łyżeczka od razu nie posmakować jej przez smoczek a samo mleko ma jako picie Odrobina cierpliwość do karmienia łyżeczka a wyjdzie później na plus