Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krima

czy jeszcze jeździ się w podróże poślubne czy raczej to przeżytek?

Polecane posty

Gość krima

jak to jest? pytanie jak w temacie, naprawdę mnie to ciekawi, część znajomych wykupuje wycieczki w biurach a część mówi, że wolą za jakiś czas, na spokojnie gdzies pojechać

Gość ania656
my jedziemy na podróz przedslubna : w wakacje w lipcu a slub mamy w pazdzierniku nastepny wyjazd za rok w wakacje :) ale to ze wzgledu na moja prace - nauczycielka :)

Gość ala ma kotaaaa
My po ślubie jedziemy do Zakopanego, chcieliśmy gdzieś dalej ale poczekamy z rok może ceny i waluta wreszcie się uspokoją :)

my normalnie 2 dni po slubie wylatujemy. oczywiscie o ile znajdziemy taka oferte. ale taki jest plan na dzien dzisiejszy. zaczynamu szukac od przysszlego tyognida

Ja byłam w podróży poślubnej miesiąc po ślubie. Kładłam nacisk na to by po ślubie wyjechać jak najwcześniej to możliwe, żeby odetchnąć od tych wszystkich przygotowań itd. Niestety wyjazd był nieudany, ponieważ mój mąż myślami był w pracy. Namówiłam go na ten wyjazd i żałuję, bo moment nie był dla niego odpowiedni. (kłopoty w firmie) Efekt kłótnie w trakcie podróży. Obiecał mi teraz drugą podróż poślubną z prawdziwego zdażenia.

Gość gagajaga
my bylismy 2 dni po slubie, bylo booooskoooo, taka przekladana to czesto juz traci ten niezapomniany urok poslubnej wlasnie ....

my czekamy na jakąś ciekawą ofertę last minute :) więc nie wiemy dokładnie jak będzie, kiedy i czy się uda...

Gość dfgfg
Myśle ze to zalezy czy kogos stac na wycieczke czy tez nie. Ja osobiscie gdybym miala nawet fundusze wolalabym nigdzie nie wyjezdzac zamknac siw czterech scianach z mezem i cieszyc sie miesiacem miodowym badz wyjechac gdzies na pare dni ale naprawde gdzies blisko. Mysle tez że podróze poślubne już nie sa tak popularne jak kiedys, z moich znajomych raczej nikt nigdzie nie wyjechal.

Gość narzeczona__
my jedziemy na ....wycieczke poślubną :) na tydzień w Bieszczady, do zaprzyjażnionej leśniczówki :)

My byliśmy w podróży poślubnej niecały miesiąc po ślubie. Wybraliśmy termin by było to możliwie jak najszybciej po ślubie . Było pięknie i teraz to wspominam jako właśnie podróż poślubną a nie wczasy jak każde inne na które się jeździ w dowolnym czasie.

My pleciemy dopiero 4 miesiace po slubie, bo musimy poczekac zeby byla odpowiednia pogoda tam gdzie się wybieramy, tzn poza porą deszczową

Gość motylek_85
My lecimy w podróż poślubną półtora miesiąca po ślubie ;)

Gość marzu
a ja bylam na teneryfie na wyprawie dlugo poslubnej bo poltora roku po slubie z mezem odsiwezylismy sobie wspomnienia nacieszylismy soba odpoczelismy od stresow i od razu przekazuje caluski pani kasi z alfy ktora nam przygotowala niespodziankowy torcik na kolacje :):):)

Myśmy tydzień po ślubie pojechali powłóczyć się po Polsce, i fajnie to wspominam, dużo jest u nas ładnych miejsc, wartych zobaczenia.

Gość aniśkaa
znam panią Kasię, mieszka na Kanarach już sporo czasu i dalej pracuje dla alfy?? super kobietka, bardzo miła i pomocna :)

Gość my nie pojedziemy ze względów
dwóch. jeden finansowy- zależy nam na kasie, zbieramy na samochód, jest on nam bardziej potrzebny niż wycieczka. drugi powód to urlop- ja muszę wziąć 10 dni w innym terminie i 2 na okres ślubu i zostanie mi tylko 8 na rozłożenie do końca roku, więc na podróż szkoda je przeznaczyć.do tego narzeczony będzie miał problem z urlopem bo jak dobrze pójdzie dopiero zacznie pracę, więc za wiele mu nie dadzą. może dopiero w okresie bożonarodzeniowo sylwestrowym pojedziemy w góry albo gdzies dalej w przyszłym roku.

my pojechaliśmy w 2 dni po slubie, było extra :)

Gość brightwings
my bylismy miesiac po slubie i tez bylo fajnie ;) chociaz zadne z nas nie traktowalo to jako podroz po slubna, dla nas byl to po prostu wyjazd w nowe sliczne miejsce by sobie pozwiedzac i poodpoczywac ;)

Gość qnia
tez pamietam rezydentke alfy z kanarow ;-) . dobre wrazenie z zamawiania wycieczki w biurze podtrzymala na miejscu swoja osoba. w porzadku przez caly wyjazd.

Gość pppddf
a moze to biuro ma takiego dobrego przewodnika w egipcie bo tam sie wybieramy po slubie :)

Gość za bardzo się spłukaliśmy
kosztami weselnymi, więc pojedziemy dopiero jesienią. nie chcemy się zadłużać.

my mamy ślub 8 sierpnia a w podróż wylatujemy 12 sierpnia, chcieliśmy zaraz po, żeby odpocząć i nacieszyć się tylk sobą, zaraz po powrocie idziemy też na ślub i wesele do znajomych:)

Gość Santill
A co sadzicie o wyjezdzie z lastow? Kolezanka spytala sie mnie czy wypada jej zaproponowac mezusiowi kupno czegos taniej w biurze. Wczesniej naciskala na wyjazd, ale chyba musza taniej sie zorganizowac...

Gość większość wybieraz wycieczki
last minute.;) po co przepłacać?

Gość MarikK1A
Nie każdy może wybrać lasta ze względu na to, że datę urlopu podaje się parę miesięcy wcześniej i trudno wtedy w nerwach polować na last minute, łatwiej wykupić ze dwa miesiące wcześniej i mieć zaplanowane. W każdym razie dużo osób lubi na spokojnie wyjeżdzać na urlop :):):)

jeździ się :) my mamy ślubw sieprniu, więc jeszcze w grudniu wykupiliśmy soebie wycieczkę first-minute na wrzesien na teneryfę :D teraz za tę samą wycieczkę zaplacilibyś my prawie 2 tys. wiecej

a my pojechalismy 3tyg po slubie, sami zaplanowalismy ja wczesniej jakies 4mce i przywiezlismy tez planowana pamiatke :D mnie sie baaardzo podobalo:)

dziewczyny a z jakich biur podrozy korzystacie lub skorzystalyscie? ktore mozecie polecic?