Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drezyna

Nie jestem pasztetem, nie jestem glupia, ale mam niefart

Polecane posty

Gość ofermm a
malesio, czy ty nie jesteś przypadkiem jakieś alter ego picusia który pisał podobne egzaltowane idiotyzmy w paru innych tematach? styl macie identyczny po prostu.

Gość podręcznikowawiedza
wiesz melesio mogę się mylić ale mam wrażenie że nie rozumiesz swoich słów i równie dobrze masz sprany mózg jak ci sprzed TV niewiele was różni

Gość Melesio
ofermma daj sobie spokoj, ty zupelnie nie lapiesz o co chodzi, napisalem ci niemalze wprost, dosadnie, cwicz tam sobie swoje zacietrzewienie raczej, bo daleko ci jeszcze aby pojac tak proste prawdy o zyciu. Zyj sobie i dostosowuj sie do wszsytkich nowych trendow i mod. Ja wyrazilem tylko swoja opinie z ktora zgadza sie niewiele osob, al enie przeszkadzdami to bo wiem jak te osoby zyja i wiem jak zyja osoby ktoresie ze mna zgadzaja, araczej z tym czym sie wspolnie zgadzamy. Nie jestem zadnym picusiem ani jego alter ego, a jezeli taki byl to znaczy ze tez mial poukladane w glowie a nie fiubzdziu i kit z TV. @ podręcznikowawiedza mozesz sie mylisz a moze nie, poki co zadnych argumentow tylko ataki na mnie jakims dziwnym trafem... widac trafilem w czuly punkt. I bardzo dobrze nie czuje sie winny.

Gość ofermm a
picuś, nie ściemniaj że to nie ty. teraz to już jestem na 100 proc pewien. piszesz dokładnie te same brednie okraszone tekstami o mass mediach jak i tam.

Gość Melesio
Ofermma zrob w takim wypadku dochodzenie... ale widze ze z toba cos nietak, bo pisze ci wprost ze picuś to nie ja a ty dalej swoje... także żegnam cię a o masmmediach to nie są żadne bzdury. Co zaś się tyczy badań to zapoznaj się z nimi, dla mnie nie są one dla mnie wyrocznią a tylko dostarczają pewnych danych które dopiero w odpowiednim świetle stają się jasne. To jest wyższa psychologia, ale widzę że ty jesteś w stanie zrozumieć tylko prostackie prymitywne prawdy. Póki co sam nic nie napisałeś a atakujesz mnie. Nie wiem jaki to ma sens, jeżeli masz lepsze rady to pisz, forum otwarte i autorka jeżeli stweirdzi że piszesz mądrze i masz racje przyzna ci rację. Ja się zgadzać nie muszę tak jak i ty tylko że ja się nie zajmuję twoją osobą bo może nie zauważyłeś ale nie o ciebie tutaj chodzi. Żegnam

Gość Drezyna
Melesio dobranoc 🌻 :)

Gość podręcznikowawiedza
Melesio może i czuły bo lekką ręką idzie Ci ocenianie społeczeństwa a nawet gardzenie nim podszyte jest to jakąś agresją.... a to nie w nim jest problem jak sam wiesz miejsce które będzie "naszym" miejscem na ziemi nie jest zależne od tropików czy gór od takich ludzi czy innych

Gość ofermm a
picuś, napisałem ci już, opowiadasz banały. rzeczy oczywiste z których nic nie wynika, jakieś swoje własne, niedorzeczne wnioski. walisz tych banałów po kilkadziesiąt linijek a każda następna tak samo trywialna jak poprzednia. już nie mówiąc o twoim prostackim chamstwie skierowanym do mnie osobiście.

Gość Melesio
@ podręcznikowawiedza Tak racja, najepiej to się udusić w imię społeczeństwa. Fajne teorie ale jakby trochę zalatują trupem. No cóż niektórymjeszcze się po nocach śni kolektyw i hasła Wolność Równość i Braterstwo które są w rzeczy samej ich zaprzeczeniem. Ja nie oceniam żadnego społeczeństwa i nie idzie mi to łatwo, oceniam raczej kondycję ludzkości jeżeli tak to chcesz górnolotnie nazywać, nie ja pierwszy i nie ostatni, nie ma to zresztą większego znaczenia ponieważ niczego to nie zmienia i nie chodzi tutaj o żaden kopiec jakieś wyimaginowane dobro społeczeństwa tylko o jednostkę. A co do ogólu to się już odnosiłem, jak kto woli przeżyć swoje życie w zakłamaniu i z przytępionymi instynktami to jego wybór, jest aż nadto możliwośći aby sobie fundować takie "NORMANLNE" życie. Smacznego. @ Ofermma Żegnam, proszę się mi nie kłaniać @ Drezyna Racja. Dobranoc, najwyższa pora na sen.

Gość podręcznikowawiedza
poza tym mówisz o prawdzie szczerości tymczasem twoje słowa brzmią jak z elementarza o filozofii suche zimne nie klepiesz tymi słowami autorki po ramieniu nie rozmawiasz podajesz jej kolejny schemat takie są moje odczucia ale mogę się mylić Kiedyś by ucieknąć od cierpienia wpadłam z jednego gówna w drugie chciałam tylko na zapas "uchronić" Drezene branoc

Gość podręcznikowawiedza
każdy ma swoją ciemną stronę to chyba jasne... świetnie mieć świadomość tego co nas otacza tylko bez nienawiści a u ciebie ją wyczuwam szóstym zmyslem mozesz sie smiac

Gość Melesio
Nienawisc jest tylko we mnie do glupoty i zlych postepkow, a nie do ludzi. Kazdy wybiera sam ale nie ukrywam ze nie podobaja mi sie wlasnie te wszsytkie filozoficzne, szczegolnie tej rzekomej filozofii madrosci. A glownie materializm. Ale to nie jest znowu nic nowego, to sa proste prawdy o zyciu. A to ze ktos chce wyjechac na wies, uciec od tego zgielku to tez nie jest zaden wymysl, coraz wiecej ludzi o tym mysli i wyprowadza sie za miasto gdzie moze od tego odpoczac, nabrac dystansu. Nie po to aby sie tam zaszyc jak w jakiejs klatce tylko po to zeby sie uwolnic od tych wszsytkich sztucznych trudnosci i zawilosci ktore ludzie sobie tworza w imie roznych ideologii, a to socjalizm, a to komuniz, a to liberalzim itd. itp. A moje przemyslenia nie pochodza z zadnej z tych filozofii tylko z doswiadczenia. I sa moimi przemysleniami ktore zreszta dziele z wieloma roznymi osobami.

Gość ofermm a
to nie jest elementarz filozofii tylko idiotyczne przekonanie picusia o własnej wyższości nad innymi. nad tymi którzy żyją "w zakłamaniu", "z przytępionymi zmysłami" czy "pod wpływem mass mediów". no i przecież on w ogóle przedstawia nam tu "wyższą psychologię". nie wiadomo czy się z niego śmiać czy nad nim płakać. pewnie gdyby nie był taki zapatrzony w siebie to stwierdził bym że jest biedny i trzeba mu współczuć. jednak ze względu na jego przekonanie o własnej wyższości pozostaje mi się tylko dobrze bawić przy kretynizmach które wypisuje.

Gość dorejuye
ciekawa romowa 'kilku osob'

Gość Drezyna
Melesio, olsnienie przypomnialam sobie, jakis czas temu szlam bardziej swiadomie przez zycie, wpadlam bo chcialam poczuc jak to jest zyc zyciem jakiego oczekuja od nas inni, zapominajac o mojej drodze ...i rzeczywiscie od tego momentu po malu wszystko zaczelo sie walic .... Matko, to jest wszystko proste ale jak trudno odroznic co jest dla nas dobre

Gość Drezyna
podrecznikowawiedza dzięki! :) lubie ten kawalek jak Ty wyszlas ze swych problemow, jesli moge spytac

Gość testylna czerwonka
Drezyna znajdź sobie jakiś cel w życiu i dąż do niego uparcie. Miałam podobnie i praca nad sobą nie dawała efektów,potem znalazłam cel w życiu i wiele lat dążyłam aby to osiągnąć.To sprawiło że moje życie stało się ciekawe,a gdy już osiągnełąm ten el bez trudu potrafiłam postawić sobie następny.

Gość Młody prawiczek
Drezyna jestes w koncu pasztetem czy nie, głodny jestesm i chcialem se zrobic kanapke z tobą :)

Gość Drezyna
wiem o czym mowisz, bo ostatnio zycie zmusilo mnie do tego ze moj talent do ktorego sensu nie bylam przekonana, stal sie tym celem chyba nawet glownym i jedynym na ta chwile wole sztuke, nic mi jej nie zastapi, nigdy nie opusci, zawsze bedzie we mnie i bedzie dawala mi sile i wiare chodzi generalnie o to ze nawet jesli umie sie dostrzegac dobro , piekno swiata ale na okolo pelno rzeczy sytuacji zlych to juz nie jest tak ciekawie dziekuje wszystkim zyczliwym za rady naprawde to dla mnie wazne

Gość testylna czerwonka
No i od tych złych żeczy trzeba się przyzwyczaić,bo innaczej się nie da a piękno ma dac nam siłe aby każda zła żecz na naszej drodze nie sprawiała że upadamy tylko że umiemy ją wyminąć. Cel i osiąganie go leczy nas z wszelkich kompleksów,nawet jak nie jest do końca osiągnięty,nawet jak jesteśmy w połowie drogi do niego ale powoli posuwamy się na przód.

Gość Drezyna
czesto fiksuje sie w mysleniu ze jak czegos nie zrobie w swym dzialaniu świetnie nie podejmuje walki wogole. to jest mocno ograniczajace ale walcze z tym niestety kiedy popadam w pesymizm nie umiem dostrzegac dobrych stron, mysle ze ze to zwiazek z biochemia mozgu

Gość podręcznikowawiedza
Ja? ja jestem ruiną która powoli się odnawia za dużo było błędów za mało woli,za mało pokory Różnie to bywa,stare nawyki czasem powracają. Ważne są dla mnie czyny zgodne z własną drogą życiową. Proste banalne rzeczy, codzienność zwykłość dnia w którą można wprowadzić magię. Świadomość tego co nas otacza Życie z ludźmi i dla Nich... Nie tworzę w głowie utopia-world :classic_cool: ;) Pewnie żadna hiper-super-mega pozytywna myśl nie wpłynie teraz na Ciebie,czekanie na CUD też niczego nie zmieni... ale spójrz na swoje JA powiało Melesiem ( żart Melesio ;) ) nie uciekaj od siebie,nie doszukuj się depresji itp. Zacznij od nowa, musisz się ośmielić Przebacz sobie i innym

Gość podręcznikowawiedza
myślę jeszcze o Tobie Drezyna :) do złotego środka musisz dojść sama, spróbuj może myśli wcielić w czyny nie oczekuj nic w zamian nie czekaj na zmianę świata i ludzi

Gość Drezyna
podrecznikowawiedza ja trzymam kciuki zeby Tobie tez sie wszystko ulozylo U mnie jest tak, ze po pewnym czasie dojrzewam powoli do zmiany, cos zaczyna sie ukladac, myslenie zaczyna powoli kierowac sie na pozytwyne tory. ale to zajmuje troche, potem przychodzi dzien - ze jakas rozmowa, sytuacja i olsnienie totalne, dostaje takiego powea, sily motywacji odwagi, ze idzie wszytsko idealnie. Rozumiem ze tez jestes po przejsciach ...

Gość podręcznikowawiedza
:) dzięki noo, te "przejścia" to staranne długoletnie pielęgnowanie ogrodu strachu ... Idealnego stanu ducha to chyba największy guru nie posiada każdy ma swoje "odpały" normalna sprawa,ważne tylko by nietrwały za długo no i to olśnienie,trzeba szukać rozwiązań poznawać siebie rozmawiać z sobą nie jęczeć nie użalać się nie szukać usprawiedliwienia poprzez obciążanie winą "tego co nas otacza" m.in.ludzi tych bliskich czy już odległych czy tam ogółu społeczeństwa nie wcielać się w etykietki bo ja jestem z tej grupy która tak ma i tak już pozostanie,nie i nie wygranej trzeba a kurde zrozumienia no coś w tę mańkę ;) Spadam, wiesz że o 4:30 wrony potrafią oddać teatralny lot nad moim balkonem :) w połączeniu szarofioletową ulicą, różowym prześwitem i drzewem rozdartym daje niesamowity efekt ! ciekawe co robią wrony u Ciebie (?) ;) A napisz jak będziesz miała czas co tworzysz

Gość podręcznikowawiedza
o * 5:30 a później budzą się gołębie i tak właśnie powstaje chaos :D

Gość Drezyna
Strach, wiem jak bardzo jest hamujacy, jak zamyka na swiat ... czy to facet byl "wywolywaczem"? Wron u mnie mało, za to mam uczte dla ucha - slowik niedaleko uwił gniazdko Zreszta, czemu o tej porze nie śpisz?;) i gdzie tyle ptactwa :P Co tworze?jakies bazgroły :P choć to dopiero początki sprawia mi wielką radochę Milego !

Gość Melesio
I jak Drezyno sie miewasz, juz lepiej? Piszesz ze strach jest hamujacy i zamyka na swiat... owszem jezeli sie mu poddajemy, ale strach moze byc rowniez wyzwalaczem bardzo tworczego podejscia do zycia i jest wrecz motorem napedzajacym inteligencje. Oczywiscie kiedy jest tak przemozny ze hamuje nas i blokuje wrecz totalnie moze byc destrukcyjny. Ale taki strach o ile wystepuje jest zawsze zwiazany z naduzyciem przez drugiego czlowieka. To jest istotne.

Gość Drezyna
Cześć Melesio rzeczywiście przez kilka dni było zdeycdowanie lepiej, a potem znów krach myślę, że na stale dobrze będzie kiedy sie porzadnie zmobilizuje do konkretnych zmian a do tego tez trzeba dużo siły - takie ze tak powiem bledne kolo ktorego narazie nie moge zatrzymac moj strach wlasnie jest napedzany osobami drugimi i jest to o tyle trudne zupelnie sie odciac, gdyz jest to rodzina . Ale juz jestem w tej kwestii na dobrej drodze A co u Melesia?