Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona_na nie

Aera teint mineral - zaskoczona!

Polecane posty

Gość zaskoczona_na nie

Witam! Mino 27 lat mam cere problemowa (lekko tradzikowa). Szukalam lekkiego podkladu na lato - kupilam aera teint mineral i jestem niemile zaskoczona. Owszem - puder wyrownuje koloryt cery ale po zmyciu go zauwazylam liczne male krosteczki. Czy to mozliwe,ze ten podklad zatyka pory? Tyle dobrodziejstw o nim slyszalam a jestem zaskoczona jego dzialaniem. Albo ten puder mineralny jest zly dla mojego typu skory albo klade pod niego nieodpowiedni krem. dziewczyny - podzielcie sie opiniami odnosnie tego kosmetyku. Czy tylko ja wyrzucilam pieniadze w bloto?:(

Gość kxfmdkfvmdk
Możliwość nr 1. Zapewne Vichy nie robi prawdziwego podkładu mineralnego, radziłabym przeanalizować skład pod katem zapychających składników. Możliwość nr 2. Podkłady mineralne mają to do siebie, że mogą powodować fazę oczyszczania skóry - czyli prosto mówiąc, następuje wysyp, bo skóra się oczyszcza. Po jakimś czasie powinno przejść.

Gość ja do 30 roku zycia
nie uzywałam podkładów, bo co takowy na twarz nałozyłam od razu miałam pryszcze. Potem znalazłam jeden kompaktowy (3 w 1) , który działał dobrze,ale juz go nie produkują. Działo sie to wszystko kilka lat temu, więc mozna powiedzieć,ze kosmetologia troche naprzód poszła. Tak czy inaczej teraz mam juz wiek "odpowiedni", skórę bardziej wysuszona i nie mam problemów z podkładami

Gość zaskoczona_na nie
Z tym oczyszczaniem skory pod wplywem pudru mineralnego troszke mnie zaskoczylas. Dodam,ze w okresie jesienno-zimowym uzywalam Dermablendu i bylam b. zadowolona. Teraz jest jednak za goraco by klasc na twarz "ciezkie" pudry czy fluidy. Prosze o komentarze tych,ktorzy uzywaja aera teint mineral.

Gość kxfmdkfvmdk
Nie znam się na składzie, ale wygląda całkiem ok, więc obstawiałabym, że jednak cię nie zapchał, a właśnie skóra się oczyszcza. To opis oczyszczania skóry pod wpływem formuły intensiv podkładu mineralnego EDM (z wizażu): "Ja po kilku uzyciach formuly intensive mialam wrazenie, ze widze tendencje do zapychania, drobna kaszka, jakies rozowe gule podskorne, ktore potem same z siebie znikaly, itp (cera byla wtedy w bardzo dobrym stanie, wiec zauwazylam roznice na minus). Odstawilam i uzywalam tylko sporadycznie. Dwa tygodnie temu zaczelam uzywac podkladu intensive codziennie i nagle wszystko sie uspokoilo, cera utrzymuje dobra kondycje". Ja od siebie mogę dodać, że też mi się zdarzyło - na czole i na brodzie, przez jakieś pierwsze 2-3 tygodnie. Teraz jest już ok, cera wygląda dużo lepiej niż zanim zaczęłam używać minerałów i mam wrażenie, że 'oddycha'. Polecam ci albo odstawić na jakiś czas i spróbować znowu za np. tydzień, albo używać dalej - zobaczysz, czy skóra się uspokoi.

Gość zaskoczona_na nie
Dziekuje za info. Prawde mowiac chetnie bym sprobowala uzywac tego podkladu mineralnego nawet kosztem "wysypu" ale moja praca wymaga nienagannej prezencji wiec... Jedyne wyjscie to..stosowac go kilka razy w tygodniu (2-3) az skora sie uspokoi. Pozdrawiam i czekam na inne komentarze.