Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaamama

Katowice Raciborska-która z Was tam rodziła??

Polecane posty

Gość magdaamama

Dziewczyny za dwa miesiace mam termin-bede rodzic na Raciborskiej.Moze któras z Was tez tam rodziła i moze podzielic sie swoimi przezyciami:) Jak z opieka w czasie porodu, jakie połozne no i w ogole jak to wszystko tam wyglada.Dodam ze to mój pierwszy poród,mam zamiar rodzic z ZZO. Pozdrawiam.

Gość magdaamama
up

Gość sandra1311
z tego co słyszałam to nie jest zle,napewno jest dużo lepej niż jak było kiedyś.moja znajoma też tam rodziła i wręcz była zachwycona,ja ze swojej strony zaopserwowałam napewno że jest po remoncie,jest czysto i ogólnie jako szpital jest przyjazny.jeżeli chodzi o opieke to na porodówce podobno jest ok natomiast na ginekologi siostry są nie za sympatycznejedynie czym sie zajmują to wyganianiem rodziny z oddziału jak przyjdzie nie w godzinach odziedzintroszke bez sensu to zrobili,a kiedy upomniałam sie o swoje to usłyszałam że mam wracać do sali,nie marudzić i cieszyć sie że jestem przyjęta do tego szpitala bo na moje miejsce jest bardzo dużo chetnych.

Gość magdaamama
sandra dzieki za odpowiedz:)

Gość rodziłam i
rodziłam tam w ubiegłym roku i z czystym sumieniem polecam szpital. Pielęgniarki są bez zarzutu, lekarze poza jedną niesympatyczną babą również. ZZO jest bezpłatne i z tego co wiem 98% kobiet bierze. Sama równiez wzięłam i polecam, zadnych problemów, a ulga niesamowita. Można mieć dwa zastrzeżenia, położne na noworodkowym różne i godziny odwiedzin, kótrych naprawde ściśle przestrzegają i nie ma zmiłuj, że rodzina np z Gdańska przyjechala:)

Gość a ja Ci polecam
szpital na Łubinowej:) Ja tam rodziłam i nie mam zastrzeżeń. Tylko znieczulenie jest płatne ok 500 zł. Osobiście Ci zresztą odradzam znieczulenie, bo to loteria....albo pójdzie gładko, albo skomplikuje Ci tylko poród, z przewagą tego drugiego:( No..ale to Twój w końcu poród, to zrobisz jak zechcesz:)

Gość sandra1311
dziewczyny a powiedzcie jeszcze jak to jest z tym znieczuleniem w jakie miejsce sie je podale i czy jest bardzo bolesne? z góry dzieki za odpowiedz

ja też mam zamiar rodzić na raciborskiej. Prywatnie prowadzi mnie ordynator oddziału, więc wiem, że opieke będę miała dobrą. Słyszałam o tym szpitalu dobre rzeczy, chociaż wiem, że jesli nie ma wyraźnych wskazań, ciążo jest tam lekarzy namówić na cesarkę. O położych również słyszałam dobre rzeczy, chociaż podobno nierzadko daje się im pieniądze (swojej wybranej położnej)

Gość sandra1311
vademecum to jestes w dobrych rekach,znam ordynatora bo jest on znajomym mojego ojca,i spokojnie moge powiedziec ze jest wporzadku koles i jako lekarz i jako człowiek.mnie niestety on nie prowadz ale bardzo bym chciala żeby przyjmował mój poród a na moja gin też nie narzekam.a ty na kiedy masz dokładnie termin?

rzeczywiście musę przyznac, że doktor - odrynator jest super. Jestem bardzo zadowolona, zresztą chyba jak każda jego pacjentka. Wiele sie juz w poczekalni nasłuchałam i naprawdę wszystkie go chwalą i do niego wracają. Dlatego jestem spokojna póki co :) Ja dopiero we wrześniu :)

Gość sandra1311
no to na to wygląda ze to ja zdam ci sprawozdanie z porodu.ja początek sierpnia chociaż mam nadzieje że wyjdzie wczesniej

Gość magdaamama
Ja sprawozdanie zdam Wam w lipcu..albo wczesniej..:) O tym szpitalu słyszałam same dobre opinie wiec stresa mam troche mniejszego:) Pozdrowienia dla przyszłych mamuś:))))

Gość magdaamama
ja jestem z s-ca wiec nie mam tak daleko:)

Gość libra123456789
Z czystym sumieniem mogę polecić. Rodziłam tam 2 miesiące temu. Na położnictwie rewelacyjne pielęgniarki i położne ( gorzej z ginekologią- w większości bez kija nie podchodź). Fajne warunki na porodówce i w pokojach. Wszystkiego dobrego:)

Gość libra123456789
Jeśli chodzi o znieczulenie, to trzeba się tam umówić na konsultacj z anestezjologiem i potem przy porodzie w szystko jest gotowe, jeśli będziesz chciała skorzystać. Zakładanie "oprzyrządowania" do znieczulenia nic nie boli, tylko małe ukłucie i potem już nic:)

Ja rowniez rodzialam na raciborskiej 6 tyg temu. Ogólnie jestem zadowolona. Połozne sympatyczne. Jesi chodzi o ZZO to faktycznie trzeba sie umowic na wizyte z anestezjologiem. Poród rodziny tyko za pozwoleniem ordynatora. No chyba ze sie chodzilo do szkoly rodzenia na Raciborskiej. Myslałam ze bedzie gorzej w tym szpitalu ale tak jak juz pisalam bylam zadowolona. Mozesz sobie poczytac opini o tym i innych szpitalach na stronie fundacji Rodzic po Ludzku http://www.rodzicpoludzku.pl/

Gość 30-latka z okolic Katowic
Witam :) Ja tam rodziłam 2-go syna i jestem bardzo zadowolona.Od pierwszych skurczy do porodu mineło 3 i pół godź.,tak więc szybko poszło :) Wtedy odbiarała mi poród taka starsza Pani Maria,pracowała tam wiele lat,naprawde kobieta do rany przyłóż.Nie mam pojęcia czy nadal tam pracuje. Po porodzie dali mi dziecko na piers i tak dopuki nie wywieźli mnie na sale bym odpoczeła. Pielęgniarki przez cały czas doglądały mnie i pytały jak się czuję.Jedyne co źle wspominam to lewatywa jaką robią przed porodem,za mało płynu'później były jaja :) Dziecko kiedy chciałam to przynieśli,praktycznie przez cały pobyt w szpitalu miałam syna przy łóżku,nawet jak drzemałam,o spaniu jako tako nie ma mowy :D Teraz jestam w ciąży,spodziewam się córeczki,mam zamiar tam rodzić pod koniec listopada jak mam przewidziany termin. POLECAM JAK NAJBARDZIEJ!

Gość małala
Rodziłam synka dwa tygodnie temu, naczytałam się wielu negatywnych opinii o tym szpitalu na forach i jechałam tam z duszą na ramieniu ( chodziłam do lekarza który tam pracuje). Jestem bardzo zaskoczona i to pozytywnie! Opieka nad dzidziusiami rewelacyjna, pielęgniarki super! Szczególnie te młode. Jedynie lekarza trochę mogliby być bardziej rozwięźli jeśli chodzi o informowanie na temat stanu dziecka, mały musiał brać antybiotyk i żadna z lekarek nie poinformowała mnie o tym, dowiedziałam się od pielęgniarki. Trzeba mieć swoje pampersy i chusteczki du pupy. Świetna p.Magda pokazywała nawet jak kąpać dziecko w wanience w domu. Oddział położniczy dosyć...jedzenie wstrętne no i za duża liczba odwiedzających, nie można w spokoju karmić piersią bo ciągle ktoś wchodzi. Ogólnie bardzo pozytywnie! Polecam