Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamamawq

kto ma jedno dziecko i chce przy jednym zostac

Polecane posty

Gość mlodamamamawq

podajcie argumenty dlaczego jedno a nie wiecej

Gość zahirirhaz
bo jedno wystarczy. nie chce wiecej byc w ciazy i rodzic, niechce wiecej spac po 4 godziny na dobe, nie chce wiecej karmic, przewijac, byc caly czas zabiegana przy dziecku, mam 34 lata, boje sie ze dziecko mogloby byc chore - ryzyko rosnie z kazdym rokiem chce moc zapewnic mojej corce wszystko - lekcje jezykow, dobre szkoly, sport; przy dwojce nie byloby mnie stac na to, musialabym wiecej pracowac, a wole czas spedzac z corką, po prostu nie chce miec wiecej dzieci i juz. moze kiedys adoptuje malucha, jesli moje dochody mi na to pozwolą.

Gość no cóz i tak bywa
na dzien dzisiejszy mam synka 9 m-cy ma i nie chce wiecej dzieci moze to trochę egoistyczne ale podobnym przyczyn do poprzedniczki ale z drugiej strony nie chce zeby moj syn był jedynakiem mąż bardzo chce drugie dziecko i nawet już by chciał ale ja jakoś nie :( pracowac nad naim nie bede jak bedzie an pewno pokocham i wychowam!!! ale jezeli miałabym sie zdecydowac to jak synek skonczy 3-4 lata ale znow z drugiej strony nie wiem czy bedzie chciało mi sie wracac do pieluch itp na dzien dzisiejszy mam mieszane uczucia

Gość kilka argumentow mam
maz obstaje przy jednym warunki mieszkaniowe moj wiek (30stka minela a dziecko ma 3 latka) sama tez czuje ze chce jedno sprawy zdrowotne (biore leki ktore klocilyby sie z ciaza)

lekarze mi mówili-może być problem z zajściem w ciążę-zaszłam-potem mówili-może być problem z utrzymaniem-utrzymałam i dziecko jest zdrowe. Teraz lekarze mi mówią-to cud, że Pani się udało, ale czy jeszcze kiedyś..... Dla mnie ważne jest to, co los mi daje, ale chyba ważniejsze to, czego mi nie odbiera Będzie jak ma być :) mama czterolatka

Gość Kaśka 111
ja też mam mieszane uczucia . Zgadzam sie, ze lepiej mieć jedno dziecko i zapewnic mu mozliwości rozwoju . Z drugiej strony dla dziecka nie jest dobrze kiedy nie ma rodzienstwa . Moj synek ma 4 miesiące , ja mam 22 lata . Chce jeszcze studiować , pracowac , rozwijać się , może zwiedzic kawałek swiata . Przy dwojce dzieci będę musiala odlożyć to na wiele lat , a i tak nie wiem czy finanse by mi na to pozwoliły . dwojka dzieci , większe wydatki wiadomo . Nie wiem . . . czas pokaże . Pozdrawiam .

Gość kitusbajdus
Bo stac mnie finansowo i psychicznie na dobre wychowanie jednego, bo mialam straszny porod i nie zdecyduje sie na drugi, bo mam 30 lat i chce jeszcze pozyc.

mam syna i nie planuje więcej dzieci mimo tego,że ciąza i poród były super,mam warunki na wiecej dzieci,w sumie to tylko płodzić i rodzić ale uwazam,że nie sztuka jest \"naklepać\" dzieci ale trzeba później umieć je wychowac na ludzi jak na razie mi się to udaje,mam wspaniałego facecika w domu i myślę,że takim też będzie w przyszlosci dodam,że też jestem jedynaczką i wyrosłam \"na ludzi\":)

mam syna i nie planuje więcej dzieci mimo tego,że ciąza i poród były super,mam warunki na wiecej dzieci,w sumie to tylko płodzić i rodzić ale uwazam,że nie sztuka jest "naklepać" dzieci ale trzeba później umieć je wychowac na ludzi jak na razie mi się to udaje,mam wspaniałego facecika w domu i myślę,że takim też będzie w przyszlosci dodam,że też jestem jedynaczką i wyrosłam "na ludzi":)