Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja_23

Czy ginekolog może przepisać pigłuki tylko na podstawie wywiadu?

Polecane posty

Gość alicja_23

ale się wkurzyłam! :( umówiłam się na jutro i właśnie dostałam okres! :( nie wiecie czy ginekolog może mi przepisać pigłulki tylko na podstawie wywiadu ze mną? i drugie pytanie: jeśli okaże się, że tak, to czy mogę je zacząć brać jutro? tak jakby od drugiego dnia, choć w sumie to nawet nie będzie pełna doba? nie chcę czekać kolejnego miesiąca, ale oczywiście zależy mi na pełnej skuteczności. :) pozdrawiam! :) :*

Gość sjfksjh
mi przepisała na podstawie wywaiadu nie mozesz zaczac od 2 dnia

Gość może ci przepisać
pod warunkiem, że byłas juz badana i masz opis w karcie. Są tacy co i bez tego przepiszą, wiec nie masz sie czym martwić. Co do wzięcia tabletek to zapytaj ginekologa, wydaje mi się że mozesz wziąć w drugi dzień ale zabezpieczaj sie 7 dni dodatkowo

Gość alicja_23
ok :) dzięki :)

Gość drugiego dnia nie możesz
zacząc brac tabletek. Ale za to mozesz zaczac je przyjmować w ostanim dniu okresu, a poxniej jeszcze przez 7 dni zabezpieczac sie dodatkowo potem bedziesz zabezpieczona

Gość huhuhu
Oczywiscie ze MOZNA zaczac opakowanie w 2 dniu okresu. Na kazdej ulotce pisze ze miedzy 2-5 mozna wziasc pigulke ale trzeba sie wtedy dodatkowo zabezpieczac przez 7 dni. Bierzecie tabletki i nie wiecie tego?;/

No może przepisać ale co ci z takiego czegoś źle dobierze tabletki i płakac będziesz. A poza tym tabletki dobiera się nie tylko po wywiadzie i badaniu ginekologicznym ale także trzeba mieć zrobione badania m.in na krzepliwość krwi, próby wątrobowe i hormony. Tak mozna brać od 2-5 dc ale trzeba się zabezpieczac dodatkowo przez kolejne 7 dni