Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królowa Macedomii

Pan Bóg upomni się o każde życie - sprawa spirali!!!

Polecane posty

Spirala nie jest środkiem wczesnoporonnym. Może kiedyś dotrze to do waszych zaberetowanych mózgów :D

Gość amsbnjwqhbs
A co moze byc po smierci.Jezeli nie bedzie ciała,to nic sie nie bedzie odczuwac,bop jak niby jakas dusza ma cos odczywac jak mozgu nie bedzie :-)

Gość amsbnjwqhbs
:-) lubię ciepełko,do tego w piekełku bedzie doborowe towarzystowo :-) z papiezami i ksiezmi na czele :-)

Jeśli wierzyć w biblijne przekazy to podstawowym prawem człowieka jest prawo wyboru. To człowiek powinien decydować o własnym ciele i ponosić za nie odpowiedzialność. Dziwne, że to właśnie ci najbardziej "wierzący" starają się znieść to prawo. Zresztą już nie raz pisałam drogie moherki ,że zanim napiszecie kolejny temat antyaborcyjny powinnyście przejść się do księdza kapłana i zapytać od kiedy płód staje się człowiekiem według kościoła katolickiego.

Gość od momentu poczęcia
a nawet sekundę przed :D

od momentu poczęcia a nawet sekundę przed To jest jest Twoja wersja, nie kościoła katolickiego :P

Gość dobrarada1
ja z jednym się zgadzam - prawo do sądzenia ma tylko bóg i jeżeli popełniamy grzechy to zostaniemy osądzeni ,ale przez niego a nie ludzi! nikt oprócz niego nie ma prawa nas osądzać , możecie miec swoje zdanie i je wyrażać ,ale nie osądzać ! tak myślę i basta :)

Gość amsbnjwqhbs
No wąłsnie,od kiedy płod staje sie człowiekiem... Kiedys przecztałam o pewnej kobeicie ktora poroniła w 6 m-cu ciązy i nie ksiądz nie chciał pochowac w obrzadku chrzescijanskim to dziecko,wiec jak to jest.Kiedy płod staje sie czlowiekiem>?

Gość od momentu poczęcia
ależ to wy osądzacie tych niewierzących i wysyłacie nas do piekła na potępienie :)

Gość amsbnjwqhbs
dobrarada 1 a co mi moze jakis bog zrobic:-) jak umre to moze mi skoczyc,nic nie poczuje nawet jakby torturowałby mnei.Takze nie poczuje nic emocjonalnie,bo szarych komorek nie bedę miała :-)

Ale bluźnicie :) Nie dość, że popieracie morderstwa, to jeszcze z taką pogardą wypowiadacie się o Bogu... :D Piekło macie murowane :) A tak poważnie.. gdzie te wszystkie zagorzałe mohery?

Gość amsbnjwqhbs
:-) ja ma dupe boga ,bogow,.mnei zadna wiara na swoje kopyto nie przerobi :-)

Gość dobrarada1
ja biorę odpowiedzialność za to co napisałam,w żadnej mojej wypowiedzi was nie osądzam tylko wyrażam zdanie o waszej niewiedzy jeżeli chodzi o rodzaje wkładek, mając na myśli model podstawowy osądzacie wszystkie kobiety,wmawiając im brak poczucia winy albo odwrotnie ,że z pewnością je mają tylko o tym nie wiedzą(bzdura) i bawicie się w pana boga , nie wyręczajcie go ,to jego prawo a nie wasze :)

Gość od momentu poczęcia
ale my nie wierzymy i to jest to co nas różni.Mamy w nosie czy kogoś wyręczamy czy nie

Gość dobrarada1
masz do tego prawo tylko co tutaj robisz ? przynajmniej miej odwagę i określ się po czy jej jesteś stronie , bo to ,że nie wierzysz to już wiemy ;)

Gość amsbnjwqhbs
Ja np.jestem po stronie kobiet ktore chca i potrafia dobrze zabezpieczyc sie przed niepożadana ciąza i nie zwracaja uwagi na jakeis zakazy koscielne niby nadane przez boga.

Gość dobrarada1
ok ,ja myślę podobnie - jeżeli przeczytasz moje wpisy ;) - ta wzmianka o bogu dotyczyła tylko tej kwestii osądzania przez innych tych kobiet o których piszesz - które mają prawo same decydować a wiara to już indywidualna sprawa każdego z nas , ja osobiście wierzę i nie wstydzę się tego -mam do tego prawo tak jak ty masz do tego by nie wierzyć :)

Gość sssssssssssssssssssss1
Życie ludzkie zaczyna się od momentu poczęcia, czyli połączenia komórek. Tak mówi KKK a także świat nauki. Każda wkładka jest środkiem wczesnoporonnym. Również ta z dużą zawartością miedzi ma takie działanie. Zadaniem spirali jest nie pozwolenie na zagnieżdzenie się zapłodnionej komórki, a więc przerwanie życia ludzkiego. Ktoś tu pisał , co się bedzie działo po śmierci? Zapewne taka kobieta pozna ile zabiła swoich dzieci.

Powiedzcie mi, czy tylko ja jestem taka nieczula, czy ktos jeszcze nie uwaza niedopuszczenia do zagniezdzenia sie zarodka za morderstwo? [Zeby nie bylo, jestem, ogolnie rzecz ujmujac, przeciw aborcji]

A ja proszę o cytat z Biblii, albo numerek, znajdę sobie, gdzie jest napisane, że mam nie używać spirali, bo to środek wczesnoporonny. Nie musi być dosłownie oczywiście, rozumiem, że wtedy realia były nieco inne. Dla mnie wiążące jest Pismo Święte, a nie to co ogłosi Radio "Zawsze Dziewica"... Pozdrawiam, protestantka ze spiralą:P

no wielka szkoda ze ksieza nie uwazaja ze zycie zaczyna sie od momenty połaczenia plemnika z komorka jajowa, raczej ze wtedy powstaje człowiek... bo mam sasiadke ktora poroniła po 6 miesiacu ciazy, jakis wypadek, i ksiadz nie chciał pochowac dziecka

Gość ddddddddqqq
„Tyś mnie osłaniał w łonie matki. Ciebie będę opiewać, gdyż uczyniony jestem cudownie, w sposób przejmujący lękiem. Dzieła Twoje są zdumiewające, o czym bardzo dobrze wie dusza moja. Kości me nie były schowane przed Tobą, gdy powstawałem w ukryciu [w łonie], tkany [aluzja do żył i tętnic rozsnutych w ciele niczym barwne włókna tkaniny] w najniższych partiach ziemi [poetycki opis mrocznego łona]. Oczy Twoje widziały mnie już w zarodku, a w księdze Twej były spisane wszystkie jego cząstki” (Psalm 139:13-16). Dziecku z poronienia w Kościele Katolickim przysługuje nie pogrzeb , ale pochówek (inaczej pokropek). Podobnie jest z dzieckiem, które nie ma jeszcze rozeznania grzechu. Trumnę z dzieckiem zanosi się do zachrystii, tam kapłan kropi ciało dzieka, wypowiada specjalną modlitwę i następnie dziecko zanosi się na cmentarz. Tak stanowi prawo Kodeksu Prawa Kanonicznego.

Gość nie do wiaryaaa
Jezu jak kobiety mogą nosić w sobie to gówno, jak wam nie szkoda zdrowia. Od dawna wiadomo, że to bardzo szkodliwe, u mnie w pracy kilka koleżanek to nosi i bez przerwy mają jakieś problemy. Ciągłe krwawienia, bóle brzucha, zapalenia pochwy i wiele innych. Wiadmo, że zmienia się odczyn w pochwie i jakby na to nie patrzeć jest to ciało obce w organiźmie. Jak sobie pomyślę,że jeszcze w dodatku dochodzi co miesiąc (może) do zapłodnienia to już w ogóle robi się słabo. Nie chodzę do kościoła, więc mnie nie obrzucajcie błotem, chciałam tylko wyrazić swoją opinię. Czy nie lepiej stosować gumki a nie tak się obarczać, tylko dlatego żeby facet miał wygode. Napewno każda z was zastanawia się \"poczęło się , czy nie?\" Jak można żyć z takim balastem?

Gość idac tym tokiem rozumowania
Bóg po to co miesiac zaopatrza kobiete w jajeczko, aby zostalo zaplodnione- dlaczego marnuje sie to?

Gość dds
To jest dar, z którego możesz skorzystać, ale nie musisz - masz wolny wybór, człowiek po to ma rozum, aby się nim kierował. Ale kiedy jajeczko jest już zapłodnione, to niestety zaczęło się życie danego człowieka a spirala jest takim środkiem który to życie niszczy.

Gość dds
Dodam jeszcze, że w momencie poczęcia człowiek otrzymuje nieśmiertelną duszę i słusznie tu ktoś zauważył, że po tamtej stronie poznamy prawdę o tych osobach, które zostały przez rodziców powołane do życia i zabite w łonie matki. Spirala to wczesna aborcja!!!

Gość nie do wiaryyyyy
mam spiralę i nigdy ale to nigdy nie pomyślałąm "poczęło się czy nie" ! To jakieś bzdury indoktrynowanych ludzi. Co do niesmiertelnej duszy to Wy katolicy tak sądzicie.Nie wmawiajcie więc innym, że to co roi Wam się w głowach pod wpływem nauk Kościoła jest prawdą obiektywną! Jedne kobiety noszą spiralę a inne się modlą i niech tak zostanie każdy przy swoim. Z wiarą się nie dyskutuje, z jej brakiem też nie!

Gość niechcąca
jebać boga i mohery :)