Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grawer w obraczce

do gory nogami-dlaczego?

Polecane posty

Gość grawer w obraczce

odebralam dzis obraczki i grawer jest do gory nogami.w pierwszej chwili sie wkurzylam ze jubiler pomylil nam strony ale potem spojrzalam na google i inne grawery tez tak sa.Czy wy tez tak macie?i dlaczego tak jest czy ktos moze mnie oswiecic????

Gość jak to do gory nogami nie kpw
????

Gość tez mam do gory nogami
u mnie tez jest tak i nie wiem czemu. chyba ze założyli ze bedziemy nosic obraczki odwrotnie niz nam sie wydaje :)

Gość moze dlatego
ze jak zdejmujesz obracze i ja kladziesz to wtedy grawer jest prosto

Właśnie- jak to do góry nogami?? Macie grawer na zewnętrznej stronie? Tak się robi chyba w przypadku gładkich obrączek, a wtedy na którą stronę założycie to już chyba obojętne...

Gość grawer w obraczce
no po prostu-jak sie siagnie obraczke i trzyma sie ja dokladnie tak jak lezy na palcu to widac napis do gory nogami.i wlasnie sie zastanawiam dlaczego?hmmmm ale nie mamy klasycznych wiec moze dlatego ze od 2 strony bylo trudniej grawerowac czy cos...

Gość grawer w obraczce
http://tnij.org/obraczki500 te mozna nosic obojetnie jak akurat ale moich nie mozna a grawer widac dokladnie jak na tym przykladzie-czyli do gory nogami. nie jest to problem tylko sie zastanawiam czy wy tez tak macie?a moze jubilerowi bylo wygodniej do gory nogami akurat w naszej troche innej obraczce...

Kurcze, pierwsze słyszę o czymś takim... My mamy grawer normalnie, nie do góry nogami... Nie przyglądałam się nigdy na inne obrączki. Mamy klasyczne, takie półokrągłe be żadnych ozdób, gładkie, ale jak założę na odwrót, to wtedy chyba widać, że jest źle, bo się nie przeczyta... Nie umiem sobie wyobrazić, nie mam moich przy sobie...

Gość karinka_lewec
przeciez obrączka i z jednej i z drugiej strony tak samo wygląda

Gość czarna koala
przecież i tak na palcu grawera nie widac, a jak zdejmiesz to juz wszystko jedno bo się ją obróci dowolnie byle przeczytac... :)

Sluchaj, przeciez obraczke mozna zalozyc odwrotnie i juz nie jest do gory nogami? Ja nie widze zadnego problemu. Ta na zdjeciu moglaby wlasnie odwrotnie lezec i juz byloby ok. I po problemie.

ja mam rowniez grawer do gory nogami:) przypuszczam ze nie dalo sie go zrobic inaczej gdyz gorna krawedz obraczki jest wypukla a nie prosta. Mojej tez nie da sie nosic odwrotnie bo wyglada tak: http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob18-p-242.html czyli biele zloto do gory. nie przeszkadza mi to aczkowlek tez sie zdziwilam kiedy zobaczylam ze nasze grawery sa odwrotnie:) pewnie o to wlasnie chodzilo wlasnie autorce:) zreszta ona napisala ze to nie jest PROBLEM tylko pytala czy ktos tak ma.. wiec odpowiedam TAK-ja tak mam:)

HaPo, ale grawer masz chyba w środku, więc jak może być widać że jest źle? Jak założysz to nie widzisz przecież napisu w ogóle... Nie śmieję się, tylko pytam bo dalej nie do końca rozumiem. Sama myślałam nad grawerem, ale żartowałam że mężowi trzeba by na wierzchu dać datę ślubu i jeszcze alarm doczepić żeby grawer miał mu przypominać o rocznicy. A nie widzę większego sensu na razie grawerowania w środku dopóki nie zdejmujemy obrączek.

Historynka-grawer przy kupnie obraczek zazwyczaj dostaje sie gratis i jak sama mowisz nosi sie go w srodku wiec nie przeszkadza specjalnie,natomiast nikt nie mowi zebys grawerowala date:) mozecie przeciez wygrawerowac cos \'\'waszego\'\'. my mamy jednak date i imie-tradycyjnie-mysle ze to fajna rzecz.np na wypadek jakby sie ja gdzies zaprzepascilo,zostawilo-zawsze jest jakis cien nadzieji ze ktos ci ja zwroci.jak jest kompletnie gladka nie ma szans na znalezienie wlasciciela....no ale wiadomo takich przypadkow moze byc 1 na milion:)