Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowitttaa.956

Mam problem. przeczytajcie

Polecane posty

Gość jowitttaa.956

Sytuacja jest taka ze jestem jedynaczką.a w rodzinie pokolenia są troszkę pomieszane i moje ciocie i wujkowie są ode mnie nie wiele starsi a ich dzieci czyli moje cioteczne rodzenstwo jest dużo młodsze niz ja. liczać najbliższa rodzine czyli rodzice, rodzenstwo rodziców ich dzieci i moi dziadkowie, chrzestni wychodzi tylko 20 osób dorosłych i 5 dzieci. jako ze moja rodzina jest duzo mniejsza niz rodzina narzeczonego postanowiliśmy zaprosic osoby z nastepnego pokolenia czyli rodzenstwo dziadków i ich dzieci czyli ciotki i wujków którzy są prawie w moim wieku i problem jest w tym ze oni tez mają dzieci w wieku 3-15 lat i ich juz jest duzo, koło 20 nie wiemy jak mamy z tego wybrnąć czy mozemy z dziecmi zaprosić tylko tą bliższa rodzine czyli rodzenstwo rodziców a tą dalsza rodzinę z pokolenia dziedków bez dzieci? zaznaczam ze mój przyszły mąż ma duzo wiekszą rodzine niz ja i z jego strony bedzie jego rodzenstwo i rodzenstwo rodzców, dziadków juz nie

Gość jowitttaa.956
prosze pomóżcie

Gość asdrhhhy
Hmm nie wiem co Ci doradzic, poradz sie narzeczonego albo rodzicow kogo w koncu zaprosic. Ja mam z kolei troche inny problem bo z mojej strony duzo gosci nie przyjdzie powod? Ten tego nie lubi ten z tym nie gada itd. takie dziecinne zachowanie i jeszcze nie wiem co robic bo jestem ciotka dla swoich prawie rowiesnikow mlodsi jedynie o 3 lata i nie wiem czy zaprosic samych czy moze zeby z kims przyszli bo to dzieci juz nie sa ale znowu tacy dorosli tez nie.

Gość do asdryhhy
a ile masz lat skoro ktos 3 lata młodszy jest dzieckiem

Gość ja bym zaprosiła tylko
najbliższą rodzinę, a nie dobijała do liczby gości. ez sensu jest się bawić z kimś kto nie znaczy dla nas wiele i jest zapraszany tylko dlatego by było więcej... u mnie również dorosłych uzbiera się kilkanaście osób i kilkoro małych dzieci i problemu nie widzę by szukać pociotaków. u mojego brata na weselu z naszej strony było raptem 6 osób i jedno dziecko a od mojej bratowej około 70. wesele bylo super i nikt nie szukal gosci na siłę.

Gość nie rozumiem zupełnie
zapraszasz ludzi tylko poto, żeby dobić do określonej liczby???? bez sensu u mnie na weselu było razem 18 osób i super się bawiliśmy dla kasy ich zapraszasz czy co? wesele i tak ci się nie zwróci

dokladnie, dobijanie goscmi do konkretnej liczby zeby bylo po rowno z obu stron mija sie z celem! zapros tych ktorych uwazasz za sluszne. nie dziadkow podziadkow. u mnie tez beda dysproporcje-moi 100 mojego 35. ale tak jest i sie pogdzilismy ztym faktem.

Gość ggh
ode mnie bedzie okolo 40 osob o ile wszyscy przyjda a od mojego narzeczonego ponad 60 i ja nie mam zamiaru dopraszac gosci z ktorymi nie mam po prostu nic wspolnego po co mi siodma woda po kisielu

A u mojego brata bylo 28 os z jego strony ze strony panny mlodej bylo 120 :D Ale ogolnie ze wesele bylo 200km od miejsca zamieszkania mlodego. Ale nawet jakby bylo na miejscu to najwiecej osob bylo by to z ok 50 :D A najsmieszniejsze ze te 28 osob lepiej sie bawilo niz 120. :D Wiec ilosc nie znaczy jakosc :)

Gość jowitttaa.956
ludzie a gdzie ja napisałam ze nie mam z nimi kontaktu, mam i to bardzo dobry mieszkają blisko nas. nie zapraszam ich tylko zeby z rodzin było po równo. ze strony narzeczonego rodzice są starsi dziadkow juz nie ma wiec nie ma kogo zaprosic. a ode mnie te kuzynostwo jest mniej wiecej w moim wieku i ich zaprosze. pytanie dotyczyło ich dzieci a nie ich samych