Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmanier

luska, ike, komis ?

Polecane posty

złoty na raka to mogę i bez papierosów umrzeć. Tym bardziej, że nie palę.

ludzie zwykle umierają na raka jeśli nie to wylew lub zawał to są suche fakty nikogo nie straszę.

Sami ja też znam osoby, które rzuciły z dnia na dzień. Ja sama popalałam i któregoś razu po prostu przestałam. Co prawda ja rzygam po fajkach, podobnie jak po alkoholu czy narkotykach, i to rzyganie mi wybiło z głowy wszelkie nałogi :D PS. Skłamałam - jestem nałogowy kawosz :P

fajki rzuciłam z dnia na dzien ......... i minęły 4 latka jak NIE PAL Ę :) ale recepty nie znam ... nawet nie wiem jak tego dokonałam .. to chyba samo się stało , jak gdyby podświadomie , poza mną ... nie czułam nawet głodu nikotynowego ... :) a wcześniej rzucałam kilka razy , wiec wiem co to głód :O hej :)

można rzec , że kochałam palić ..... ten codzienny rytuał ..... ja ........... kawa ................i fajki :P

o tak ja ledwo otworzę oczy i idę zapalić papierosa i kawa obowiązkowo jeść nie muszę ale palić :O

wiesz Sami ... teraz czasem szkoda mi kobiet od których czuję zapach tytoniu .... cholera ... nie jest to przyjemne ............. a ja tyle lat ........ w tych klimatach ......... :O ech

no tak zapach może drażnić spróbuje rzucić jak wyjadę za 2 tyg.Mniej stresów, przyjaźni ludzie,ładne widoki musi sie udać;)

ok,ok rzucę tfu spróbuje rzucić:P dopisze to do listy''cele 2009'':):classic_cool:

spróbuj to zrobić bez przygotowań ... tak po prostu któregoś dnia .... omiń kiosk ...... powiedz sobie ... jestem silniejsza , fajki nie będą mną rządzić ...... pamiętam , że ja tak pomyślałam ... wtedy w majową niedziele .... 4 lata temu :)

a moim zdaniem nie rób tego dla KOGOŚ ... to nie o to chodzi ... tak mi się wydaje .... robienie czegoś dla kogoś to jakby poświęcenie ... [chyba złe słowo ale nie umiem tego inaczej określić teraz] spróbuj się uwolnić ...... :) tak bym to nazwała

Gość całuska
uch, a ja kawe próbuję rzucić od kilku lat:O rzuciłam picie 5 razy w tygodniu,a kawy nie mogę-a myślałam że to łatwiej:( a może po prostu jeden nałóg trzeba mieć?:P

:) Całusku ... kawusia czasem jak afrodyzjak .... [chodzi o niezasypianie :P] ......... [znam temat ze słyszenia :P ]...... to gdzie jej tam do nałogu ;)

dokładnie Sami ... to Ty masz tego chcieć :) na tym to polega :)

Gość całuska
ale 6 kawuś dziennie...:P Rev🌻 miło Cię widzeć;)

całusss też jesteś dobra 6 kaw?:D i normalnie sypiasz?

🌻 też mi miło , że jesteś :) o choinka .... 6 :O ........ hmmm......... to może pij je w takich filiżankach z chińskiej porcelany ... tam się mieszczą 3 góra 4 łyżeczki naparu :D a zaliczysz 6 i masz z głowy problem :P

Dla Sami ZAKODOWAĆ I SKOPIOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak rzucić palenie? (Te rady przeznaczone są głównie dla osób o słabej woli, które chcą powoli rzucić palenie.) 1. Kupować papierosy tylko po jednej paczce. 2. Biorąc jednego papierosa, natychmiast schować paczkę. 3. Palić papierosy tylko z filtrem. 4. Co drugi dzień zmieniać gatunek papierosów. 5. Nie trzymać papierosów w miejscu pracy na biurku. 6. Nie palić papierosów, którymi Cię częstują. 7. Nie nosić ze sobą zapałek ani zapalniczki. 8. Po wypaleniu papierosa należy sprzątnąć popielniczkę. 9. Po pierwszym zaciągnięciu się papierosem należy go zgasić. 10. Pierwszego papierosa zapalić po śniadaniu. 11. Nie kupować papierosów kartonami. 12. Dopóki nie skończy się paczka papierosów nie kupować następnej. 13. Nie palić po jedzeniu przez 15-20 minut 14. Nie palić w domu. 15. Nie palić podczas jedzenia. 16. Nie palić na łonie natury. 17. Nie palić w święta. 18. Nie palić kiedy palą inni. 19. Przed zapaleniem papierosa należy zrobić trzy głębokie wdechy. 20. Nie palić więcej niż jednego papierosa w ciągu godziny. 21. Kupując paczkę papierosów, zapisać jej cenę w końcu tygodnia i miesiąca, policzyć jaką sumę możemy zaoszczędzić. 22. W zamian za palenie papierosa lepiej wykonać kilka łatwych ćwiczeń. 23. Należy nauczyć się palić bez zaciągania. 24. Na kartce wypisać przyczyny z powodu których chcemy rzucić palenie i czytać tę kartkę codziennie przed snem. 25. Każdego dnia należy palie o jednego papierosa mniej. Te rady przeznaczone są głównie dla osób o słabej woli, które chcą powoli rzucie palenie. Sami Skarbeńku wierze w Ciebie 🌻

Gość całuska
żeby usnąć własnie potrzebna ta szósta,bez kawy nie usnę:P a teraz burza mózgów-jak zrobić grilla gdy leje na dworze a nie posiada się altanki,dużego parasola itp?:O

to kompletne bzdury !!!!!! nigdy nie rzuciłabym w taki sposób ... [przeczytałam pkt 1 i 2 i wystarczy :O]

piwkowanie konkretne ........... przed grilowaniem :D będzie pyszna zabawa :P [na mokro ;)]

Gość całuska
w szopie na narzędzia, rozpali się grilla w taczce:P

Gość całuska
znowu wszystkich wypłoszyłam,jak ja to robię?:P spadam,możecie wychodzić:P miłego dnia;)🖐️