Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmanier

luska, ike, komis ?

Polecane posty

heheh ja już dziewczynki żyje wyjazdem :D a nałóg ?spróbuje rzucić kiedy indziej,ale za Ciebie Ike 3mam kciuki:)

sami nie dziwię ci się też bym żyła yeez być może :D a może rządzi mną agresja odwykowca:D

no to Sami milego wyjazdu :D ike :D odburmuszylas sie ?

no ja na odwyku tez do milusinskich sie nie zaliczalam :D ale cos za cos

Gość całuśny całus
jako ekspertka od oswajania kotów(oswoiłam kilka;) ) się wypowiem;) kotkowi należy zostawiac jedzenie, po kilku dniach zostawiać jedzenie i samemu zostać-i patrzeć jak je. Oczywiście z pewnej odległości.Usiąść na kocyku czy coś i być w pobliżu,będzie się do Ciebie przyzwyczajał. Potem podchodzić coraz bliżej. Po tygodniu -dwóch juz powinien jeść z ręki a wtedy to już z górki;)

dzieki ale on sie mnie boi, ucieka na plot nawet jak czasami lezy na sasiednim dachu i mnie obserwuje nie dojdzie do jedzenia jak ja jestem w ogrodzie

no jest bardzo nieufny ale jak siedzi na tym plocie wsrod lisci to tylko widzac niesamowicie zółte oczy :D a ja mam ochote wyczesac mu te długie kudły

tez mam ochotę na kota ale mi sie marzy niebieski albo rudy pomysle nad tym jak wrócę :)

Gość całuśny całus
Sami😘 spokojnie,nie takie przypadki sie oswajało;) ja oswoiłam kilka zupełnie dzikich kotów,które panicznie bały sie wszystkich ludzi-i się udało:) jeden do końca życia nie dał się nikomu pogłaskać,a ja mogłam go brać na ręce:) zostawiaj to jedzenie tylko gdy jesteś w pobliżu-w końcu podejdzie jeśli zwierzę je w Twojej obecności to znaczy że ci ufa,inaczej nie zje-ten jeszcze nie ufa nie wykonuj gwałtownych ruchów,nie próbuj podchodzić pierwsza,przywoływać itp niech najpierw zacznie jeść gdy jesteś kilkanaście metrów obok-ale tak żeby cie widział, a Ty na niego nie zwracaj uwagi potem dopiero można zacząć podchodzić,na początku pewnie będzie uciekał;) ja trudnię się oswajaniem zwierzyny od dziecka i jeszcze nie było takiego przypadku żeby się nie udało;)

dzieki dziewczyny :D - a moge przeniesc miske z dachu na ziemie ? wyczuje jej nowe miejsce ?

Gość całuśny całus
miska jest na dachu?:D wow miska w jakimś miejscu ustronnym,pewnie że przenieś;) może on na tym dachu czuje się za bardzo "na widoku";) powodzenie, każdy kotek jest "oswajalny" tylko niektóre wymagają więcej cierpliwości;) pa;)

calusku to moja pierwsz przymiarka do kota

Gość całuśny całus
on musi czuć się bezpiecznie-więc z jednej strony miejsce jakieś na boku,z drugiej strony-zeby mógł z niego obserwowac okolicę i w razie czego zwiać;) to w końcu nie jego teren,musi być czujny na początku no,zmykam;)

ok. tak dzis zrobie i zobaczymy co kudlaty zrobi :D

Gość całuśny całus
ja pierwszego oswoilam w wieku 6 lat-skutecznie;) a był dzikusem strasznym;)

noooooooo nie moge .... tyle godzin.... nikogo nie ma ? :(

Gość Lucy W.
Ty jesteś. :)

Gość Lucy W.
pa, Sami. trzymaj się! 🌻

ale jestes przenikliwa Jestem w pracy jak mam chwilke to wpadam ale fakt, sa wakacje i sie nudze nie lubie tego stanu, do tego jestem dziwnie roztargniona, rozkojarzona i zapominam.

wróciłam:O oczywiście był mój mąż jakby mógł to by mnie zabił wzrokiem,byłam z kolega z pracy--widziałam jak sie na Nas patrzył. ech odpocznę i zacznę sie pakować Lusia a jak rozwija sie sytuacja z Twoim ....?;)

sami to kiedy dokładnie wyjazd??

w sobotę jade --ten z pracy mnie zawiezie ale młody pyskuje ze tam nie chce jechać ze nudno itd ---szlag mnie trafia--staram sie jak mogę a on wiecznie na nie :O